Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řecká mythologie odedávna inspirovala tvůrce nejrůznějších uměleckých žánrů. Není divu, neboť řecké báje nabízejí nesčetné množství dramatických příběhů o síle, odvaze a statečnosti, o strachu i nenávisti, ale také o lásce. Básník Kamil Bednář převyprávěl jeden z nejkrásnějších bájných příběhů O Amoru a Psyché, v němž láska hraje hlavní roli. Jeho pohádka o princezně Duši posloužila jako předloha k televizní inscenaci, kterou natočila režisérka S. Simonová. Hlavní role svěřila K. Brožové, M. Dlouhému, I. Chýlkové a J. Kanyzovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko bych pouštěl svým dětem pohádku, kde hlavní hrdinka podle rady proradných sester chodí s kudlou kolem svého manžela a má ho zabít. I když samozřejmě k ničemu takovému nedojde (nejsme u bratří Grimmů), tato mytologická pohádka mě zaujala snad jen charismatickým hlasem vypravěče Eduarda Cupáka a na pohádku poměrně odvážnou koupelí Ivany Chýlkové. To ale nejsou hodnoty, které vytáhnou tuto pohádku z hnoje televizních pohádek pochybné úrovně. Hudba: Ladislav Simon ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Nesleduji studiové sračky za koncesionářské poplatky, neb mi připomínají tunel Blanka, ale dnes mě Višnu potrestal zřejmě za včerejší kalbu a kousání do svatého hovězího a já spatřiv na vlastní čivu zhmotnělou Deprézi děkuji, že jsem již stařec nad hrobem, a že mé nové trauma nebudu nosit déle, než bude nezbytně nutné...ale, co haranti??? Mají si kde hrát??? Dle mého soudu by měly podobné skvosty sloužit, jako alternativní tresty pro různé Pažouty, Horáčky a Vaška Klause. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Škoda že v tom hrála Brožová, bez ní bych to hodnotil hvězdičkou nebo i dvěma navíc. Mi hezká vůbec nepřijde, zvláště vadí její mimoběžný pohled, způsobený utíkajícím okem. Teda nic pro této vadě, pokud má účel. Třeba tenhle voják trpěl tímtéž, ale u něj to mělo opodstatnění. Díky tomu obhlídnul daleko větší prostor bez otáčení hlavy, takže žádný nepřítel neměl šanci se k němu nepozorovaně přiblížit, a ještě stihl jedním okem hlídat Šarika, jestli neskáče přes oves. Však se taky jen díky jemu a jeho tanku Zrzek podařilo sovětům vyhrát válku. Á, tak mě napadá, že vlastně i ta Brožová díky své rozbíhavosti v pohádce zvítězila... Když se podívala na toho trojhlavého psa, každý jeho výčnělek měl neodbytný pocit, že je pod přísným dohledem, a proto si k ní nic nedovolil! ()

jezurka42 odpad!

všechny recenze uživatele

Mohla to být vcelku průměrná pohádka. Jenže-chyba byla ta, že to nemluvili normálně nýbrž ve verších, a to i mě dost otrávilo. Za další, vůbec nechápu toho idiotského tříhlavého psa. No nějak jsem toho nepochopila víc, jelikož tam bylo plno zbytečných věcí. Snad jediným pozitivum byla Ivana Chýlková. Bohužel to bylo jediné, co se mi líbilo. BOHUŽEL... ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Je to přímo otřesný, jedna z těch papundeklových příšerností, kterých se vyrojilo koncem 80. let v ČST fúra a todle byla doznívající vlna. Navíc je to celý veršovaný, což musí každý dítě po 10 sekundách otrávit. Ovšem při vší té hrůze jsem vyprskl smíchy, když na scénu vyskočil tříhlavý Kerberos ala Dášeňka. A za to to ode mě má tu hvězdičku. PS: ten pes je i tady v galerii, enjoy :-) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama