Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řecká mythologie odedávna inspirovala tvůrce nejrůznějších uměleckých žánrů. Není divu, neboť řecké báje nabízejí nesčetné množství dramatických příběhů o síle, odvaze a statečnosti, o strachu i nenávisti, ale také o lásce. Básník Kamil Bednář převyprávěl jeden z nejkrásnějších bájných příběhů O Amoru a Psyché, v němž láska hraje hlavní roli. Jeho pohádka o princezně Duši posloužila jako předloha k televizní inscenaci, kterou natočila režisérka S. Simonová. Hlavní role svěřila K. Brožové, M. Dlouhému, I. Chýlkové a J. Kanyzovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Je to přímo otřesný, jedna z těch papundeklových příšerností, kterých se vyrojilo koncem 80. let v ČST fúra a todle byla doznívající vlna. Navíc je to celý veršovaný, což musí každý dítě po 10 sekundách otrávit. Ovšem při vší té hrůze jsem vyprskl smíchy, když na scénu vyskočil tříhlavý Kerberos ala Dášeňka. A za to to ode mě má tu hvězdičku. PS: ten pes je i tady v galerii, enjoy :-) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Řecké báje a pověsti mám opravdu ráda. Příběh Amora a Psyché v průměrném dítěti vyvolává mnoho otázek, na které si možná neodpoví ani jako dospělý. V případě téhle verze je to třeba otázka - kdy už to skončí? Kostýmy to má ale pěkné, to se musí nechat. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Nesleduji studiové sračky za koncesionářské poplatky, neb mi připomínají tunel Blanka, ale dnes mě Višnu potrestal zřejmě za včerejší kalbu a kousání do svatého hovězího a já spatřiv na vlastní čivu zhmotnělou Deprézi děkuji, že jsem již stařec nad hrobem, a že mé nové trauma nebudu nosit déle, než bude nezbytně nutné...ale, co haranti??? Mají si kde hrát??? Dle mého soudu by měly podobné skvosty sloužit, jako alternativní tresty pro různé Pažouty, Horáčky a Vaška Klause. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak jak ti, Duše, slouží zdraví ?? A Proč jsi přišla za tchýní ?? Myslíš, že slova všechno spraví a smutek skutky odčiní ??" ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Pěkné verše, pěkný Amor, téměř úchylná Chýlková a Psyché ještě za lepších časů (hodnocení na stupnici přesně v tomto pořadí) a protože jako dítě bych za tuhle pohádku ze země, Olympu a podsvětí dala leccos, tak nyní mohu s klidem dát něco přes tři hvězdičky. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro děti ??? Už jako malá jsem nesnášela tyhle divné pohádky -verše a ponurá nepochopitelná atmosféra . No nezměnilo se to ani teď . Tohle není pohádka -ale psycho :( ()

jezurka42 odpad!

všechny recenze uživatele

Mohla to být vcelku průměrná pohádka. Jenže-chyba byla ta, že to nemluvili normálně nýbrž ve verších, a to i mě dost otrávilo. Za další, vůbec nechápu toho idiotského tříhlavého psa. No nějak jsem toho nepochopila víc, jelikož tam bylo plno zbytečných věcí. Snad jediným pozitivum byla Ivana Chýlková. Bohužel to bylo jediné, co se mi líbilo. BOHUŽEL... ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko bych pouštěl svým dětem pohádku, kde hlavní hrdinka podle rady proradných sester chodí s kudlou kolem svého manžela a má ho zabít. I když samozřejmě k ničemu takovému nedojde (nejsme u bratří Grimmů), tato mytologická pohádka mě zaujala snad jen charismatickým hlasem vypravěče Eduarda Cupáka a na pohádku poměrně odvážnou koupelí Ivany Chýlkové. To ale nejsou hodnoty, které vytáhnou tuto pohádku z hnoje televizních pohádek pochybné úrovně. Hudba: Ladislav Simon ()

Monoxid odpad!

všechny recenze uživatele

Polovinu času jsou tam záběry na Brožovou, jak se drží skály a vzdychá. A já tu 'herečku' fakt nemusim. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Škoda že v tom hrála Brožová, bez ní bych to hodnotil hvězdičkou nebo i dvěma navíc. Mi hezká vůbec nepřijde, zvláště vadí její mimoběžný pohled, způsobený utíkajícím okem. Teda nic pro této vadě, pokud má účel. Třeba tenhle voják trpěl tímtéž, ale u něj to mělo opodstatnění. Díky tomu obhlídnul daleko větší prostor bez otáčení hlavy, takže žádný nepřítel neměl šanci se k němu nepozorovaně přiblížit, a ještě stihl jedním okem hlídat Šarika, jestli neskáče přes oves. Však se taky jen díky jemu a jeho tanku Zrzek podařilo sovětům vyhrát válku. Á, tak mě napadá, že vlastně i ta Brožová díky své rozbíhavosti v pohádce zvítězila... Když se podívala na toho trojhlavého psa, každý jeho výčnělek měl neodbytný pocit, že je pod přísným dohledem, a proto si k ní nic nedovolil! ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Sice hodně studiová záležitost, ale velmi hezky a příjemně se koukalo na mldounkou Kateřinu Brožovou. ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Příběh těžký jak nositel ovaru a čekání na konec delší než na příjezd autobusu. Celé to navíc provází příšerná psychedelická hudba. Dávám 1 hvězdu za kostýmy a říkám - dětem to určitě nepouštějte. ()

petra8619 odpad!

všechny recenze uživatele

celá pohádka je ve verších. Nuda od začátku do konce. Dobré herecké obsazení to nezachrání. Chýlkové to v této pohádce moc sluší ()

Reklama

Reklama