Reklama

Reklama

O Mikešovi

(seriál)
  • čeština O kocouru Mikešovi a jeho přátelích
Animovaný / Komedie / Pohádka
Československo, (1971–1976), 2 h 44 min (Minutáž: 6–8 min)

Režie:

Josef Kluge

Předloha:

Josef Lada (kniha)

Scénář:

Josef Brukner

Hudba:

Miloš Vacek

Hrají:

Karel Höger
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Recenze (54)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Byl jsem pohádkám už odrostlý, když pohádkový seriál "O Mikešovi" vznikal a poté v TV odvysílán. Vynahradil jsem si to cca po dvaceti letech od vzniku seriálu, kdy jsem si vychutnal tento přenádherný animovaný dětský seriál spolu se svými už vnímajícími dětmi. Tuším, že jsem to tenkrát hltal víc než mí dva synové. :-) Karel Höger svým projevem dokázal okouzlit nejenom stárnoucí Marii v "Romeo a Julie na konci listopadu", ale bezesporu svým laskavým hlasem a vystupováním i ty nejmenší. Hlas Karla Högera spolu s oživlými postavičkami Josefa Lady dává záruku toho nejlepšího, co dnes můžeme dětem nabídnout. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

V Hlušicích u Ševců, měli jednoho kocourka. Jmenoval se Mikeš, a uměl mluvit jako člověk! Ostatně co je na tom divného, známe přece papoušky napovídají toho víc než dost, kos zase docela obstojně prozpěvuje všelijaké písničky, a nic nevadí že nemají slova, ani psi nejsou tak docela němí, alespoň kašlat a kýchat umějí líp než kdekterý řečník, tak proč by Pepík Ševců nemohl naučit mluvit kocoura? Přesně těmihle humornými slovy začínal tenhle Český, humorný, kreslený, večerníček pro děti  z úst samotného pana Josefa Lady který vytvořil knižní předlohy a podle které potom vzniknul tenhle večerníček o mluvícím kocourovi Mikešovi. To bylo tak milé, že citliví člověk, to nemohl nemilovat, v současné době ale jak jde na dětech a jejich rodičích vidět (Jaký rodič, takové dítě) se citlivost nesmí nejspíš projevovat nebo se jen ztrapníte, protože jsou všichni nejspíš odchovaní na (kriminálkách, hororech, p...u). ()

Reklama

type_B 

všechny recenze uživatele

Návrat po stopách paměti: Prolog. Mňau. Mňau, taky se rád nechávám hladit a drbat od hodných slečen, rád ležím v teplíčku za pecí a v noci se přitulím a nechávám se hřát... Rád piji mléko a nechávám si vyprávět pohádky... není tenhle večerníček vlastně o mně, nebo mě pouze natolik ovlivnlil, že jsem stále jen jedno velké kočičí dítě? Poškrabejte mě na hlavě a já vám složím hlavu do klína, krásná paní... ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Velký český malíř byl i velkým českým vypravěčem. Svůj obor - pohádku - doplňoval a dále rozvíjel nádhernou, osobitou, nezaměnitelnou kresbou. A jako zlidověly jeho kresby, staly se majetkem národa i jeho pohádky. Mezi všemi podařenými ta nejvyvedenější je určitě mikešovský cyklus. Kocourek z Horusovic s dobrým srdcem a svéráznými, napínavě líčenými příhodami volal po zfilmování. Dostalo se mu ho v nejvyšší kvalitě rozpohybovanými Ladovými kresbami. A to, že takto zkomponovaný cyklus namluvil jeden z velikánů české Thálie Karel Höger, který s dětmi včetně jeho pověstných výroků splýval, neboť je miloval, tento svátek české hravosti a vzájemnosti dovršilo. A z toho, co je k vědění a sledování, plyne, že ty nové, sotva započaté generace v tomto ohledu nebudou jiné. Určitě? Určitě. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Stejně, jako je tomu u Povídání o pejskovi a kočičce, musím dát za plný počet protože za 1) je to kulturní dědictví a jedno z těch starých dobrých produktů, které by každé dítě mělo znát a za 2) předčítá Karel Höger, jehož dabing kreslených postav nemůže být nikdy předstižen!.................moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama