Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová verze večerníčku O Kubovi a Stázině na motivy knihy Václava Čtvrtka. Pohádkové vyprávění o jičínském ševcovském tovaryši Kubovi, který musel na vojnu až do Vídně, domýšlivém knížecím správci Kolomajzníkovi, vodnících, samotném císaři pánovi a Stázině, které tolik slušela červená sukně. (oficiální text distributora)

Recenze (50)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Krásná stará česká animovaná pohádka (původně večerníček) z mého útlého dětství kterou jsem měl tak moc rád. O to více mě teď potěšila ČT že ji opět zařadila do svého televizního programu a já si ji opět po čase ale už jen z notnou dávkou nostalgie opět vychutnám tak jako pře léty. Nejvíce se mi ve filmu samozřejmě líbila ta velká bojová scéna na hoře v Čeřově v Jičíně ke konci filmu. Dále jsem si cenil dabingu našich předních herců ve všech těch pohádkových postavách a v neposlední řadě se mi líbili i ty tři vodníci a sice ten zlý Kebule (J. Bruder), hodný Česílko (kdo jiný než král našeho vodnictva v čechách J. Dvořák) a poslední Čepeček (L.Sobota). ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Snad jediný "večerníčkový" titul, jenž měl odvahu pustit se do plnohodnotného příběhu. Už jen za to bych ho stavěl vysoko. Ale tohle je skutečně kvalitní animovaná pohádka. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sympatický jinoch Kebule je prototypem řádného, snaživého občana, který má svůj cíl a jde za ním se silou i fištrónem správného živnostníka. Plány mu však maří jakýsi baťovský zaměstnanec, který uvěřil štvavým pamfletům nějakého Marxe a dovoluje si otevřeně naznačovat, že je snad stejně kvalitní jedinec jako my, městská buržoazie, či snad s námi spřízněná velkostatkářská klika. Tato odborářská agitka ani omylem nepatří před zrak našich potomků, ne ne ne! Této nehoráznosti se sice dá přiznat snaha o potírání feudálního živlu, ztvárněného retardovaným císařpánem, v zašlých pořádcích přebývajícím knížetem a především onou tupou hnidou, správcem Kolomajznou, tedy šlechtickým podržtaškou, který vysává z nebohých podnikatelů řádně nabyté zdroje a blokuje zavádění volného trhu. I náš praotec Adam Smith by blil nad takovým paznechtem. Ovšem tato bohulibá část díla nemůže převážit onen nechutný, plebejský, rovnostářský podtext. Pro naše blahoslavené potomky doporučuji četbu děl Andrewa Carnegieho, popř. studium manuálů her v golf či v tenis. No a panchartům oněch knechtů, které živíme i přes jejich mizerné pracovní výkony, doporučuji zvýšit počet denně odmakaných hodin na dvacet, aby neměli na podobné krávoviny čas! ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Nejlepší český večerníček ever!!! Úžasní záporáci - Kolomajzna je nechuťák první třídy a když Kebule začal vařit mlhu, bylo to zákeřnější než německý plynový útok u Ipper, sympatičtí hrdinové a hlavně báječná invaze rakouských vojsk do Čech nakonec! ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Kolomajznu si dokážu představit s kapsou z kalhot, oblizujícího se a opřeného o mříž v cele ve Fox River ... :) 80% ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Nepomíjející klasika, spoluutvářená nezaměnitelným výtvarným rukopisem Jiřího Kalouska i kohortou vynikajících českých herců-dabérů. Ovšem stejnojmenná rozhlasová (1977) četba na pokračování v interpretaci Karla Högera je přeci jen o level výš. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

V mém dětství nejoblíbenější večerníček. Je to neuvěřitelné, co animovaného se před více než dvaceti lety dokázalo natočit. Obsahuje dokonce i zábavné prvky, které zaujmou i úplně malé děti. Což je fantastické. Tato pohádka nikdy nezklame. Už asi pět let jsem ji neviděl. Chybí mi. Zařadil bych ji jednou do hlavního vysílacího času, ať všichni vidí, zač je toho loket:-) ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tenhle večerníček zbožňovala. Když ho vidím dnes, tak to úplně chápu. Je to naprosto skvělá pohádka. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Legendární česká animovaná pohádka s výtečným dabingem!!!! Když jsem byl ještě hodně - hodně malý patřila k mým nejoblíbenějším! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pěkná vzpomínka na moje děství. Postavy jsou roztomilé a pěkně nadabované, příběh hezky pohádkový a přitom vtipný. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Má oblíbená animovaná pohádka, která neztrácí nic ze svého původního kouzla. Je stále tak naivní, jako humorná. Dodnes se u ní nasměji a vždy si při jejím sledování připadám o deset let mladší. Škoda, že podobné kvalitativní počiny v animovaném filmu už dnes vznikají jako šafránu. 80% ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Krásná česká kreslená pohádka. Také výborní dabéři : Postránecký,Žilková, Císler, Filipovský a mnoho dalších ... ()

Reklama

Reklama