Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zemětřesení... láva... strach... panika... Během několika dnů v mnoha místech začne zemský plášť praskat a na povrch se řine obrovské množství lávy. Skupina vědců je poslána, aby katastrofu objasnila a odvrátila dříve než následky budou obrovské. Ti při zkoumání naleznou několik neidentifikovatelných nukleárních přístrojů. Vše nasvědčuje tomu, že se jedná o následek vládní operace, která měla zajistit přísun energie z hloubi Země... (Intersonic)

(více)

Recenze (49)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Doposiaľ som Plan 9 from Outer Space (určený pre strieborné plátno) ani nič podobné nevidel. Pokiaľ to dielo bude mať nejaké poetické hodnoty (v najširšom zmysle slova), s pokojným svedomím tomu dám i päť hviezdičiek, nakoľko chladná a neosobná technická perfekcia a remeselná zručnosť je to úplne posledné, čo ma na filme ako takom zaujíma. Technickej perfekcii a remeselnej zručnosti sa totiž dá naučiť, páni, s poéziou v duši sa filmár musí narodiť. Späť k filmu Zostup (ktorý nejaký psycho premenoval na Zem v ohrození). Z hľadiska šovinistickej filmovej estetiky je to pochopiteľne takisto číra hrôza, no pripomínam, že toto je TV film neašpirujúci na žiaru strieborného plátna. V televízii sa dajú vykúzliť zázračné veci (viď niektoré slovenské inscenácie tzv. televíznych pondelkov). Režisér Zostupu nevykúzlil nič pozoruhodné, no je tam Luke Perry - ak nejakému hercovi okrem Clinta Eastwooda starnutie dvíha sexappeal, je to Luke Perry (skúste polemizovať), ďalej sú tam podivné stroje v ešte podivnejších hlbinách Zeme, čo evokuje bezkonkurenčne vzrušujúce čítanie made in Jules Verne (generáciu odchovanú na počítačoch úprimne ľutujem) a láva, ktorá sa vlieva do riečneho toku s vodopádom, čím v zlomku sekundy neguje akúkoľvek vodu (komu sa to zdá pritiahnuté za vlasy, nech kontaktuje vulkanológa :-) Descent je proste šrot, ale milý :-) ()

Osanos 

všechny recenze uživatele

Dávám hvězdičku jen proto, že se tu kamera tak zběsila netřásla a nezoomovala jako v jiných katastrofických filmech a také za cca 2 vtipné momenty. V některých částech filmu (neskutečně lacině udělaná láva stékající po skále, nebo moment: "Kdo to nařídil?" "Prezident spojených států." Vážné pohledy, dramatická hudba) jsme se s bratrem rozesmáli, a to tvůrci asi nezamýšleli... ()

Reklama

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomhle laciném céčkovém braku jsem od jeho počátku nevěřil vůbec nic (všechno špatně výprava, triky-nepravděpodobné situace i co se týká samotné fyziky), stejně tak i hraní-nehraní všech těch herců-neherců. A jak že to vlastně vůbec skončilo:-)? Jasný odpad ! Škoda času. Sci-fi pro desetileté naivní dítka.... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Bývalý fešák z Beverly Hills 90210, Luke Perry má nyní na starosti mnohem důležitější problémy, než ty, které řešil se svými přáteli v tomto kultovním seriálu. Vlastně má jen jeden problém, a to globálních rozměrů. Musí se vydat do středu Země a odpálit nukleární bombu, která by usměrnila lávu, která, jako ze samotných pekel neřízeně vylézá na povrch a ohrožuje tak všechno na planetě. Na Luka jsem se i docela těšila, takovou radost jsem už ovšem neměla z toho, když jsem uslyšela ten nepříjemný hlas Filipa Švarce. Nu což, nějak jsem si zvykla a sledovala, jak si pan Perry bude počínat v záchraně lidstva. Ze začátku se nám v několika okamžicích představí žhavá láva útočící na město, pak se Luke setká se skupinkou vědeckých odborníků, všichni se usadí do "podzemského" vrtného přístroje, který šlohli z Jádra a vydají se do hlubin Země. Mezi členy posádky najdeme i mladého vojína, hotového Sherlocka Holmese, který dokáže díky své všímavosti v mžiku z pohybů jednoho plukovníka vydedukovat, že kdysi prodělal zánět středního ucha:) Celý děj se v podstatě odehrává "pod Zemí." Nějaké záběry, či scény věnující se lávě a jejím dopadům na okolí se zde nenachází vůbec. Veškeré informace jsou nám zprostředkovány pouze prostřednictvím televizní moderátorky, která situaci "napjatě sleduje.":) A celkově je Země v ohrožení až nápadně podobná Jádru, včetně závěrečného Happy endu. "Musíme se postarat, aby z toho vyšlo hlavně lidstvo." - "Jen pro úplnost, mluvíme o totálním vyhynutí." ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Už ten název napovídal, že to bude kravina. No a ejhle, byla to kravina. A co si budeme říkat, Luke Perry v roli doktora-vědce, který zachraňuje celý svět, je asi stejně nepřesvědčivý jako film samotný. Jednu hvězdičku ale dám, protože existují ještě větší sci-fi hovadiny (pro totální výplach mozku doporučuji film Invaze světů, ten jsem málem nerozdejchal). ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama