Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanouškovská sci-fi parodie plná komediálních prvků na téma Star Trek vs. Babylon 5 pojednává o dvou paralelních vesmírech. Na jedné straně flotila vedená lodí CPP Startkopancem a jejím kapitánem Pirkem. Na straně druhé pak velitel lodi Bagdádomon - Šerypáj a jeho bitevní křižníky. Co se stane, když se kapitánu Pirkovi zachce po ovládnutí Země? A co potom, když mu jedna Země nestačí? (Fix)

(více)

Recenze (44)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, nechýbali naozaj skvelé momenty, no neskôr mi aj tých 103 minút pripadalo ako dve hodiny, pretože v druhej polovici originalita dochádza, príbeh nie-a-nie vyvrcholiť a aj gagy začínajú byť ošúchané. S prihliadnutím na tuto viackrát spomínaný status amatérskeho filmu je to ale vážne perla :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €15,000 ║ Triky a akcia na slušnej úrovni, tu si dali fakt záležať ale príbeh je moc ukecaný a vtípky pôsobia dosť na silu nemajú patričnú ľahkosť. /40%/ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Na první pohled možná Fan film, spíchnutý za 7 let z absolutního nadšenectví a čiré lásky k filmu a žánru. Při bližším zkoumání? Precizní žánrová parodie, která čistotou každé jedné scény, dokonalostí stylizace, skvěle vybudované atmosféry konkrétní každé jedné scény (reklamní patina proslovového paňáka, absolutní bezmoc strategického génia vstříc imbecilní technologii, prostáček Fukov v nejstarší kocábce s ruskou hudbou v pozadí, na němž náhle závisí osud celé flotily, atd atd) a nezřídkakdy také úžasnými hereckými výkony mladých neherců (FUKOV!!) nakopává zadek absolutní většíně Hollywoodské produkce. bez ohledu na to, jak dopadlo, či nedopadlo Iron Sky, Vuorensola tímto filmem ukázal, že je v podstatě génius! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vizuálně povedené (samozřejmě mluvím o scénách z vesmíru, ne o těch pozemských, které připomínají spíše home video), ale co do herectví ohromně prkenné a navíc nevtipné "něco". Doufám, že si u mě tihle sympaticky odvážní filmaři napraví reputaci mnohem lépe se tvářícím Iron Sky. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

70% - Neskutečně vysoká úroveň -na amatérský film... Hodně slabé čtyři hvězdy dávám především pro to, že se z toho dalo vyždímat ještě mnohem víc gagů... Ale třeba příště. ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Pokud bych to hodnotil, jako "normální" film musel bych dát max ***, ale protože to je film od nadšenců musím jednu hvězdu přihodit. Parodie to je místy povedená. Začátek je sice slabý, ale jakmile se začne bojovat film nabírá na obrátkách. Vše je podtrženo výbornými efekty. Jsou skoro jak od ILM:-) Nejvíce mě dostal nabíhající systém na hlavní lodi nepřátel :-))) Pro fanoušky Star Treku doporučuji a pro ostatní taky. Už proto, že se tento film dá stáhnout zdarma na domovských stránkách. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Amaterský snímek, který překonal mnoho těch "profesionálních"...povedená a dobře zpracovaná parodie po finsku. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Jako mají Star Wars své Revelations tak má Star Trek svůj Star Wreck. Po vizuální stránce naprosto orgastické vzhledem k faktu, že se jedná o fanfilm. Tady měl asi někdo kámoše u ILM :D. Skvěle jsem se bavil. Dávám 80% ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Jak to vypadá když se potká Star Trek a Babylon 5? Přesně takhle. Amatérská parodie na tyto dva seriály s až neuvěřitelnými počítačovými efekty. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

po úspěšném titulu (aspoň pro mě) Iron Sky jsem chtěl vidět i prvotinu režiséra. Mezi filmy je vidět ohromný rozdíl a tady u tohoto se teprve učil dělat filmy, takže je silně amaterský. Přesto je tam vidět obrovská snaha a to bylo pro mě snad jediné větší plus. Ale myslím si, že pro znalce Star Treku, by těch plusů bylo nejspíš mnohem víc, jelikož by pochopili mnohem víc narážek než já. Mou největší výhradou k filmu, kvůli které jsem od poloviny často přetáčel, bylo přehršel efektů a animací, sice na úrovni, ale zbytečně to natahovalo děj a mě to nebavilo. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola fakt pecka.Uz pred pozeranim som vedel ze je to amatersky film,ale nemuseli by sa zan hambit ani profesionali.Kedze som videl dost casti Star trecku aj Babylonu 5 tak som sa nasmial veru dost.Normalne by som tomu dal asi 4 hviezdy ale kedze je to amatersky film tak to hodnotim za full,lebo lepsi amatersky film som nikdy nevidel. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že se jedná o amatérský film, je na pohled znát především jen ze scén z interiárů a z "hereckého" obsazení, jelikož technická stránka (vesmírné bitvy) je jinak brilantní. O to víc zamrzí, když už si tvůrci dali s takovým projektem práci, proč i obsah příběhu a humorný náboj nevypracovali do hodnotnější, přesvědčivější a ucelenější podoby, protože pak by se mohlo jednat o vskutku parodickou perlu. To platí zejména pro první půlku filmu, která svou nudnou zbytečností filmu vyloženě ubližuje. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

za málo peněz poměrně dost muziky.Na fan film více než dobře udělané a celkem vtipné,ale dalo se z toho vytřískat víc,popřípadě lehounce zkrátit a předejít některým hluchým a zdlouhavým místům.I přes pár opravdu geniálních gagů jsem se u Iron Sky bavil víc...60% ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Kapitán Pirk je hlavní hrdinou finské fan parodie na Star Wars. Na amatérský film neuvěřitelně kvalitní efekty i herecké výkony (efekty jsou v mnohém lepší než v původním seriálu). Pár geniálních gagů (Černobyl, plamenomet), z nápadu by byl perfektní krátký film tak na deset dvacet minut. Jenže ono to má víc jak hodinu a tři čtvrtě a proto je to trochu nudné. Fajn, tak pojďte ovládnout svět. Nějaké otázky? ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Díky nešťastné náhodě v časoprostoru uvízne kapitán Pirk a jeho kolegové android Info a komandér Dwarf v našem století. Ale s tím se nehodlají smířit, a za pomoci materiálu z lodi Vulgárců a spousty ruských rublů se jim podaří znovu vybudovat Pflotilu. Právě v ten okamžik, kdy se kapitán Pirk pyšně poklepává po ramenou, zjistí kapitán Fukov přítomnost čapí díry do paralelního vesmíru. A jeho ovládnutí si Pirk nemůže nechat ujít ... Jednoznačná volba pro všechny fanoušky celé Star Trek série - film mne pobavil mnohem víc, než některé ze Startrekovských filmů, i když - hlavně ke konci - bylo znát, že délka dílu seriálu by možná stačila. Vcelku nijaké herecké výkony a trochu podivné interiéry (že by interiér kosmické lodě byl podobný obýváku z osmdesátých let - no nevím), ale dokonale zastoupí úžasné vesmírné bitvy, které se směle vyrovnávají i nejnovějšímu Star Treku. Určitě doporučuji! ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi líbilo o dost víc než novější vizuálně vyspělejší "Iron Sky". Je to naprosto vtipná parodie na Star Trek, rusáky a bůh ví co ještě. Možná malinko škoda té amatérnosti i když ono to k tomu patří (asi něco jak tomu bylo u Bad Taste). ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Tento amatersky film je lepsi, jak vetsina dnesni produkce Hollywoodu. Nicmene narozdil od mistnich komentaru, me se vice libila prvni pulka, kdy se dostaval Pirk k moci (asi protoze jsem nevidel Babylon 5). ()

MadChick 

všechny recenze uživatele

Místy vtipné, místy naopak vůbec ne, navíc docela zdlouhavé. Příjemným překvapením byly na tuto kategorii filmů opravdu výborné efekty. Ale ve výsledku jsem se docela pobavil 55% ()

Související novinky

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama