Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanouškovská sci-fi parodie plná komediálních prvků na téma Star Trek vs. Babylon 5 pojednává o dvou paralelních vesmírech. Na jedné straně flotila vedená lodí CPP Startkopancem a jejím kapitánem Pirkem. Na straně druhé pak velitel lodi Bagdádomon - Šerypáj a jeho bitevní křižníky. Co se stane, když se kapitánu Pirkovi zachce po ovládnutí Země? A co potom, když mu jedna Země nestačí? (Fix)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Helsinkách a okolí města Tampere. (Cheeker)
  • Počítače v ruské jaderné elektrárně jsou Commodore 64. (Cheeker)
  • CGI efekty byly renderovány na obyčejných domácích počítačích. Renderování každého obrazu trvalo 10 hodin. V každé vteřině filmu je těchto obrazů 25. Vyrenderování všech scén trvalo 5 let. (Cheeker)
  • Scéna, ve které pochodují vojáci směrem k finskému parlamentu, byla přerušena policií, která kontrolovala nahlášenou skupinu ozbrojených mužů před parlamentem. Situace se zklidnila, když zjistili, že se jedná o vodní pistole, všechna povolení byla v pořádku a natáčení mohlo pokračovat. (Cheeker)
  • Jedná se už o sedmý film Star Wreck. První byl vytvořen v roce 1992 a jednalo se o čtyřminutovou animaci inspirovanou hrou Star Control. Postupem času se začala stopáž prodlužovat a filmy se staly sofistikovanější. (Cheeker)
  • Produkce filmu, na kterém pracovala pětice přátel, trvala 7 let. (Cheeker)
  • Taliansky dabing filmu stál viac ako samotný film. (BlueNeon81)

Související novinky

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama