Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeho jméno je nechvalně pověstné, jeho povaha je nelítostná a krutá. Ale jednoho dne, kdy Jamese Allena alias Zvíře umístí do vězení se zvláštní ostrahou, nastane změna. James za mřížemi potká mladého rebela, který dokáže změnit jeho životní krédo. Když se Zvíře po mnoha letech vrací domů, už jako úplně jiný člověk, zjistí, že z jeho syna se stal gangster. Bude v jeho silách zrušit zákony, které on sám před lety nastolil a jimiž se dnes řídí jeho syn? Nebo si na něm osud vyžádá svou oběť? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé drama s Rhamesem v roli mukla. Hlavně Rhames je sympaťák a přišlo mi to dobře natočený. Takže okey. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No, podobných filmov s identickou tématikou by sa dalo natočiť nespočetne veľa, stačilo by zmeniť pár pilierových detailov. Čo sa mi však páčilo je, že to neostalo len pri nich. Dej je rýchly, nenudí. Párkrát zvratovo prekvapí, čo je na oživenie len dobre. Rhames sa činí aj herecky, celkovo teda pochvala. 75%. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ving Rhames je odsouzen na pár let za spoustu různých zločinů (co byste chtěli od člena černošského gangu). I ve vězení se okamžitě zapojí do všemožných aktivit (noční souboje vězňů, apod). To vše až do doby, kdy do stejného vězení nastoupí vrah jeho ženy, který je ale pod ochranou jednoho z vězeňských gangů. A když ho Animal sejme, je okamžitě naodpis - naštěstí se ho ujme místní intelektuál, který mu vysvětlí, že zločin je špatný, že ano. A když je nakonec propuštěn, zjišťuje, že jeho místo v gangu vzal jeho syn a on se ho snaží ze sémě zločinu dostat ... Uff, přijde vám to zmatený? Tak asi takový to celé bylo. Navíc 90% filmu se odehrává potmě, což v případě, že celé herecké obsazení je černé, taky přehlednosti moc nenahrává ... ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

předem bych rád upozornil na to, že nemám rád rádoby hluboké myšlenky, které se často ve filmech s vězeňskou tématikou objevují ani neholduji rodinným dramatům odehrávajícím se na pozadí amerického ghetta a to že jsem u tohoto filmu vydžel až do konce byla spíš otázka vůle nežli filmového požitku. Pod scénářem tohoto skvostu je podepsaný D.C. Johnson, který má na svědomí například pecku Divoká Woo, což by vysvětlovalo sem tam nějakou tu nelogičnost a Malcom X vsuvku, kterou jsem fakt nepochopil. Podle mně je tenhle film nudnej a předvídatelnej blábol, ale názory jsou rúzný že ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky film o negrovi, ktory sa dostane do basy, kde sa polepsi a po navrate z basy ho stari kamarati chcu znova stiahnut spät do starych kolaji. Behom filmu som mal pocit, ze sledujem nejaky spin-of Planety opic. Rhames ma pri chôdzi pohyby jak gorila. K tomu neutale vrci alebo chrci. A ked sa na neho niekto zle pozrie, tak hned ho zmlati. V polovici filmu ale najde zlaty gral, vynalez storocia, studnicu vedomosti: knihu. Po jej precitani sa z neho stane filozof, ktory opakuje niekolko citatov do zblaznenia az to vsetkym naokolo vratane divaka lezie na nervy. Holt stare opice novym kuskom nenaucis. Mala to byt velka Rhamesova solovka, ale prilis s nepredviedol a jeho ulohu som mu nezral. Miestami mi z neho bolo trapne. Nejake extra nadanie holt nema. Terrence Howard v ulohe jeho syna uz tradicne predvadza s tym svojim pisklavym hlaskom ukrivdeneho syna. Jediny kto svojou charizmou utiahol ulohu inteligentneho stareho ludoopa, ktory pod svoje kridla zoberie Rhamesa, je Jim Brown. Takze vysledkom je film s obohratou zapletkou, ktory ani neprichadza s nijak objavnym spracovanim. Zaujme len vzhladom na pidirozpocet mnozstvo znamych xichtov v obsadeni. 4/10. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama