Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeho herecká kariéra začala již před válkou v rodné Plzni. Po příchodu do Prahy působí na několika scénách včetně Národního divadla. Nejvýraznější bylo období spolupráce s Janem Werichem v Divadle ABC a podíl na zrodu Divadla Semafor. Největší úspěchy sklízel jako mistr improvizace, vystupoval jako chytrý komik. S Kinoautomatem pro světovou výstavu v Montrealu se mu otevřel svět. Ze spolupráce s televizí největší popularitu sklidily Hovory H, které se staly symbolem kvalitního zábavného pořadu. Z hrané tvorby sám nejvíc oceňoval účinkování v seriálu Dva písaři. To všechno jsou obecně známá fakta. Jaký však byl Miroslav Horníček ve svém soukromí? Jak se vyrovnával se smrtí syna? Jaké byly jeho polické názory, výtvarné a uměnovědné záliby? Jaké byly jeho poslední dny? O tom vyprávějí jeho přátelé i nejbližší P. Dostál, J. Suchý, A. Činčerová, L. Lipský, F. Dvořák, I. Šebo, J. Adamová, V. Just, S. Zázvorková, V. Mareš, M. Lasica, Z. Neubauerová, M. Švábová a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

codeas 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, mapující mimořádně nadaného herce filozofa Miroslava Horníčka. Dokument je ve formě výpovědí jiných herců a ukázek z filmů. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při vzpomínce na tak úžasného herce, baviče a hlavně dobrého člověka nemůžu dát méně než pět hvězd. Dokument je natočený s velkou láskou a všichni účinkující (kolegové, kameraman Lebeda, příbuzní - Alena Činčerová a Adéla Sirotková, kněz Alois Kánský, velké množství rodinných přátel) se o Miroslavu Horníčkovi vyjadřují jen v tom nejlepším světle. Krásná vzpomínka. Hudební režie: Josef Hofman ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama