Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Správný psychofilm, který začíná šílenstvím a postupně vás vrací zpátky do reality, jediné co mi na filmu vadí, že tvůrci ho trošku nenatáhli, protože tahle podivaná se mi opravdu líbila. V bytě jsem se ztrácel a tápal, říkal jsem si: "Co se to sakra děje? Tohle snad není normální!" No prostě film si mě zjískal poměrně snadno. Ve chvíli kdy jsem byl uplně zmaten tím jak se film vyvijí jsem se podíval na časomíru a chybělo necelých 20 minut do konce což mě velice zamrzelo. I když jsem během té krátke doby dostal odpovědi na všechny své otázky, mohli tvůrci nechat děj ještě chvilku běžet. Scéna kdy příjde na konci na návštěvu ten muž a otevřou se dveře mě dostala uplně nejvíc, to uvědomění si toho o co celou dobu šlo... Mazec. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Johna opustila priateľka a ostáva na byte sám. Jedného večera keď sa vracia domov z práce ho osloví nová susedka či by jej nemohol dohľiadnuť na mladšiu sestru, nakoľko bola v minulosti znásilnená a nechce aby ostala na byte sama. Vkročením do tohoto bytu sa Johnovi otvára pandorina skrinka. Dosť slušná psychologická "sračka" s výbornými hereckými výkonmi balancujúcimi na hranici medzi realitou a predstieraním. Krátka stopáž tomuto hororu len pomohla. Vrelo odporúčam milovníkom žánru z hlbšou pointou. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zajímavej začátek, s dost nezvládnutým koncem. Film má něco kolem 80 minut a ne že by se film táhl ale jako kdyby to chtěly ustřihnout protože to je fakt hrůza. Každopádně uchylný myšlenky jsou dokonale. Stejně jako představitel hlavní role. Jen jsem měl problém s herečkama který mi moc sexy nepřišly. Film bych mohl doporučit ale snad jen když máte nějaké uchylné choutky. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Že to bude psycho jsem věděla dopředu. Ale počítala jsem s tím, že spousta věcí zůstane nevysvětlena, nebo mnou nepochopena, proto mě překvapilo, jak to na konci krásně všechno zapadlo do sebe a zase jednou po dlouhé době mi konec filmu přímo nebo nepřímo odpověděl na všechny důležité otázky. Opravdu dobře se podařilo zkoubit psychologický film s erotickým, s dramatem a dokonce hororem. Mimořádně se povedla i hudba a co udiví je krátká stopáž, snad proto je zážitek tak intenzivní. V několika scénách hodně dráždivé, někde až nechutné, k tomu stísněnost pramenící z interiérů tajemného bytu. Hádáte dobře, že to není film, který "pohladí". Rozhodně ale zaujme a vtáhne. Navrch bezchybné výkony ústředních tří herců. Tentokrát nemám co vytknout. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Lehce halucinační kafkovský příběh o jednom nesmělém osamělém troubovi, který se kvůli své troubovitosti nechá neblahou Fortunou předhodit jako kořist dvěma nevyzpytatelným, nevypočitatelným, manipulativním a lehce šíleným sestrám. Nebo to snad nejsou sestry? Nebo je to všechno jen nějaký nemocný sen? Nebo snad... Prostě a jednoduše skvostná severská komorní klaustrofobická schizofrenická thrillerová miniatura o zločinu a vině, podbarvená příjemnou hudbou. A jak se mi většinou protiví a nudí mě rádoby erotické scény ve středoproudových filmech, tak v tomhle případě to neplatilo, zdejší neobvyklá sexscéna je fakt nezapomenutelná. Jen skákavá ruční kamera chvílemi stojí za vyližprdel, ale závěrečný záběr přehoupl jazýček na mých vahách směrem nahoru. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • První norský (v koprodukci) film, který dostal rating 18+ za posledních 17 let. Předtim to byl film Hotel St. Pauli (1988). (ČSFD)
  • Kristoffer Joner získal v roce 2005 Amanda Award v kategorii nejlepší herec. (Cheeker)
  • Jak režisér Pål Sletaune později uvedl, měl po dobu zhotovování filmových inscenací puštěnou hudbu k filmu Alfreda Hitchcocka Psycho (1960), který byl jeho největší inspirací. (Conspi)

Reklama

Reklama