Reklama

Reklama

Skrytá identita

  • USA The Departed (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oba pocházejí z chudinských bostonských čtvrtí, oba vystudovali policejní školu, každý však má jiný původ a jinou motivaci. Zatímco Colin Sullivan vyrostl pod ochranou psychopatického gangstera Franka Costella a k policii se dal proto, aby měl přístup k informacím a mohl ho včas varovat, Billy Costigan pochází z rodiny, kde byl každý nějak zapleten do podsvětí, a k policii nastoupil, aby se z tohoto prostředí vymanil. Dostane nabídku, aby jako tajný agent infiltroval zločineckou síť a pronikl až ke Costellovi. Když přijme, je po fingovaném prohřešku vyhozen od policie. Poté co si odsedí trest, upoutá na sebe gangsterovu pozornost. Podaří se mu projít všemi nástrahami a dostat se do jeho blízkosti. Problém je, že Costello zjistí, že má ve své blízkosti policejního informátora, a pověří Sullivana, aby ho našel. Costigan vypátrá, že gangster má u policie informátora a je odhodlán ho odhalit. Oba stoupají v kariérním žebříčku, snaží se odhalit jeden druhého a současně chránit své utajení. Navíc je ve hře ještě někdo, kdo hraje na obě strany. (TV Nova)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Nevadila by mi přílišná ukecanost zejména prvních asi dvou třetin, kdyby protagonisti měli co říct. Ale hromada dialogů vedených skoro beze smyslu, bez zásadních iformací pro děj nebo aspoň cool hlášek jenom podtrhuje přepálenou stopáž. Pitvořící se Nicholson je pro mě asi největším zklamáním filmu, kvůli němu jsem se na to přitom koukal. Celá ta struktura Costellova gangu nemá logiku a uvěřitelnost a divákovi v průběhu sledování najednou začne bejt tak nějak jedno, jestli dědka dostanou, nebo ne. Použít na role obou ústředních protivníků tak strašně podobný herecký typy považuju taky za velkou chybu; ne, že bych si Leonarda s Mattem přímo pletl, ale určitou mlhu do udržení pozornosti při neustálým střídání úhlu pohledu právě mezi nima to bohužel vnáší.  86% je brutálním nadhodnocením, spíš tak těch 60%.

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Jsem teprve na začátku filmu, ale už mám poněkud výhrady k ději. Oba začínající policajti byli doslova smaženi v kanceláři zvláštní jednotky tím - ani nevím, co je to za herce - drsňákem, jak o nich ku*** všechno ví... DiCapria málem ukřižoval za jeho rodinu, ale že má Damon jakési podivné vztahy z kriminálníkem (Nicholson), to se mu asi nějak nedoneslo.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

jinak nahravky byly v bily obalce co prisla postou, takze v ty zluty obalce, co dostala od dicapria uz predtim, muselo bejt neco jinyho, jak tu nekdo rikal, mozna ty dukazy pro wahlberga, ale mne to spis ke konci vyznelo, ze ho nesejmul z pomsty, ale jestli spis wahlberg proste neni ta dalsi krysa, ktery se damon a ten polda co sejmul dicapria bali...

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

po par rokoch som si pozrel znova tento film a nestratil nic z absolutnej dokonalosti..skoda ze dicaprio to koupil strasne som mu prial scastny koniec

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

Miller

Lebo nenechám chlapa, ktorý mi povraždil kolegov vyviaznuť z toho s poctami ako hrdinu, čo zabil mafiosa č.1. Metále a šampáňo, hurá hurá. Navyše je záver poňatý v štýle gréckej tragédie, Gréci sa s tým nepárali.

na příspěvěk reagoval Tristan Rafael

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

Miller

SPOILER: A kto iný to mal urobiť, keď ostatní boli mŕtvi? Všetci s motívom už voňali fialky odspodu, to odtiaľ už nikoho nezastrelíš.

na příspěvěk reagoval Miller

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

Koukám na to 30 minut a až na zmlácení 3 lidí nuda, jen kecy a hroznej dabing Aleca Baldwina/Marka Whalberga

Příspěvek byl smazán administrátorem.

skipercak

skipercak (hodnocení, recenze)

Pozeram ze film ma oscara za strih. No neviem. Podla mna by mal strihac skor dostat kreslo. Totalne spackany strih. To je vlastne aj dovod preco z toho film nie je super bomba.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

SaintMichael

To tam nebylo objasněno, ale zřejmě pravda o Sullivanovi. Ten pozdější dopis s nahrávkou byl adresován právě jemu, Madolyn si to přehrála na tajňačku, takže to asi nebylo přesně podle Costiganova plánu a obálka už nemusela sehrát svoji roli.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

SPOILER Co to bylo sakra za konec? Všichni umřou? Pro mě zklamání. BTW Fandil jsem Sullivanovi a nakonec ho sundá ten největší mamrd. Jebat toto.

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

Tak mě napadlo, co když Madolyn čekala dítě s Costiganem (DiCaprio) a né s tím hajzlem Sullivanem (Damon)??? :)

Měla přeci románek i s Costiganem))) .. Ale to už se asi nedozvím.. Jinak, tenhle film má jeden z mnou nejvíce nenáviděných konců filmu - Smrt Costigana... Achjo :)

na příspěvěk reagoval denulik

DamonS

DamonS (hodnocení, recenze)

86%? to snad není pravda... celý je to úplně popletený, žádný pořádný děj, jediný co je na tom filmu zajímavý je to hvězdné obsazení, jinak KRAVINA

zlabus

zlabus (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Tak to jsem rád, já si to právě ten rok zpět pouštěl po delší době znovu a tenhle detail mi napoprvé unikl. :)

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

Co to je do píči, vždyť to je celé kopie Infernal Affairs, to kdybych věděl, tak se na to vyseru rovnou. No, teď to hodnocení měnit nebudu.

zlabus

zlabus (hodnocení, recenze)

Všiml si někdo taky toho odkazu na Reedova Třetího muže v závěru Departed? (Scéna na pohřbu)

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

MaedhRos

MaedhRos (hodnocení, recenze)

Dejte pokoj se střílením, ten směšnej shootfest v závěru The Departed úplně stačil.

Manfred

Manfred (hodnocení, recenze)

Bože můj, viděl jsem asi deset minut a viděl jsem zmatený děj, plno blbých tupých ksichtů a záplavu sprosťáren. Musel jsem to vypnout, nešlo to vydržet, příšerná píčovina, tvůrci by měli být postříleni.

na příspěvěk reagoval -Melkor-, Indy21

hallelluja

hallelluja (hodnocení, recenze)

...celý čas si hovorím "toto nemôže byť Martyho film, skrátka tomu neverím"... a oni ma za totok dajú režijného Oscara, ach ti paradoxy... (tento vnútorný dialóg sa mi odohral pred 5timi rokmi)

Související novinky

Ze Skryté identity bude seriál

Ze Skryté identity bude seriál

24.08.2016

Zrovna včera jsme tu řešili, jak se streamovací služba Crackle ujala Ritchieho Podfu(c)ku a (po vzoru Farga) z něj udělá samostatně fungující seriál. A víte co? Přesně to samé teď potkalo i Skrytou… (více)

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

Mark Wahlberg je „desperado“

Mark Wahlberg je „desperado“

19.12.2012

Ale nebude mít kytarové pouzdro s bouchačkami. Spíš kufry plné kokainu. Ve filmu studia Paramount American Desperado si totiž zahraje Jona Robertse, známého drogového dealera ze sedmdesátých let.… (více)

Scorsese a DiCaprio jsou závislí

Scorsese a DiCaprio jsou závislí

28.08.2011

Jeden na druhém a tentokrát i na hazardu. A připojí se i William Monahan (foto), scenárista oscarové Skryté identity. Žádný div, že opět půjde o remake – tentokrát filmu The Gambler z roku 1974. Jeho… (více)

Reklama

Reklama