Reklama

Reklama

Mistři hrůzy - Série 1 (2005) (série)


Incident On and Off a Mountain Road (S01E01)

(epizoda)

Recenze (16)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po xtém zhlédnutí jsem si uvědomil, že tohle je můj asi nejvíce oblíbený příběh z celého seriálu. (Neplést s nejlepším - tím je zcela jasně Carpenterův příspěvek.) Horrory z prostředí lesů a horských cest, horrory, kde jde o nějaké cestování autem odněkud někam, horrory s kvalitním monstrem, prostě to všechno jsem měl vždycky rád. A navíc... tenhle je od Lansdalea! Toho maníka, jemuž u nás vyšla skvělá sbírka Bizarníma rukama! To prostě nemůže být špatné. A taky že není. Takže znovu: Pro mě nikoliv nejlepší, ale nejoblíbenější epizoda. Což je nakonec důvod, proč jsem dal Incidentu o tu jednu hvězdičku víc než si zaslouží. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukatelná vyvražďovačka kdesi v horách. Trošku mě tam sraly veškeré flashbacky hlavní hrdinky na její čerstvou, mužskou, krajně nesympatickou a příšerně hrající známost. Záporák vypadal solidně, ale v jádru byl totální sračička. Zajímavý je i mírně překvapivý konec. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj ponechám stranou, protože určujícím faktorem při hodnocení úvodního dílu je jeho hlavní tragická "herečka" (i když vypadá trochu jako Jennifer Beals) a jeho naprosto otřesná forma. Veškerého rádoby napětí je tu totiž dosahováno zběsilým třesením vyzoomovanou ruční kamerou a frenetickou frekvencí stroboskopických záblesků v nočním lese, jelikož bezradný režisér zjevně neví, jak jinak učinit svůj výtvor záživným. Téměř nekoukatelné, ubohost ve stylu kanadského televizního céčka. ()

erl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Syrový, napínavý a atmosférický úvod do tohoto skvělého a podle mého nedoceněného projektu. Coscarelli ve formě a stejně tak i fantastický Angus Scrimm. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drsnej Lansdale, co dodat? Snad jen to,že režii měl autor parádní série Phantasm a special quest star je tam Dlouhán (dnes už nežijící,Angus Scrimm) R.I.P.1926-2016. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomerne solídny úvod, 15 rokov staršie ako povedzme aktuálna hororová séria Into the Dark, zdá sa však že by niektoré z epizód mohli byť podstatne lepšie a možno sa dočkáme aj zvučnejších mien režisérov, čím rozhodne nechcem Dona Coscarelliho uraziť. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá série tohohle povídkového seriálu začíná nudnou a brakovou naháněčkou v lesích, která v sobě sice skrývá ucházející pointu, ale ani ta nic pořádně nezachraňuje. Mít to 15, max. 20 minut, fajn. Ale sledovat tohle skoro hodinu? Za mě fakt ne, i když jsem tu v menšině. Snad to příští epizody zachrání, začátek teda pěkně slabý... 2* ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První půlka byla dost zmatená a nepřehledná a já se popravdě bál jen toho, že to bude jakási romantika. Naháněčka v lese ale byla fajn a když se z něj dostali ven, z příběhu se stala opravdu parádní podívaná, která nakonec skončila úplně jinak, než jsem mohl čekat. Heci výteční (zejména Angus Scrimm), záporák perfektní, hlavní hrdinka atraktivní. Navíc se to odehrává v noci, v dřevěné lesní boudě, za deště, atmosféra je velmi znepokojivá a záběry jsou velmi, velmi detailní, syrové a nečekaně brutální, až jsem se divil, že se tohle v roce 2005 na jakékoliv americké televizi vůbec odvysílalo. Takže první setkání s Mistry hororu, i přes ten rozpačitý rozjezd, dopadlo z mého pohledu skvěle. Tohle se mi fakt líbilo. 80%. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě nikdy jsem neviděla takovou pěknou honičku, kde se honěná pipinka snaží taky trochu bránit. Konečně někdo, kdo neběhá zmateně dokola do hlubokého lesa a neschovává se v polorozpadlých ruinách. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne som sa dostal aj k majstrom hororu, kde si rôzne známe firmy na tomto poli zrežírujú jeden diel seriálu. Ako prvý to má na povel Don Coscarelli ponúkajúci tak trochu iný slasher. Hrdinka niekde na horskej ceste stretáva podivného vraha zvaného "Mesiačik", s tvarohovou pleťou a striebornými zubami, čo odvŕtava svojim obetiam oči a potom ich aranžuje na svojej záhradke ako strašiakov. Táto krasotinka sa ale nedá úplne ľahko zabiť, lebo má za sebou bojový tréning od svojho prepperského manžela čakajúceho na koniec sveta. Môžeme sa sťažovať že ten zabiják je iba náhodné čosi k čomu nedostaneme žiadne vysvetlenie, ale o neho tu napokon vlastne ani nejde a pointa príbehu je úplne inde. Inak fajn brutalita a slasher čo na to ide trochu bokom, to oceňujem. No a kde je Coscarelli tam bude niekde schovaný aj Angus "Tallman" Scrimm tentokrát v úlohe bláznivého dedka. Za mňa dobrý štart projektu. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekněme, v jádru syrové hixploitation se vším, co k němu patří. Ale celkově nevýrazně zpracované, s neatraktivním záporákem a hlavně v první půlce dost zmatené a nudné (původní předlohu jsem nečetl). Nakonec se sice dostaví místná špinavost a možná i solidní atmosféra, ale jako celek povídka snadno nezapamatovatelná. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film rozdělenej na dvě poloviny, které se prolínají. První zahrnuje výcvik přítelkyně v boji o přežití a v druhé části taková situace skutečně nastane. Výcviková část je nudná a úplně zbytečná, samotný lov je už dobrý. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela fajn Slasher s kuliasmy podobními tým z Domu 1000 mŕtvol. Príbeh fajn, hlavne koniec tomu nasadil korunku. Kamera, obsadenie, herecké výkony a hudba boli veľmi dobré a dalo sa na to cele s radosťou pozerať a užiť si to. Za mňa fajn začiatok a teším sa čo prinesú ďalšie príbehy. Hodím 4*, nechcem sekať hneď vysoko keďže ďalšie príbehy môžu byť lepšie. ()

Reklama

Reklama