Reklama

Reklama

Mistři hrůzy - Série 1 (2005) (série)


Dreams in the Witch-House (S01E02)

(epizoda)

Recenze (19)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gordonovy filmy podle Lovecrafta patří mezi nejlepší a i tahle povídka je velmi podařená. Vysokoškolský student si najde podnájem ve starém domě, co už sám o sobě vypadá strašidelně. Ve svém studiu se zaměřuje na možnosti existence paralelních světů a skrze určité brány procházení mezi nimi. A co čert nechtěl, jeden portál se nachází zrovna v jeho podkrovním pokojíku! A když přijdou strašidelné sny, začne mu být ouzko. Bohužel věřícího fanatika v přízemí neposlouchá, a jakmile od něj chce pomoc, je už pozdě. Čarodějnice ho má ve své moci! Je to zřejmě sukuba řádně vyvinutá, co si žádá krev. A nebo duši? ne, sukuba se živí lidskou energií...no ale to je jedno. Každopádně krev stříká, smrt si brousí rituální dýku, krysa s lidským obličejíčkem je poslem špatných zpráv a dítě moc šancí nemá... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl o čarodějnici a kryse s lidskou hlavou se mi líbil pro jeho perfektně temnou atmosféru. Trošičku jsem si uchcával, a tak by to mělo u hororu být. Potěší i několik příjemných lekaček a vtipný závěr. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci a žánru televizního horrorového softu je tenhle díl první liga. Vynikající příběh (Lovecraft), skvělí a typově vhodní herci, pozvolna houstnoucí atmosféra... Zprvu jen střídmě horrorová (spíš strašidelná) povídka postupně přeroste v téměř plnokrevný horror se slušně vygradovaným a krvavým finále. ()

erl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lovecraftova předloha je sama o sobě velice děsivá a působivá. Veterán Stuart Gordon to nemohl natočit působivěji. Ten starý dům , dusivá atmosféra , nekompromisní režie a uvěřitelný Ezra Godden. To vše a mnohem více dělá z této epizody jednu z nejlepších v celém seriálu a určitě jednu z nejpovedenějších adaptací nesmrtelného H.P. Lovecrafta. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě rozhodně lepší, jak předloha. Při vší úctě k HPL, číst ji, bylo téměř fyzické utrpení. Možná, že to tak autor zamýšlel, ale pochybuji:-) V každém př., to dnes již zesnulý, Stuart Gordon dokázal opět! On HPL opravdu rozuměl, ať si říká kdo chce-co chce. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spracovanie Lovecraftovej predlohy v ktorom zaujme niekoľko záberov a samotný príbeh, podobne ako v prvej epizóde série to však mohlo byť aj o čosi lepšie. Napriek tomu že patrím k veľkým fanúšikom hororov aj v tomto prípade prevláda mierne sklamanie. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvnímu dílu neskutečné zlepšení, tohle sice není na čistých pět hvězd, ale je to fakt něco. Už od začátku mě naprosto upoutala mysteriózní atmosféra a i když postupné odhalování tajemství ve mě zpočátku jen vzbudilo reakci typu "Takže jenom tohle?", postupem času jsem to stále více dokázal brát jak je a dočkal se skutečně solidního hororu. A dokonce tu vše dává smysl a postavy jednají uvěřitelně! Tohle mě fakt nadchlo a hlavně přesvědčilo v názoru, že už si od Lovecrafta konečně musím něco přečíst. A ještě mě mile překvapilo, že něčeho tak funkčního je schopen zrovna Stuart Gordon. Já od něj viděl tři filmy, ale mají úplně stejné klady i zápory - skvělá atmosféra, slabý scénář - ale tady konečně vychytal i to, co mu normálně nejde. Slabých 5* ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Objektivně je to spíš za čtyři, ale tentokrát čistě pocitově musím hodnotit plným počtem, protože tato epizoda Mistrů hrůzy je mnohem lepší, než ta první a jako samostatné zpracování Lovecraftovy předlohy (kterou jsem nečetl) to fantasticky funguje a je to prostě nesmírně kvalitní záležitost s hutnou atmosférou, hudbou, velmi zručnou režií a samozřejmě se vším, co k Lovecraftovi patří - Necronomiconem, fantasy prvky, jinými dimenzemi a skutečně silným šílenstvím. Rozjezd je slabší, ale atmosféra postupně houstne a finále je vyloženě výborné - a tak to má být. Lahůdka a další kvalitní zářez do zajímavého projektu. 90%. PS: Psychiatři jsou vážně neskuteční dementi. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kto sa na béčkovú Lovecraftovskú historku hodí lepšie než Stuart Gordon? Študent matematiky sa nasťahuje do starého baráku, kde pracuje na svojej teórii neeuklidovskej geometrie otvárajúcej pod správnym uhlom bránu do inej dimenzie. Ten barák je nič moc diera, navyše jeden dedko sa tam strašne nahlas modlí a neustále sa vypytuje na krysu s ľudskou tvárou. Keď hrdina upozorní na problém s hlodavcami majiteľa, ten mu ako riešenie venuje kladivo. Každopádne má hrdina zlé sny o čarodejnici a je stále viac mimo, takže sa kľudne prebudí v knižnici s Necronomiconom v ruke. Je jasné že dobre to skončiť nemôže, ostatne je to predsa Lovecraft. Scéna kde sa náš mamlas snaží premôcť sám seba aby nezabil dieťa pod vplyvom čarodejnice boa teda dosť smiešna, respektíve tragicky zahraná, ale úplné finále v ústave to vynahradilo. Otázkou zostáva ako to vlastne bolo s tým priechodom v stene, ktorý miesto sľubovaného multiverza viedol len niekam do špajze! ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od Stuarta Gordona jsem se vždy dočkal jen kvalitních zpracování Lovecraftových předloh, ať už to byl Re-animator, Dagon a další. Nejinak je to u této povídky s typickými prvky temné fantasy s kosmickým přesahem a démonského hororu. Dobrý scénář, zručná režie, groteskně bizarní rekvizity, strašidelná atmosféra, dobré lekačky, čarodějnice a samozřejmě i nezbytné a nevyhnutelné šílenství. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda a hned jedna z těch nejlepších. Student si zaplatí pokoj ve starém domě pro klidné studium a brzy mu dojde, že dům obývá i čarodějnice a mluvící krysa, která jí pomáhá. ()

Cryptkeeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První setkání s Mistry Hrůzy a hned takový klenot!! Tohle byla neskutečně komorní paráda. Upřimně nic jsem od toho neočekával,navíc tak obtížná předloha...ale sakra klobouk dolů,tohle bylo výborné. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takovy becko.. ale ten starej dedek (Campbell Lane) mi pripominal Mariuse z Diabla 2, i jak mluvil, uplne on tvl https://i.imgur.com/6Bqb8xL.jpg Sem si rikal jestli ho Blizzardi neobslehli podle nej, ale pak sem zjistil, ze D2 vzniklo 5 let pred timhle filmem.. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Och áno, presne podľa mojej predstavy spravený príbeh. Kamera bola úžasná, herecké výkony taktiež, vizuálna stránka bola úžasná, masky, kostýmy a scenár bol skvelý. Za mňa plný počet a dúfam ze uvidím veľa podobne natočených pribehov v tomto seriály. 🤗 ()

Ulfursdottir 

všechny recenze uživatele

Tahle Lovecraftova povídka je jedna z mých nejoblíbenějších a adaptace se vážně povedla, i s převedením do trochu jiné doby. I menší změny v příběhu vůbec nebyly na škodu, je vidět, že režisér opravdu věděl, co dělá. ()

Reklama

Reklama