Reklama

Reklama

Mistři hrůzy

(seriál)
  • Česko Mistři hororu (více)
Trailer
USA, (2005–2007), 25 h 31 min (Minutáž: 51–87 min)

Tvůrci:

Mick Garris

Předloha:

Richard Matheson (kniha), H.P. Lovecraft (kniha) (více)

Hrají:

Fairuza Balk, Angela Bettis, Ron Perlman, Júki Kudó, Billy Drago, Michael Moriarty, Jay Brazeau, Brendan Fletcher, Marcia Bennett, Nicholas Racz, David Nykl (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Nejlepší američtí tvůrci hororových filmů se v roce 2005 sešli při unikátním televizním projektu nazvaném Mistři hororu. Jejich úkolem bylo vytvořit antologii třinácti hodinových snímků, které měly ztvárnit jejich nejhorší noční můry. Seriál bude vysílat od 7. ledna každý nedělní večer kanál Cinemax a buďte si jisti, že krvavé horory, kterými jsme byli v posledních letech zásobováni v kinech (Saw, Hostel, Texaský masakr motorovou pilou…), byly jen mírným zahřívacím kolem… A o čemže filmy budou? Dočkáme se vlkodlaků, neznámých sil zla obracejících příbuzné a milované proti sobě, oživlých zvířecích kožešin a divokých koček, úchylných zabijáků libujících si v uříznutých kouscích lidského těla… prostě všech myslitelných hrůzu nahánějících strašáků, jejichž úkolem je vyděsit diváka až do morku kostí. Nebo naopak přivést jej k hororové extázi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Caelos

všechny recenze uživatele

Toto není komentář, píši si hodnocešní jednotlivých dílů, abych je nezapomněl. Komentář později. Right to die 8/10***We all scream about ice cream 4/10***Deer Woman 2/10***Family 8/10***Sounds like 7/10***Dance of the /Death 9/10***The Screwfly Solution 7/10***Pro-Life 8/10***Black Cat 10/10***Dream Cruise 2/10***Sick girl 5/10***V word 4/10***Fair-Haired Child 8/10***Jennifer 8/10*** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

HOROROVÉ VEČERNÍČKY NA DOBROU NOC. Alespoň tak jsem to pojal já. A ,,čím víc noc, tím víc já bát“. Taková byla představa. V paměti zůstane hlavně JENIFER a pak IMPRIT, který ,,překvapí“ zejména tím, kolik hnusu se vejde do 58 minut…… HODNOCENÍ 1. SÉRIE: ***** 1x04 Jenifer (Dario Argento) // **** 1x01 Incident On And Off a Mountain Road (Don Coscarelli) / 1x06 Homecoming (Joe Dante) / 1x08 Cigarette Burns (John Carpenter) / 1x09 The Fair Haired Child (William Malone) / 1x12 Haeckel's Tale (John McNaughton) / 1x13 Imprint (Takashi Miike) // *** Sem si dejte ten zbytek ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Incident On And Off A Mountain Road by Don Coscarelli: 50%;    Dreams In The Witch House by Stuart Gordon: 50%;    Dance Of The Dead by Tobe Hooper: 50%;    Jenifer by Dario Argento: 75%;    Chocolate by Mick Garris: 20%;    Homecoming by Joe Dante: 20%;   Deer Woman by John Landis: 60%;    Cigarette Burns by John Carpenter: 90%;    Fair Haired Child by William Malone: 65%;   Sick Girl by Lucky McKee: 65%;    Pick Me Up by Larry Cohen: 60%;    Heackel's Tale by John McNaughton: 60%    Imprint by Takashi Miike: 95%_______ Prvá séria: Sklamanie.Čakal som totiž asi stonásobne viac, vzhľadom na niektoré mená a hlavne na reakcie horror fans a celkovú obľubu.Šedý priemer, tak by sa dala charakterizovať väčšina častí. Snáď najviac som sa tešil na Coscarelliho prvý diel, ten ma ale asi aj najviac sklamal.Vrah v pohode a keď zapli svetielka, kvalita prudko stúpla, bohužiaľ zhruba polovica stopáže bola venovaná absolútne nezaujímavým flashbackom a Scrimm sa tu vyslovene strápňoval. Hooper tiež sklamal, to čo natočil sa síce pozerať dalo, ale jedinou hororovou zložkou jeho výtvoru bol Robert Englund a pár kvapiek krvi.Žánrovo úplne mimo. Argentova Jenifer - veľmi vydarený diel - skvelá hudba, skvelá zvrátená atmosféra... Atmosféra je vlastne jedinou kladnou zložkou, ktorá spája všetky diely dohromady a robí z nich ako-tak pôsobivý hororový celok.Väčšina častí ale ani nestojí za zmienku a okrem McKeeho Sick Girl, s Angelou Bettis a softcoreovou herečkou Misty Mundae a chrobákmi a dvoch najvydarenejších častí - ku ktorým sa hneď dostanem - väčšina mi už teraz splynula do jedného nevýrazného celku (napríklad na Fair Haired Child si už ani nemôžem spomenúť o čom bola).Asi od deväťdesiatych rokov som nevidel tak moc televízne pôsobiaci televízny seriál. Aby som len nekritizoval: Cigarette Burns Johna Carpentera má úžasne pekelnú atmosféru, pripomínajúcu Polanského Deviatu bránu a Miikeho záverečný Imprint je ešte kúsok pred ním.Dokonalá ukážka originálnych nápadov, mučenia, realistickosti a depresie.Trošinku mi vadila iba tá "ruka", preto nedávam (úplne) plný počet, inak maximálna spokojnosť.Takto nejak som si predstavoval celý seriál. Druhú sériu zatiaľ pozerať neplánujem, iba ten Tony Todd ma celkom nažhavil, takže časom asi áno.Vcelku sa mi ale také Películas para no dormir páčilo omnoho viacej ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najlepší hororový seriál aký kedy vznikol druhý najlepší po Poviedkach zo Záhrobia. Takže hodnotenie 1.série: 1x01 Incident On And Off a Mountain Road - Don Coscarelli umňa zabodoval. Drsný zabiják ktorý naháňa po lese jedno mladé dievča a pritom to dievča naháva za sebou pasce ale pri jednej jej to nevíjde. Predvídaťelne už dopredu aký bude záver. Anguss Scrimm tam dobre zapasoval aj keď už má svoj vek stále sa ešte drží a dúfam že ešte sa dožije. 75percent. 2x02 Dreams In The Witch House - Stuart Gordon - Dosť dobrá hororvá poviedka o dome v ktorom není niečo v poriadku a koniec bol fakt vynikajúci. 80percent. 1x03 Dance of the Dead - Ešte som nevidel. 1x04 Jennifer - Dario Argento - Tak z tej Jennifer išiel trochu strach sú tu niektoré scénky s nahotinkami takže celkovo 85percent. 1x05 Chocolate - Mick Garris - Bežná detektívka ktorá nudí takže 40percent. 1x06 Homecoming - Joe Dante - Mrtví vojaci sa vracajú spať z hrobu aby volili. Ničím neprekvapí takže 50percent. 1x07 Deer Woman - John Landis - Je to zase detektívka ktorá niekedy nudí máme tu zvieraciu ženu. Takže 70percent. 1x08 Cigarette Burns - John Carpenter - Zatiaľ najlepšia poviedka od majstra Capentera výborná atmosféra a vobec nenudí. 90percent. ()

El Indio 

všechny recenze uživatele

Takto jsem hodnotil jednotlivé epizody na IMDB: Incident on and Off a Mountain Road 4/10 ; Dreams in the Witch-House 9/10 ; Dance of the Dead 2/10 ; Jenifer 7/10 ; Chocolate 1/10 ; Homecoming 5/10 ; Deer Woman 8/10 ; Cigarette Burns 9/10 ; The Fair Haired Child 7/10 ; Sick Girl 3/10 ; Pick Me Up 4/10 ; Haeckel's Tale 7/10 ; Imprint 1/10 . V průměru to vychází 5,15/10 čili ***. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (9)

  • V tretej epizóde (The V Word) druhej série hrajú hlavní hrdinovia PC hru Doom 3. (BlackTom)
  • V šiestej epizóde (Homecoming) prvej série je vidieť na náhrobku jedného z vojakov meno G. A. Romero. Režisér Joe Dante tak nenápadne vzdal hold priekopníkovi zombie hororu Georgovi A. Romerovi. (BlackTom)
  • V tretej epizóde (The V Word) druhej série visí na stene v izbe jedného z hrdinov plagát k filmu Dracula (1931). (BlackTom)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Démoni

Démoni

18.06.2006

Italové se spojí ve svém snažení a pokusí se dobýt svět. To je myšlenka, která tvůrce nového projektu určitě napadla. Společnost Instituto Luce, Dania Film a Turin Film Commission se pokusí oživit… (více)

Reklama

Reklama