Reklama

Reklama

Mistři hrůzy

(seriál)
  • Česko Mistři hororu (více)
Trailer
USA, (2005–2007), 25 h 31 min (Minutáž: 51–87 min)

Tvůrci:

Mick Garris

Předloha:

Richard Matheson (kniha), H.P. Lovecraft (kniha) (více)

Hrají:

Fairuza Balk, Angela Bettis, Ron Perlman, Júki Kudó, Billy Drago, Michael Moriarty, Jay Brazeau, Brendan Fletcher, Marcia Bennett, Nicholas Racz, David Nykl (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Nejlepší američtí tvůrci hororových filmů se v roce 2005 sešli při unikátním televizním projektu nazvaném Mistři hororu. Jejich úkolem bylo vytvořit antologii třinácti hodinových snímků, které měly ztvárnit jejich nejhorší noční můry. Seriál bude vysílat od 7. ledna každý nedělní večer kanál Cinemax a buďte si jisti, že krvavé horory, kterými jsme byli v posledních letech zásobováni v kinech (Saw, Hostel, Texaský masakr motorovou pilou…), byly jen mírným zahřívacím kolem… A o čemže filmy budou? Dočkáme se vlkodlaků, neznámých sil zla obracejících příbuzné a milované proti sobě, oživlých zvířecích kožešin a divokých koček, úchylných zabijáků libujících si v uříznutých kouscích lidského těla… prostě všech myslitelných hrůzu nahánějících strašáků, jejichž úkolem je vyděsit diváka až do morku kostí. Nebo naopak přivést jej k hororové extázi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

1x01 - Incident on and Off a Mountain Road ***** ; 1x02 - H.P. Lovecraft's Dreams in the Witch-House **** ; 1x03 - Dance of the Dead *** ; 1x04 - Jenifer ***** ; 1x05 - Chocolate ** ; 1x06 - Homecoming *** ; 1x07 - Deer Woman *** ; 1x08 - John Carpenter's Cigarette Burns ***** ; 1x09 - The Fair-Haired Child ***** ; 1x10 - Sick Girl *** ; 1x11 - Pick Me Up **** ; 1x12 - Haeckel's Tale **** ; 1x13 - Imprint ***** ; 2x01 - The Damned Thing **** ; 2x02 - Family ***** ; 2x03 - The V Word *** ; 2x04 - Sounds Like * ; 2x05 - John Carpenter´s Pro-Life **** ; 2x06 - Pelts ***** ; 2x07 - The Screwfly Solution *** ; 2x08 - Valerie on the Stairs ** ; 2x09 - Right to Die *** ; 2x10 - We All Scream for Ice Cream **** ; 2x11 - The Black Cat ** ; 2x12 - The Washingtonians **** ; 2x13 - Dream Cruise ***** ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Incident on and Off a Mountain Road 1/5: Neatmosferické, s nesympatickou hrdinkou, směšným záporákem a nefunkčními lekačkami. Na netu se válí stovky amatérských počinů o tom samém, akorát lépe vypadají i ubíhají.; Dreams in the Witch-House 3/5: Škoda, že to neskončilo rozražením dveří, bylo by to rázem o třídu lepší.; Imprint 4/5 Několik perfektních scén a nebýt otravného Billyho Draga, tak i slušně obsazené. Problémem Imprintu je, že námět má potenciál na mnohem kratší stopáž než v jaké je nakonec tvůrci servírován. Hodnocení se vztahuje k původní podobě jak byla odvysíláná v televizi, nikoli k trapně zcenzurované americké DVD verzi. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

HOROROVÉ VEČERNÍČKY NA DOBROU NOC. Alespoň tak jsem to pojal já. A ,,čím víc noc, tím víc já bát“. Taková byla představa. V paměti zůstane hlavně JENIFER a pak IMPRIT, který ,,překvapí“ zejména tím, kolik hnusu se vejde do 58 minut…… HODNOCENÍ 1. SÉRIE: ***** 1x04 Jenifer (Dario Argento) // **** 1x01 Incident On And Off a Mountain Road (Don Coscarelli) / 1x06 Homecoming (Joe Dante) / 1x08 Cigarette Burns (John Carpenter) / 1x09 The Fair Haired Child (William Malone) / 1x12 Haeckel's Tale (John McNaughton) / 1x13 Imprint (Takashi Miike) // *** Sem si dejte ten zbytek ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem 10 dílů z první série, 1.,4 a 9. díl se mi líbil, ostatní díly stojí za prt a mezi horrory to nepatří. Spíš je to koukání pro malé děcka. A nebo patří mezi rodinné příběhy na HALLMARK. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Snad mi nebude nikdo zazlívat, že mám u Masters of Horror koment a hodnocení, přestože jsem viděl jen Miikeho Imprint. Ale irituje mě, že ho nemohu okomentovat samotný, když byl prý vydán samostatně na DVD. Na začátek musím uvést, že jsem díky annoncím šel do kina na šokující podívanou, z které se mi možná udělá šoufl a někdy i odvrátím zrak. Ale jak se říká: očekávání může být zrádná děvka. Miikeho Imprint mi nepřišel moc šokující, nevybočující z režisérova "zvrhlého" standardu. Zmiňované mučení je celkem sugestivní a není na něho příjemný pohled, leč takové hrátky Asami v Audition ve mně vzbudily silnější pocit úzkosti a hnusu. Podání a sám příběh dle mého zapůsobí drasticky jen na méně otrlé. Občas se některé morbidní situaci kino zasmálo, což asi nebylo záměrem režiséra. Aby nedošlo k omylu - Imprint mě dost zaujal. Jen jsem od něho očekával - když ho obklopuje taková aureola kontroverznosti - vydatnější "lahůdku". Zkrátka typický úchylák Miike s překvapivým přídavkem v podobě výtečného Billyho Draga. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi kvalitní horrorový seriál, postavený na skvělém nápadu, že každý díl natočí nějaká legenda žánru. Ostatně výčet jmén režisérů hovoří za vše. Největší pozornost budou asi vždy vzbuzovat ty nejšokantnější díly. V tomto případě jde o epizody IMPRINT (Miike) a CIGARETTE BURNS (Carpenter). Oba tvůrci natočili možná svá nejkontroverznější a nejbizarnější díla (John Carpenter zcela jistě). V případě Miikeho Imprintu jsem byl dokonce nucen se několikrát obrátit zády k monitoru – až tak jsou určité scény těžko stravitelné... Co se ostatních filmů týče, musím pochválit zejména Gordonův lovecraftovský DREAMS IN THE WITCH-HOUSE (opravdu stylový příběh chudého studenta, který v levném pronajatém bytě objeví vstup do dimenze, z níž přichází hrůzné zlo) a Coscarelliho atmosférický, a hlavně v úvodu velice strašidelný INCIDENT ON AND OFF A MOUNTAIN ROAD. Skoro všechna ostatní díla jsou minimálně nějakým způsobem zajímavá: ať už jde o komediální lesbické námluvy v SICK GIRL (Lucky McKee), zfetovanou vizi postapokalyptického světa v DANCE OF THE DEAD (Tobe Hooper), nadržené zombíky v HAECKEL’S TALE (John McNaughton), Argentovu mrchu JENIFER s tělem krásky a hlavou zvířete, nebo jinou mrchu opět s tělem krásky, a (pro změnu) doslova zvířecíma nohama v DEER WOMAN (John Landis). Je skvělé, že se mistři, kteří dali filmovému horroru takové klasiky jako Věc, Amerického vlkodlaka v Londýně, Phantasm, Re-Animatora, Texaský masakr motorovou pilou či Henry: portrét sériového vraha, rozhodli jít do tohoto projektu. A že si většina dala na výsledku opravdu záležet! V současnosti, které bohužel vládnou hlavně nenápadité remaky osvědčených děl, je takový originální projekt živou vodou. Škoda jen několika málo slabších epizod, bez nichž by se seriál s klidem obešel, a díky kterým není jeho kvalita úplně vyrovnaná... Uvidíme co přinese druhá řada Mistrů horroru, na níž údajně přislíbil účast i tvůrce vynikajícího Session 9, Brad Anderson... [Dodatek, který si nemohu odpustit: Po nějaké době jsem se znovu podíval na některé epizody, a řeknu vám, že JOHN CARPENTER'S CIGARETTE BURNS je takřka geniální dílo. Dovolím si citovat Paldiniho, který to ve svém komentáři popsal naprosto trefně: "Tenhle díl je jasná povinnost pro každého fanouška a sběratele extrémních filmů; být to regulérní film, stane se kultem."] ... [Dodatek č.2 (pátek třináctého, červenec 2012): Druhá série je průšvih, mělo raději zůstat jen u té první. Škoda. Hodnocení měnit nebudu, ovšem platí pouze pro první řadu.] ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jelikož sem zjstil, že začinám zapomínat co v kterým díle bylo, tak radši začnu s komentářem už teď. 1x01 Incident On And Off a Mountain Road /Don Coscarelli/ [****] sice nebylo nějaký extra dílo, ale byl to solidní typickej béčkovej horor s drsným zabijákem alá Frankenstein, kterej honí svojí oběť po temným lese, tu a tam někoho drsně zabije a je vidět celkem solidní porce brutality, ale vyloženě bát se u toho asi těžko někdo bude. 1x02 Dreams In The Witch House /Stuart Gordon/ [****] je oproti prvnímu dílu spíš takovej mysteriózní horor, sice na něm po většinu doby neni nic moc k vidění, ale některý lekačky jsou slušný a konec bych řek, že se poved hodně dobře zformovat. 1x03 Dance Of The Dead /Tobe Hooper/ [***] tuhle epizodu si pamatuju hlavně díky znovuzrození Roberta Englunda, tady je fakt libovej, skoro jak freddy, děj už je o něco horší, sice to působí docela temným a hororvým dojmem, ale nic moc z toho nevyleze, nicméně dobrej nápad se tomu upřít rozhodně nedá a konec je skvělej. 1x04 Jenifer /Dario Argento/ [*****] je zatim jedinej díl, kterej na mě zanechal opravdu hororvej dojem, z Jenifer šel fakt strach a osobně sem i po skončení epizody měl docela blbej pocit, tohle bylo fakt perfektní, i když se podle mě nejednalo přímo o typickej horor. 1x05 Chocolate /Mick Garris/ [**] Nevim jestli někdo Micku Garrisovi řek, že se točí hororovej seriál, ale na jeho epizodě to fakt moc poznat nebylo, spíš takovej thriller, ale ještě dost špatnej a ten konec asi chápe jen sám Garris. 1x06 Homecoming /Joe Dante/ [*] se zprvu tváří jako zombie horor, nicméně asi po dvou minutách z toho vyleze spíš takovej pohled Joea Danteho na válečnou politiku USA a do toho naprosto stupidně zasazený zombáky, který místo zabíjení volí v prezidentských volbách. Nejenže to s hororem má pramálo společnýho, ale ještě to je samo o sobě strašná kravina. 1x07 Deer Woman /John Landis/ [***] Po dvou nudných epizodách přišlo zlepšení v podobě takový mysteriozněhororový detektivky, ale příběh je bohužel trošku zbytečně rozmělněnej ve zdlouhavým pátrání a samotný vyvrcholení epizody je příliš krátký. 1x08 Cigarette Burns /John Carpenter/ [****] Carpenter + Norman Reedus, to prostě nemohlo dopadnout špatně. Skvělá atmosféra, dokonale působivej příběh o tajemným filmu "Le Fin Absolue du Monde" a ta závěrečná část začínající neskutečným useknutím hlavy mačetou, se prostě musí vidět. Ale mam takovej dojem, že sem pár věcí úplně nepochopil a některý časový skoky na mě taky nepůsobily moc dobře. 1x09 The Fair Haired Child /William Malone/ [****] Jedna z mála epizod, kde se dá i malinko bát a dá se to nazvat i hororem, dokonce několik scén ve sklepě jsou fakt výtečně hrůzný, bohužel je to ale trošku rozmělňovaný dost stupidním sblížením dvou hlavních postav a samotnej konec je bída, ale rozhodně mě potěšila po delší době fakt hororová epizoda se skvělou hudbou. 1x10 Sick Girl /Lucky McKee/ [**]. Parodie na horor nebo aspoň thriller a to se radší ani neubdu zmiňovat o tricích, to spíš vypadalo jako vtip, ale je teda pravda, že Lucky McKee tomu dal trochu žertovnější nádech, ale ne natolik aby z toho bylo něco jako braindead a tak to spíš půobí jako kravina, která nemá v tomhle hororovým seriálu naprosto co říct. 1x11 Pick Me Up /Larry Cohen/ [***] Zřejmě pokus o takovou menší vyvražďovačku, což o to daří se celkem slušně, ale tak nějak je to celý bez atmosféry a Larry Cohen se nějak nemoh odhodlat ukázat drsnější krvavou scénku a to na to měl docela dobrý příležitosti, docela škoda. Ale konec mě fakt dostal. 1x12 Haeckel's Tale /John McNaughton/ [***1/2] Takovej mix mezi Frakenstainem a braindeadem, bohužel tomu do obou filmů schází strašně moc. Stejnětak pointa je docela o ničem, ale ta šukačka byla docela drsná, stejně jako ten fakan, ten byl fakt vražednej, ale tak jako skoro každej z dílů mistrů horor i tenhle dost trpí tim, že se příběh rozjede až na úplným konci a to předtim je takový nemastný neslaný a moc to nezaujme.1x13 Imprint /Takashi Miike/ [****] Takeshi Miike je fakt kruťák, nebojí se ani těch největšách zvrhlostí a mučení v jeho asijským podání je fakt nemilosrdně dokonalý. Tohle se fakt dá vidět jen v asii a vůbec se nedivim, že některý slabší jedinci to nezvládli skouknout. Příběhově to je sice jen zajímavý a ne nějaký extra skvělý, ale přesto se jedná o jeden z nej dílů, ale na Jenifer to stejnak u mě nemá, i když tolik nechutný brutality sem už neviděl pěkně dlouho v takovým drsným podání. [Celkově] Určitě to byl zajímavej projekt, ale příště by to chtělo víc opravdových hororů než jen takovýho hraní si několika známějších a několika hvězdných režisérů. Velká část příběhů podle mě dost trpí tim, že nejsou dělaný na 50 minut, ale vyvíjí se jako normální 90ti minutový horory(nemyslim vyvražďovačky, tam se většinou de rychle na věc) a tim pádem na konečnou fázi, kde se právě láme chleba, zbyde tak malinkej prostor, že to sotva navodí hororovou atmosféru, natož aby to nějak ohromilo. Krom toho by to chtělo vyházet pár nemehel, co se spíš snaží prezentovt sebe jako nějaký bgeniální režiséry než aby natočili nějakej pořádnej horor. Taky mě docela zamrzelo, že nikoho pořádně nenapadlo udělat naprosto jednoduchou vyvražďovačku tak jak se sluší a patří, možná tak u Coscarelliho kousku se dá tak trochu o něčem taovým mluvit a nebo aspoň horor nabitej lekačkama. Nicméně i tak sem vcelku spokojenej, protože něco takovýho to na poli seriálů nebo sérií rozhodně chtělo () (méně) (více)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem jen několik dílů první série od mých nejoblíbenějších rejžů a mým jednoznačným favoritem je Carpenterův Cigarette Burns, u kterého si člověk vzpomene na jeho výborné VE SPÁRECH ŠÍLENSTVÍ. Argento ujde, Coscarelli mě nebavil vůbec. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Nie, Miikeho Imprint ( musím sa priznať ) som veľmi rýchlo vypol ... Práve vtedy keď sa prevádzkovala "manikúra" a "prehliadka chrupu" ..... Bleeeeeeah ()

JAn 

všechny recenze uživatele

1x01 - Incident on and Off a Mountain Road (Don Coscarelli) *** ; 1x02 - H.P. Lovecraft's Dreams in the Witch-House (Stuart Gordon) ***** ; 1x03 - Dance of the Dead (Tobe Hooper) *** ; 1x04 - Jenifer (Dario Argento) **** ; 1x05 - Chocolate (Mick Garris) *** ; 1x06 - Homecoming (Joe Dante) ** ; 1x07 - Deer Woman (John Landis) *** ; 1x08 - John Carpenter's Cigarette Burns (John Carpenter) ***** ; 1x09 - The Fair-Haired Child (William Malone) **** ; 1x10 - Sick Girl (Lucky McKee) **** ; 1x11 - Pick Me Up (Larry Cohen) *** ; 1x12 - Haeckel's Tale (John McNaughton) **** ; 1x13 - Imprint (Takashi Miike) **** ; 2x01 - The Damned Thing (Tobe Hooper) *** ; 2x02 - Family (John Landis) *** ; 2x03 - The V Word (Ernest Dickerson) ** ; 2x04 - Sounds Like (Brad Anderson) ** ; 2x05 - John Carpenter´s Pro-Life (John Carpenter) *** ; 2x06 - Pelts (Dario Argento) ***** ; 2x07 - The Screwfly Solution (Joe Dante) ** ; 2x08 - Valerie on the Stairs (Mick Garris) **** ; 2x09 - Right to Die (Rob Schmidt) ** ; 2x10 - We All Scream for Ice Cream (Tom Holland) **** ; 2x11 - The Black Cat (Stuart Gordon) ***** ; 2x12 - The Washingtonians (Peter Medak) * ; 2x13 - Dream Cruise (Norio Tsuruta) **** ()

petero 

všechny recenze uživatele

01x01 INCIDENT ON AND OFF A MOUNTAIN ROAD /Don Coscarelli/ (****) __ 01x02 DREAMS IN A WITCH HOUSE /Stuart Gordon/ (***) __ 01x03 DANCE OF THE DEAD /Tobe Hooper/ (*****) __ 01x04 JENIFER /Dario Argento/ (****) __ 01x05 CHOCOLATE /Mick Garris/ (**) __ 01x06 HOMECOMING /Joe Dante/ (*) __ 01x07 DEER WOMAN /John Landis/ (*****) __ 01x08 CIGARETTE BURNS /John Carpenter/ (****) __ 01x09 THE FAIR HAIRED CHILD /William Malone/ (*) __ 01x10 SICK GIRL /Lucky McKee/ (***) __ 01x11 PICK ME UP /Larry Cohen/ (***) __ 01x12 HAECKEL'S TALE /John McNaughton/ (***) __ 01x13 IMPRINT /Takashi Miike/ (***) __ 02x01 THE DAMNED THING /Tobe Hooper/ (*) __ 02x03 THE V WORLD /Ernest R. Dickerson/ (**) __ 02x04 SOUNDS LIKE /Brad Anderson/ (***) ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Béčkový seriál od vesměs béčkových režisérů je zajímavý maximálně 2-3 díly. Miike, jistě, ale na Audition to nemá,, a ostaní hvědy jsou stejně vyhaslé, jako ve svých kmenových dílech. Chybí jen zvadlý Quentin ()

JohnnyD

všechny recenze uživatele

(...priebežne dopĺňané...) 1x01 - Incident on and Off a Mountain Road (Don Coscarelli) 20% Otrasná, lacná, nezaujímavá predvídateľná sračka s hrozným strihom a celkovo vybľutým vizuálom. Nechápem, že to točil Coscarelli. 1x02 - H.P. Lovecraft's Dreams in the Witch-House (Stuart Gordon) 40% Ďalší príklad toho, ako kedysi zdatný režisér nevie pracovať s novou technológiou (televízna kamera) a s obmedzeným rozpočtom. Vybral si jednu z najhorších Lovecraftových poviedok a i málo dobrého, čo tam bolo, zvoral, ako sa len dalo. Úplne bez atmosféry (hlavne to prenesenie do súčasnosti tomu strašne uberá). 1x03 - Dance of the Dead (Tobe Hooper) 20% Hektická amatérska sračka s otrasným vizuálom a mizernou hudbou Billyho Corgana. OTRASNÝ STRIH! Kolosálny bullshit. 1x04 - Jenifer (Dario Argento) 50% Má to svoje momenty, ale ten scenár je úplný shit. Odmietam rezignovať na to, že v hororoch by mali byť uveriteľné postavy. Záverečná pointa je jasná od prvých minút. A kde sa podel Argentov typický vizuál? 1x05 - Chocolate (Mick Garris) 20% Nezaujímavá detektívka. 1x06 - Homecoming (Joe Dante) 70% Fajn satira, fakt skvelý námet, niekoľko dobrých hlášok a skvelí herci. Nič extra, ale OK oddych. 1x07 - Deer Woman (John Landis) 30% Scenáristický fail. Pozliepané scény, aby dávali nejaký zmysel, bez akéhokoľvek citu pre naráciu. 1x08 - John Carpenter's Cigarette Burns (John Carpenter) 90% Epic win. Najlepší Carpiho film od Prince of Darkness. Toto malo skončiť ako celovečerný film s 10x vyšším rozpočtom. Dusná bezútešná atmosféra, šokujúce násilie, psychický teror - ako jediná poviedka (čo som doteraz videl) si ponecháva výrazný rukopis režiséra a neskĺza k samoúčelnej poviedkovej forme s dôrazom na pointu (ako napr. Jenifer, či Dance of the Dead). Je to proste príbeh, ktorý je spracovaný na 55 minút. A ten je teda vynikajúco vyrozprávaný - už od prvých minút je nastolené tajomstvo, ktoré sa pomaly odhaľuje, no zároveň odkrýva ďalšie tajomstvá... Tlieskam, maestro! 1x09 - The Fair-Haired Child (William Malone) 60% Úvod a záver skvelý, príbeh vo svojej podstate nie je zlý, no je to mizerne vyrozprávané (hlavne tie flashbacky, ktoré sú navyše ešte lacno nakrútené). Ak by sa toho chytil niekto schopnejší, mohlo to byť zaujímavé fantasy. 1x10 - Sick Girl (Lucky McKee) 40% Príbeh by ešte ušiel, dobrých body-horrorov je ako šafranu, nie to ešte filmov s homosexuálnou tématikou, kde postavy riešia prioritne iné veci ako svoju sexualitu. Aj scenár vyzerá byť celkom ok, len preboha tá réžia je úplný des. McKee nie je schopný viesť hercov a už vôbec nevie nakrútiť dialóg či gag tak, aby bol vtipný. Na papieri to muselo vyzerať solídne, no mizerná réžia to zadupáva do podpriemeru. 1x11 - Pick Me Up (Larry Cohen) 30% Nudná, k smrti neoriginálna, fádne zahraná a zrežírovaná srágora. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Masters of Horror je projektom scenáristu, producenta a režiséra Micka Garrisa, ktorý poveril 13-tich známych hororových klasikov realizáciou hodinových príbehov plných strachu a hrôzy. Ako to dopadlo? Rozporuplne. Séria má ohromný rozjazd v podobe Coscarelliho Incident On and Off the Mountain Road (****), ktorý je mixom medzi Texas Chainsaw Massacre a Jeepers Creepers, s bonbónikom v podobe vždy démonického Angusa Scrimma. Po ňom nasleduje Gordonovka Dreams in the Witch House (*****) s nezameniteľným čiernym humorom ala Re-Animator, jeden z vrcholov celej série. Hooperov Dance of the Dead (***) je vizuálnym tripom, ale s hororom má jeho poviedka pramálo spoločné. Kvalitu opäť zdvíha Argentova Jenifer (****), erotické giallo s typickým režisérskym vedením talianskeho majstra. Dostávame sa k najväčším sračkám seriálu, Garrisovej Chocolate (**) - nudnej detektívke bez pointy, a Danteho Homecoming (**), politickej kvázi satire, v ktorej sa mŕtvi vojaci z Iraku vracajú na americkú pôdu v podobe zombies, aby v prezidentských voľbách hlasovali proti repulikánskej Bushovej vláde (a to fakt nekecám). Fuj. Landisov príspevok v podobe hororovej komédie Deer Woman (***), zakladajúcej sa na indiánskej legende, je nemastný-neslaný a ľahko zabudnuteľný štandart. Už keď som začínal mať obavy o kvalitu série, prebral ma Carpenterov Cigarette Burns (*****), poviedka s ohromnou atmosférou, temným príbehom, coolovou hudbou a kvalitným gore. Maloneho Fair Haired Child (***), čo stráca na mdlých hercoch a klišoidnom príbehu, si vynahrádza na vskutku desivom monštre. McKeeho Sick Girl (****) je tak trochu lesbickým príbehom plný bizarných dialógov a úchýlných postáv v štýle jeho predchádzajúceho filmu May. Cohenovka Pick Me Up (***) vychádza zo zaujímavej zápletky vzájomného súboja dvoch masových vrahov, bohužiaľ bez dotiahnutého konca. A konečne McNaughtonova Haeckel's Tale (****), vyrábaná v spolupráci s George A. Romerom, ponúka nezmyselný príbeh v zlých televíznych kulisách, za to ale s poriadnymi zombies, kostlivcami a nejakou tou záhrobnou nekrofíliou. V pôvodnom pláne série bolo odvysielať trinástu epizódu - Miikeho Imprint, ktorý sa ale z podivných dôvodov (údajne kvôli desivosti príbehu a priveľkej hororovej intenzite), nemohol dostať na obrazovky plateného televízneho kanála. Tento diel bude vydaný samostatne na DVD. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Incident On and Off a Mountain Road **** - Boží atmosféra, Dreams in the Witch House ****, Dance Of The Dead * - Horror pro zfetované technaře :-), Jenifer ****, Chocolate ***, Homecoming *, Deer Woman ****, Cigarette Burns ***** - Tenhle díl je jasná povinnost pro každého fanouška a sběratele extrémních filmů, být to regulérní film, stane se kultem, Fire Haired Child ***** - Sice dějově nic světoborného, ale při scénách ze sklepa jsem měl opravdu strach, a to se mi u horroru už dlouho nestalo a pak mám rád filmy o nevyzpytatelné černé magii, Sick Girl *** - Docela roztomilé, Pick Me Up **, Haeckel's Tale ** - Naprosto předvídatelné, Imprint ***** - Tak tenhle díl je peklem na Zemi. Tedy po první sezóně pěkných 66 % ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Viděny všechny díly, ale každý díl je jiný. Jednou se jedná a skvělý díl a po druhé o tragédii. Jen škoda, že díly nejsou převážně lepší. Jinak se samozřejmě vyplatí kouknout aspoň na 1x01 Incident On And Off A Mountain Road, 1x02 Dreams In The Witch House, 1x04 Jenifer, 1x07 Deer Woman, 1x08 Cigarette Burns, 1x11 Pick Me Up, 1x12 Heackel's Tale, 1x13 Imprint, 2x01 The Damned Thing, 2x02 Family, 2x05 Pro-Life a 2x06 Pelts. Zbytek je bídný, až odpadový a první série je daleko lepší než druhá... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

První sezona má několik genialních a opravdu strašidelných dílů, pár solidních a pár vtipných. Bohužel taky ultratrapného Hoopera a nějakou tu omáčku navrch. No celkově od dob Krajních mezí a Příběhů ze záhrobí nejlepší hororvá serie, kde na sebe jednotlivé díly nenavazují.. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Démoni

Démoni

18.06.2006

Italové se spojí ve svém snažení a pokusí se dobýt svět. To je myšlenka, která tvůrce nového projektu určitě napadla. Společnost Instituto Luce, Dania Film a Turin Film Commission se pokusí oživit… (více)

Reklama

Reklama