Reklama

Reklama

Řím

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie / USA, (2005–2007), 19 h 45 min (Minutáž: 44–65 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker, Kerry Condon, James Purefoy, Ian McNeice, Coral Amiga, Lindsay Duncan, Lidia Biondi, Tobias Menzies (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

HBO s hrdostí uvádí 22 epizod seriálu Řím. Epické drama z dob Julia Caesara, jeho nemilosrdného stoupence Marca Antonia, mazaného dědice Oktaviána, nerozhodného přítele Bruta, bezohledné neteře Atiy a kruté milenky Servilie. Příběh jednoho věku, viděný očima vojáků Lucia Vorena a Tita Pulla, dvou přátel, jejichž osudy jsou neoddělitelně spjaty s osudem samotného Říma. Láska, chtíč, věrnost a zrada zahalují nechvalně proslulé Římany jako závoj v jejich krutém boji o moc a zákon, pomstu i spásu. Staňte se svědky konce republiky a zrození impéria. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (426)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvá, než vás tenhle svět vtáhne a strhne, ale pak se od něj nebudete moci odlepit. Řím je sice kontroverzní v tom, s jakou odvahou jeho tvůrci prezentují zhýralost římské republiky, ale žádná z oněch "kontroverzních" scén není vyloženě samoúčelná. A navíc měli tvůrci šťastnou ruku při obsazování hlavních rolí, vesměs britskými herci. Vedle vskutku neodolatelného ústředního dua v podání Kevina McKidda a Raye Stevensona neunikne vaší pozornosti ani James Purefoy, jenž si roli Marka Antonia neskutečně užívá. ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem v historii vzdělaná zdaleka tak, jak bych chtěla, něco mi říká, že přesně tak nějak Řím vypadal. Smrad, bordel, krev, chlast, souložení, intriky. Navíc historické zasazení kolem triumvirátu a jim následujícího století je z celých sáhodlouhých dějin Říma asi divácky nejvděčnější a nejatraktivnější. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 70%. Ďalší seriál z dielne HBO, ktorý je po vizuálnej stránke pekne rímsky, kostými, výprava a podobne to všetko tu je v takom štýle v akom tomu má byť.No problém vidím v tom, že niektoré časti sú dosť nudné a iné zase prekvapivo dobré.Scény ktoré sa motajú okolo hlavných postáv (Lucius Vorenus, Titus Pullo) sú dobre a je to aj tým, že ich hrajú skvelý herci (Kevin McKidd, Ray Stevenson).Nie že by ostatné scény bez tých hercov boli zlé, ostatný herci sú tiež dobrí (Rím ma vlastne herecké obsadenie fakt skvelé - napr. aj James Purefoy), ale je to viac o budovaní impéria, čo mňa osobne až tak moc táto látka s prostredia Ríma nezaujala.Žánrovo je to viac dráma a historický ako akčný a vojnový. Ale čo už nemohol som odolať plagátu. 2. séria 75%. Do tohto seriálu som stúpil zlou nohou a pomýlil som si žáner. Čakal som niečo iné, zo začiatku ma to ale bavilo potom už to bolo raz hore raz dole. Po skončení prvej série, ktorá mi nedala to čo som chcel ale ani som si nijak moc extra nenudil, som rozmýšľal, či sa pustím do druhej série. Po čase som bol ale zvedavý ako sa to skončí a aby som pravdu povedal celkom mi aj chýbala ta rímska doba a tie postavy, aj keď ma to až tak moc nezaujalo. Ale nebola to ani katastrofa. Rím obsahuje historicko - dramatické (- akčné) prvky ktoré sú sfilmované fajn, niekto sa pri tom bude nudiť, niekto len s časti (môj prípad) a niekto vôbec. Čo sa týka druhej série, tak sa mne zdala trošku lepšia. Je to asi aj tým, že som už vedel čo mám čakať a práve preto som nebol sklamaný, tak ako pri prvej sérii. Druha séria je viac akčnejšia - umiera viac postav, dôjde aj na bitky a celý seriál Rím sa chystá na zakončenie, takže to má svižnejšie tempo. Čo sa týka tohto seriálu, tak je to asi najlepší seriál o Ríme. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zajímavé spojení elementů typických pro seriály "made by HBO" s vynikající výpravou a historickými reáliemi. Inspirace Claudiem (ať již skvostnými knihami či nepřekonatelným seriálem) je očividná, ale rozhodně není na škodu. Pohled na politické intriky během života Gaia Ceasara, stejně tak jako na odvrácenou stranu života plebejců či legionářů se rozhodně vyvedly. Není vyloženě nutné se nějak více orientovat v tehdějších událostech, ale vyplatí se to, jelikož je zde spousta vsuvek pro znalé - někdy jde čistě o zábavné narážky, jindy o zajímavé pohledy na některé události. Herecky přesné, velkolepé po stránce výpravy a od přibližně třetího dílu i skutečně výborné jako celek (počáteční epizody slouží skutečně pouze jako relativně nezajímavý rozjezd), přesto tomu něco k dokonalosti schází, cosi čím starší byť pouze studiový bratříček "Já, Claudius" oplýval. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý seriál o Římě takovém jaký opravdu dříve byl. Vůbec se zde nešetří krví, vraždami, a všelijakými chuťárnami až mi přijde nemožné co se tam všechno dělo. Ani u jednoho dílu jsem se nenudil i když by se to zdálo nudné není to pravda. Je vidět že HBO má stále chuť dělat výborné historické seriály. Možná bych mu vytkl až příliš morbidní Řím, ale zase díky tomu se mi Řím zaryl do hlavy a řekl bych, že jen tak nezmizí. (87%) ()

Galerie (158)

Zajímavosti (27)

  • O vojácích jménem Lucius Vorenus a Titus Pullo se Caesar zmiňuje v páté knize svých Zápisků o válce galské. (mahler)
  • První série se odehrává v rozmezí osmi let a to v letech 52 př.n.l. - 44 př.n.l. Druhá série je zasazena do období 44 př.n.l. až 30 př.n.l. (CliffLee)
  • Marcus Portius Cato Uticensis, známý jako Cato mladší (v seriálu Karl Johnson) se během občanské války odmítal holit a stříhat si vlasy. To je v seriálu opomenuto. (mahler)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

20.03.2021

Kabelová stanice HBO si zřejmě řekla, že příběhů ze světa Hry o trůny nemůžou mít diváci nikdy dost, a tak se kromě již rozpracovaných prequelů a spin-offů rozhodla rozpracovat ještě tři další nápady… (více)

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama