Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (4)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pálím téměř plnou. Opravdu luxusní seriál. Neskutečně mě baví mnohovrstvost pletichaření na nejvyšších místech v Říme a obrovská syrovost děje, takže seriál dokáže v rámci možností rekonstruovat antickou atmosféru tak, jak si antiku představuji. A do toho všeho nám zasahuje také troška té náhody. Líbí se mi, že je příběh vyprávěn z pozice dvou rozdílných vojáků. Divák tak dostává možnost nahlédnout do všech společenských sfér tehdejšího Říma, což je skvělé. Nechybí kupříkladu spousta oblíbené volnočasové aktivity té doby - sexu, kdy spával kdekdo s kdekým. Všude je k vidění spousta brutality a surovosti na straně jedné a současně i intrik a podvodů na straně druhé. Zatím se skvěle bavím a vzdělávám současně. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda nabízí hlubší náhled do samotného konfliktu Římu a Caesara. Události předcházející jeho vzestupu jsou velice napínavé na všech stranách a je to opravdu napínavé politické slovíčkaření mezi hlavními aktéry. Vedlejší linie se taky hezky prokreslují a začíná to tak brzy nabírat na obrátkách. War is coming. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé kulisy a kostýmy které se shodují z dobovými vyobrazení totiž látky, střih a nošení tógy, tak i uniformy- výstroj legionářů vše autenticky obnošené, železné košile, přilby a meče vše působí prakticky nošené žádné nablýskané krunýře ala “segmenta” jak to mají příznivci vojenské historie. Scénář je vtipný a výstižný. Kleopatra v podání tě malé myšky je ovšem ošklivá ale opět se tvůrci drželi historických pramenů že královna Kleopatra byla obyčejná až ošklivá ovšem s velkým sex apelem tak kdo ví ? ()

Reklama

Reklama