Reklama

Reklama

Řím

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie / USA, (2005–2007), 19 h 45 min (Minutáž: 44–65 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker, Kerry Condon, James Purefoy, Ian McNeice, Coral Amiga, Lindsay Duncan, Lidia Biondi, Tobias Menzies (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

HBO s hrdostí uvádí 22 epizod seriálu Řím. Epické drama z dob Julia Caesara, jeho nemilosrdného stoupence Marca Antonia, mazaného dědice Oktaviána, nerozhodného přítele Bruta, bezohledné neteře Atiy a kruté milenky Servilie. Příběh jednoho věku, viděný očima vojáků Lucia Vorena a Tita Pulla, dvou přátel, jejichž osudy jsou neoddělitelně spjaty s osudem samotného Říma. Láska, chtíč, věrnost a zrada zahalují nechvalně proslulé Římany jako závoj v jejich krutém boji o moc a zákon, pomstu i spásu. Staňte se svědky konce republiky a zrození impéria. (Magic Box)

(více)

Recenze (426)

Bassko 

všechny recenze uživatele

Vážne strhujúci seriál, ktorý keď sa doňho, do toho hnusu a ku*venia a krvi dostanete tak už len veľmi ťažko sa odpútate. Neviem ani som si nepredstavoval historický seriál tak mierne nechutný a pri tom všetkom aj poučný..... Len mrzí, že prvý obrovský boj nie je tak zachytený ako by som si prial (presne ako v Game of Thrones) ale HBO-čku sa podarilo niečo čo sa len tak niekomu nepodarí- spraviť úžasné seriáli ()

pernica7 

všechny recenze uživatele

Fascinující ukázka historie Říma,výborné propojení důležitých historických událostí které ovlivnili dva ,,obyčejní" vojáci. Jistě nejlepší ukázka římské historie, kterou zatím kdo natočil. ()

Lucasoff 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál. Život v Římě ukazuje reálně, ale ne přehnaně jako Krev a písek nebo Bohové arény. Jak vás jednou chytne, už nepustí. Jedna zmínka za všechny skvělé scény - vstup Tita Pulla do arény k vykonání rozsudku smrti. Nezapomenutelná záležitost. 95% ()

Wurf 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál vůbec - alespoň pro mne :). Historicky poměrně příběhově věrohodný příběh Vás vtáhne do děje a už nepustí. Osobně jsem zvládl dokoukat celou první sérii během dvou dnů. Musím se poklonit skvělé spolupráci zejména trojici scénáristů B. Hellera. J. Miliuse a W. J. MacDonalda s jakou vervou se pustili jistě do nelehkého a náročného projektu. Všem milovníkům historických výpravných filmů či seriálu doporučuji. Dávám 100%. ()

skream 

všechny recenze uživatele

Chápu, že někteří lidi tento seriál zkrátka nezvládnou protože co se týče brutality a otevřených sexuálních scén, tak na to zkrátka ještě nejsou připraveni, zvlášt ti co sledují reklamní výplně na nově (ordinace, ulice atd) ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

Jakmile Vás děj pohltí, už prostě nejde přestat, dokud to nedokoukáte! Atmosféra římských uliček, výborné postavy, skvěle zapadající do starověkého Římu. Politické tahanice, intriky, .. ano, takhle by to šlo.. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Moc dobré. Žádná pitomá akčňárna kde se lidi jen řežou nebo spolu souloží. Seriál jakoby opravdu o Římě a historických událostech. Samozřejmě že ty události jsou uměle navlékány na dva obyčejné hlavní hrdiny, kteří jejich běh ovlivňují, ale co se dá dělat. Každopádně je velká škoda, že seriál má jen dvě řady. Díky svému netuctovému provedení byl pro masy asi logicky nepopulární... no jo no. ()

Socirel 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem byl fascinován starověkým Římem, tak jsem tento seriál nemohl vynechat. Začátek pro mě byl trochu vlažný, chvíli mi trvalo než jsem si zvykl na hereckou squadru a způsob vyprávění, ale poté to už stálo za to. Hlavně trojka Ray Stevenson, Kevin McKidd a James Purefoy odvedla skvělou práci. Je škoda že seriál po 2 sezonách skončil, ale na druhou stranu otevřel dveře ještě lepšímu GoT. ()

Jinpachi 

všechny recenze uživatele

Je to sice další z tvorby nesčetných seriálů o historii, který je slušně a s vervou podáván divákovi, ale až na herecké výkony, sympatické herce a skvělé zpracování se nejedná o vyložený zázrak. Bylo to míněno dobře, bylo to zcela dobře pochopené, ale zpracování není tak záživné a táhne se více než výprava důchodců za pramenem mládí. Ze začátku je to stejné, jako se těšit na Vánoce, ale stejně tak, kdy přijde Štědrý den a vy jste zklamní z ponožek, platí i zde, že čím více, tím méně. Čím více to přibývá, tím méně radosti mi zbývá. Pak už se mi to zdá fádní a až moc monotematické. ()

sedlis 

všechny recenze uživatele

strasne dlouho jsem otalel s timhle serialem a nakonec skouknul dve serie behem par dnu..jeden z nejlepe vytvorenych obrazu davne historie, okoreneny zajimavymi dejovymi osami, perfektni kulisy, volba hercu i dokreslovani deje nekdy absurdnimy scenami, cilene vyhrocenymi pro strhnuti divaka, kombinace historickych faktu se smyslenou linii na mne tedy zapusobila perfektne vcetne dokonale hudby. ()

maxi_tom 

všechny recenze uživatele

Opäť HBO a opäť kvalitný seriál. Musím priznať, že aj keď mám slabosť na tieto historické seriály, uprieť kvalitu týmto 22 častiam by bolo určite chybou. Na seriál pomerne veľký rozpočet je vidno. Vizuál a kostými super. Druhá seria pre mňa o trošku lepšia. James Purefoy má za rolu Marka Antonia môj rešpekt. Seriál hodnotím 5* (9/10) a škoda, že nepokračoval aj ďalšími sériami. ()

aznaho 

všechny recenze uživatele

Odporny zrzavi Britove ve velkolepem serialu kazi uplne vse. Se tvurci asi posrali ve skrini nebo co.. Fakt desny, nekoukatelny.. ()

althinka 

všechny recenze uživatele

Kvalitne spracovaný snímok z produkcie HBO. Po historickej linke sa v snímku objavia nepresnosti (nesedia roky úmrtí, niektoré z postáv sú vymyslené, nemajú historický základ). Na účel šokovať, ohromiť a poodhaliť rúško zvrhlej a dekadentnej spoločnosti Ríma to však viem tvorcom odpustiť. Skutočne vidíme, že mnoho z našej liberálnej a občas až skazenej spoločnosti našlo svoj zrod už v dobách pred Kristom. Rím nenechá na pochybách, že doba vlády Caesara i ostatných rímskych cisárov bola epocha krvi, násilia, skazenosti a neuveriteľných ambícii, vtiahne do deja a prebudí záujem o históriu samotnú. Veľké plus za skvelé herecké výkony, menej nadšená som z druhej série, ale zas tu dostal väčší priestor môj obľúbený James Purefoy. Takže opäť prižmúrim oko a nechám sa strhnúť intrigami, lsťou a megalomanskou politikou .. pre mňa jeden z najlepších historických seriálov dôb. ()

Indominus 

všechny recenze uživatele

Je nutné říci, že se jedná o dvě série! Nezkoumal jsem co se změnilo po první sérii (vzhledem k výsledku, se povedlo, že vše navazuje, ale osudy hrdinů již byly šity na rychlo), ale je to jako den a noc. První série je v mnoha ohledech na svou dobu revoluční a odvážná. Bohužel druhá série se až příliš věnovala osobním pohnutkám a životům ,,plebejců´´ (začalo to připomínat telenovelu), z toho, co bylo dříve zpestřením, stal se jen okecávaný balast kde ,,blablablabla´´ zabere většinu stopáže, i intriky už nejsou tak zákeřné (a vůbec nejsou chytré). Neuvěřitelný pokles kvality. Druhá série potěší v tom, že vidíme své ,,staré známé´´ a i kulisy jsou perfektní. První série 4,5*, druhá 0,9*. ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl opravdový převrat v seriálové tvorbě. Místo papundeklu opravdová filmařina, které se obyčejné televize nikdy nepřiblížily. Seriál plný intrik, ukázka syrovosti života ve starém Římě. Seriál, který objevil nové hvězdy: Jamese Purefoye, Raye Stevensona a Ciarána Hindse. ()

ezop1012 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sú tu dve rozdielne série, prvá viac dramatická druhá komediálna a takmer na každom kroku klišé. Môže mi prosím niekto povedať aký má zmyslel do historických udalostí pchať fiktívne postavy? HBO ma zjavne ten fetiš, rovnako to urobil napríklad v seriáli Černobyľ (2019). To si tvorcovia nevedia vystačiť s historickými? Tí sú vždy lepší, pri fiktívnych osobách sa vždy, opakujem vždy zanesie nejaká logická alebo nepremyslená chyba. Voren a Pullo dve fiktívne postavy, je im venovaného najviac času a sú najväčšími slabinami celého seriálu ani nie tak po hereckej stránke i, keď aj tam je to slabé ako po nedokonalom scenári, rozporuplnom správaní postáv, takí dvaja starovekí rambovia. Čo sa týka technickej stránky, chýbala mi tam dramatická filmová hudba, ale vzhľadom na charakter seriálu (paradoxne bližšie ku komediálnemu žánru, a to aj napriek niektorým relatívne drsným scénam). Ako celok hodnotím niečo medzi tromi až skoro štyrmi hviezdičkami (60-75%) ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

20.03.2021

Kabelová stanice HBO si zřejmě řekla, že příběhů ze světa Hry o trůny nemůžou mít diváci nikdy dost, a tak se kromě již rozpracovaných prequelů a spin-offů rozhodla rozpracovat ještě tři další nápady… (více)

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama