Reklama

Reklama

Řím - Série 2

(série)
Velká Británie / USA, 2007, 9 h 30 min (Minutáž: 51–65 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker, Lindsay Duncan, Tobias Menzies, Kerry Condon, Indira Varma, David Bamber, Haydn Gwynne, Guy Henry, Suzanne Bertish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (15)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Excelentní navázání i zakončení příběhu o posledních "demokratických" letech starověkého Říma. Julius Caesar je mrtev, občanská válka začíná a my sledujeme, jak se Octavianus, budoucí císař Augustus pomalu chopí moci. Je to celé velice uvěřitelné, castingově excelentní a jsem moc rád, že se autoři rozhodli to celé touto sérií definitivně uzavřít. Jiné, než plné hodnocení ani dát nemohu. 85% ()

ezop1012 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdiel od prvej série je to viac nedramatické, nevážné, komediálné, začiatok vyzerá ako seriál herkules (1995), postupne ku koncu sa to viac a viac v rámci možnosti dramatizuje, ale na prvú sériu nemá. Niektoré scény boli fakt divne ako poprava istého vysokopostaveného muža republiky. V tejto sérii možno paradoxne mi najviac vadila dvojica pullo a voren, tvorcovia sa isto inšpirovali herkulom a iolausom. Spoiler: správanie Vorena je neprirodzené a divne, postava vorena sa niekedy správa chaoticky. Scenár postavy je otrasný a podobne na tom je Pullo. Keby sme vychádzali z prvej série tak by mu deti boli ľahostajné a to už vôbec nehovorím, že by jeho dcéra neprežila, keď zistil, že je zradkyňa. Postava vorena najviac sklamala, rovnako aj Pullo raz najlepší kamaráti potom nepriatelia potom zase kamaráti, veľmi nepremyslený scenár alebo už nebol čas? Vyzdvihol by som Oktaviána, postava bola dobre premyslená, tam nie je, čo vytknúť. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden by si myslel, že to smrťou Cézara skončilo, no až potom, ako otrčil kopytá, začína skutočný súboj o moc, plného intríg. Mne osobne sa prvá séria páčila o čosik viac, i keď musím úprimne priznať, že po vzhliadnutí prvých dvoch-3 epizód tejto druhej, som si skutočne myslel, že tú prvú po všetkých stránkach predčí. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale je to mnohem horší než první série. Sotva jsem to dodíval do konce. Nejhorší co tam bylo, tak výměna herce Augusta. Tím to úplně zabili. Někoho tak na pohled odporného, to je snad vtip. Dějově taky slabé. Vorenus a Pullo dobrý sami o sobě pořád dobré, ale ty jejich dějové linky, no slabota. Retardovaný Marcus Antonius je tam snad jen do počtu. Prostě nic moc. 3+* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále výborné, ale mierne slabšie ako prvá séria. Mám pocit, že si tvorcovia v niektorých častiach trochu viac uleteli a miesto hlavnej dejovej línie riešili vedľajšie fiktívne príbehy. V nich sa navyše postavy správali častokrát pomerne iracionálne (predovšetkým mrzutý Vorenus), len aby ich scenáristi dostali tam, kam chceli. ()

Galerie (95)

Reklama

Reklama