Reklama

Reklama

Sladká Laura

(seriál)
  • Česko Miriam a Robert (více)
Telenovela / Romantický
Německo, 2005, 3419x50 min

Scénář:

Peter Süß, Annette Neeb, Brigite Drodtloff, Günter Overmann (více)

Hudba:

Axel Kroell

Hrají:

Dirk Galuba, Antje Hagen, Sepp Schauer, Mona Seefried, Joachim Lätsch, Florian Stadler, Erich Altenkopf, Melanie Wiegmann, Dietrich Adam, Christin Balogh (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Sladká Laura je moderní pohádka, která sleduje křehkou, romantickou a mladou Lauru Mahler v období, kdy se rozhodne najít si v životě svou vlastní cestu. Jako mnoho mladých dívek touží mít výnosnou, naplňující práci, a jak všechny mladé dívky touží najít skutečnou lásku. Je přesvědčena že jí našla v Alexandru Saalfeldovi, atraktivním mladém potomku hotelové dynastie. Ale je doopravdy ten, kterého jí přichystal osud? Na pozadí rozkošné, romantické přírody v Alpínských horách, tato telenovela má všechny části, které uchopí divákovo srdce: krásné, rozervané hrdiny, moudré a složité postavy, fascinující designery, rozkošné sety a nekonečnou spleť citových vzletů a pádů. Připravte se na rozmanité rozbouřené bouřky lásky – a pamatujte, že slunce vychází po každé bouřce… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

#47 odpad!

všechny recenze uživatele

Přesně tento seriál je pro mne jakýmsi symbolem těžké deziluze z TV Barrandov. V době, kdy se tehnhle skvost u nás začal vysílat jsem viděl nedobrovolně sem tam kousek dílu a mohu naprosoto zodpovědně říct, že jde o pekelnou kombinaci jihoamerické telenovely s německými romantickými limonádami typu Rosamunde...tedy naprosto profláklá a nijak invenční hlavní dějová linie o dívence z chudé rodiny, která najednou zjistí, že je ve skutečnosti dcerou bohatého (sem si nyní můžete doplnit - bankéře, knížete, naftaře, advokáta...v našem případě hoteliéra) a která se na první pohled zamiluje do švarného mladého a samozřejmě také velmi dobře zajištěného (teď bych skoro napsal prince :-)). Princ nicméně má snoubenku (kupodivu ale ne "zlou", což je specialita právě "Rosamundefilmen", kde je ale potřeba původní vztah snadno a během hodiny a půl filmu rozbít, což zde scénaristé nemohou potřebovat) a mezi dvěma dívkami se tedy rozhoduje...toť ke mnou viděnému začátku (přibližně někde mezi 1-8 dílem)...............nyní uběhlo pár měsíců, náhodou jsem v TV záhledl díl asi tal 116. (!!!)...a princ se stále "rozhoduje"...myslím, že další komentář již není potřeba :-) ()

EvaM 

všechny recenze uživatele

Za moje zapsání do filmové databáze může vlastně německý seriál Sladká Laura, která je první ucelenou a zatím nejvíce povedenou částí nekonečného seriálu - Síla lásky - Sturm der Liebe. Ještě jsem takovýto typ romantického seriálu neviděla. Na rozdíl od jihoamerických telenovel nebo amerických seriálů typu Dallas nebo Beverly Hills, kde tamní život je nám na hony vzdálen nebo naopak českých seriálů VKV a Ošklivka Katka , kde se zase řeší 50 a více dílů samé nepodstatné a stejné věci a jsou zbytečně prodlužovány, je seriál Sladká Laura nabitá nepředvídatelným dějem a má spád. Co se začne v jednom díle, je v dalším vyřešeno a mnohé díly mohou existovat i jako samostatný film. Němci prostě romantiku umí, což dokazují některé povedené romantické filmy podle spisovatelky Rosamunde Pilcher. Seriál je doprovázen příjemnou hudbou a povedenými přírodními záběry. Při odkliknutí odkazu Sladká Laura se mi několikrát objevily stránky filmové databáze, kde si v hodnocení vedla velmi špatně, myslím, že ti, co jí kritizují, ve skutečnosti Lauru vůbec nesledovali. Přečtou si název sladká a dají odpad. Ale málokdo z nich asi bude vědět , že je sladká protože má cukrárnu. Odsuzuji ty, kteří hodnotí 1000dílný seriál po shlédnutí pár vteřin, či minut některého dílu. Lidé z mého okolí mají tento seriál celkem rádi nebo ho alespoň tolerují.Chtěla jsem tedy pár hvězdiček přidat a dávám pětku. V dalších částech tohoto seriálu se vyskytují vždy 2 ústřední dvojice, podle kterých je i seriál pro přehlednost rozdělen - Miriam a Robert, Samia a Gregor, Emma a Felix, Sandra a Lukas, Robert a Eva. Z těch několika sérií, které jsou zatím dostupné, se mi nejvíc líbila ta první o Lauře, dále bych asi volila Emmu a Felixe. Serie Sandra a Lukas mě nenadchla ani obsazením hlavních rolí, ale ani dějem. Všechno už jsme tu videli, nemocnice, koma, vraždu,travičství,boj o akcie,únosy, zlodějnu, hádání a usmiřování, nevlastní a vlastní děti, testy DNA. (mimochodem Werner rozsévá svoje semínka po celém Německu a neví o tom, divné , ne?)Je to zbytečně už protahované, za což TV Barrandov odpovědnost nenese, ale naprosto stupidní je zde dabing Sandry. Hlas se k ní vůbec nehodí a jakmile jí slyším, jsem naštvaná na TV Barrandov, že to ještě takhle pokazila víc než to bylo a seriál tím příšerným dabingem naprosto pohřbila. Jak se mohlo stát , že Helen, která se zde objevuje společně se Sandrou má stejný hlas s ní? Tento hlas je protivný i u Helen, ale dejme tomu, že Helen se tam vyskytuje párkrát, tak se dá u ní přežít, ale u hlavní hrdinky Sarah Stork, která je o 17 let mladší než Kristina Frejová se to nedá ani tolerovat. Opravdu by měl ten, kdo schvaloval výběr hlasu uhradit výměnu hlasů na vlastní náklady, protože Barrandovu i nekonečnému seriálu udělal špatné jméno. Je vidět, že svou práci dělá špatně a na výsledku mu pramálo zaleží. ()

Reklama

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Snad jediný seriál, u kterého můžu úplně vypnout. Postavy se sice chovají jako banda trotlů, je až k nevíře, jak i ty nejjednodušší situace řeší nesmírně komplikovaně, ale asi právě tahle nereálnost mě baví ze všeho nejvíc :) "Musíme si promluvit." "Miluji tě!" "Přirozeně!" "Omlouvám se..." ()

mnx 

všechny recenze uživatele

V noci, když ostatní stanice měly pauzu, shlédnul jsem pár dílů na jediné běžící soukromé televizi. Na rozdíl od českých telesraček mi to nepřijde tak šíleně trapné a znechucující. Je tam vidět určitý prvek uvolněnosti, který těm českým "skvostům" dost zoufale chybí. Dávám tedy jednu hvězdu za německou krásně infantilní kóču Sabrinu :) ()

klokyn 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo mám pocit, že táto telenovela je tak trochu nadpriemerom vo svojom žánre. Dávam jej tri hviezdičky, ale samozrejme iba v rámci telenoviel. V porovnaní s inými filmami, ktorým som dal rovnaké hodnotenie je to čistá sračka. Je to nemecký seriál, má asi 310 častí a čo je prekvapivé, že sa tu nevyskytujú takmer žiadny vyslovený záporáci ako v debilných juhoamerických "romantických seriáloch". Rád si to pozriem a nehanbím sa za to. Dokonca sa často zasmejem, ale to skôr na scenáristovej blbosti. ()

Galerie (467)

Zajímavosti (11)

  • Seriál se stal velice oblíbený i za hranicemi Německa. Vysílá se také na rakouské televizi ORF, italské Rete 4 a velice populární je v Baltských státech (Litva, Lotyšsko a Estonsko). (peeteno78)
  • Fürstenhof v skutočnosti nie je hotel, zábery z jeho izieb, recepcie, kuchyne a ďalších interiérov sú natáčané v štúdiu. (nico_1)
  • Seriál měl premiéru 26. září 2005 na německé veřejnoprávní stanici Das Erste. Tam se také vysílal po celou dobu. (peeteno78)

Reklama

Reklama