Reklama

Reklama

Útěk z vězení - Série 1

(série)
USA, (2005–2006), 15 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robin Tunney, Amaury Nolasco, Marshall Allman, Peter Stormare, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

Epizody(22)

Stavební inženýr se rozhodne vysvobodit bratra z vězení. Přepadne banku a nechá se zatknout, aby mohl do věznice propašovat plán budovy. (Netflix)

Recenze (28)

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem velkým fanouškem vězeňských filmů, takže úspěch a moje líbivost v Prison break pro mě není žádným překvápkem. Rád bych řekl, že nic lepšího jsem neviděl, ale to zas prrr. Trošku mi tu vadí celkovej průběh série, kterej se dostkrát točí trošku dokola, jakoby tvůrci chtěli co nejvíc natahovat děj. Úmysl je to samozřejmě dobrej, jen na mě to zkrátka působí trochu toporně, spíš jako vaření z vody. Je to ale jen muj osobní pocit, kterej bere týhle startovní sérce jen pár bodů. Na 5 to každopádně ale stačí. 87%. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Útěk z vězení má parádní start. Prvních takových 10 epizod byla špička. Pak sice kvalita maličko klesá, ale finále, který je rozděleno na takových 5 dílů je naprostá klasa. Realné chování, skvělý scénář a zvraty v každým díle společně se zběsilým tempem mě nutí se na dvojku hodně těšit. Snad se pojede v kolejích, jaké se projely na konci série. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní nářez. Po první sérii na mě snad 95% seriálů působí úplně zpomaleně. Revoluční, scénáristicky natáhnuté k dokonalosti a výborná režie. Skoro vše, co se v seriálu odehraje není dílem náhody, ale chytré vsuvky, která nakopne už tak adrenalinové tempo. Precizní paleta postav, jejich motivace, přirozený humor a ani chvilka nudy. Ubisoft se ani nemusí snažit o Splinter Cell na plátna, poněvadž první série Prison Break je názornou ukázkou stealth akce, improvizace, logiky a napětí. Wentworth Miller se pro roli Scofielda narodil, nesmírné charisma, úžasný herecký projev (to však platí u všech jeho kumpánech, obzvláště Purcell, kterej se topí v béčkovejch hovnech) a celej ten proces, postup, hledání cest, čtení okolí a zvyků muklů kolem něj, mě fascinovalo. Vždycky je cesta a ani samotka neznamená konečnou. Líbilo se mi, jak aj čte ze svého tetování, a ačkoliv mu celá ta věc přerůstá přes hlavu, je to jedným slovem génius. Asi ten největší, kterej se kdy na plátnech zjevil. Nepamatuju postavu, u který bych tak obdivoval postup celým příběhem, natož aby to byla civilní postava, která se štítí a zhrozí z násilí kolem něj. Scény, kdy zůstane šokovanej v cele od krve a klepe se, jen a pouze podtrhují naturalistický podkres a kulisu, ve které se to dění odehrává. Nutno dodat, že to není pouhá kulisa, ale skutečně obří pískoviště, které slouží k interakci mezi Scofieldem a samotným útěkem. Splinter Cell nezmiňuji náhodou. Majkl šplhá po trubkách, římsách, vše si pečlivě plánuje, taktizuje, chodí šachatama a potrubím. Je jasné, že všechno se naplánovat nedá a proto je každej krok vpřed nesmírně riskantní a doslova o hubu. Atmosféra celého Fox River na mě dolehla. Může za to především citlivá režie, Djawadiho impozantní soundtrack a skvělé herecké projevy. Dostanu se do hlavy muklovi, kterého čeká trest smrti - je nevinný, ale pocítím na vlastní kůži, jak mě poslední hodiny odtikávaj, sním poslední jídlo, zahraju poslední karty se svým bratrem s uvědoměním, že za pár chvil to přijde a prostě nejde z toho nezešílet. I ostatní postavy skutečně výborné, nehodlám každého vypisovat detailně, to se musí vidět a prožít. Bavil mě každej, každej je výbornej a neumim si bez něho Prison Break představit. Každej něčim přispěl. Nyní jsme venku, a však čeká nás pro tentokrát skutečně těžší konkurence, mnohem těžší než vláda a její zabijáci. Na scénu přichází FBI hunter, Mahone. A Majkl dostal rovnoceného rivala. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery: Bráchové (Génius a Bouchač) na život a na smrt v jednom lapáku. Po celou dobu se řeší, jak utéct + kdo a proč to na Lincolna ušil? Z kriminálníků je nejvýraznější Theodore Bagwell. Ať se herec objeví kdekoli jinde, tak v něm stále vidím postavu, co hrál zde. Jinak je to zdlouhavé a poslední 2 epizody, kde se prchá jsou nejlepší v této sérii. Jinak poměrně nuda, takový slabší průměr. - 50%. ()

Tlakomor 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete připomenout zlatou éru televizní zábavy alá „Breaking Bad“ bude tento seriál pro vás tím pravým ořechovým. Scénáristicky naprosto vypiplaná záležitost do posledního řádku, která vás nenechá ani na chvilku vydechnout. Atmosféra a napjatost jsou hlavními taháky celého seriálu a jsou odváděny opravdu na jedničku. Už dlouho sem nezažil takovou potřebu zapnout následující díl tak jako zde. Hlavní postavy jsou herecky i přesto, že se nejedná o žádné známá jména nad míru spokojenosti. Za zmínění stojí Michael (hlavní génius celého úniku, s očima probodávající mě každým okamžikem) a T Bag (místní magor a pedofil, který má stejná gesta jazykem jako barty skrk junior). Už teď mi je jasné, že následující série, kde bude chybět prostředí věznice zkrátka nemůže dostát takové úrovně jako tato. I přesto si myslím, že by každý fanoušek thriller 2000’s seriálů měl tomotu dát šanci a můžu vám zaručit, že nudit se opravdu nebudete. 100% ()

Galerie (187)

Zajímavosti (16)

  • Michael (Wentworth Miller) si prohlíží stránky z novin, které má na zdi. Na jedné z nich stojí: "Czechoslovakian brides". Netřeba dodávat, že Československo v době natáčení již dávno neexistovalo. (Stibak)
  • Ve scéně, kdy LJe (Marshall Allman) praští jeho nevlastní otec (Philip Rayburn Smith), je v odrazu skla na skříni zřetelně vidět kamera a kameraman. (jackie7)

Reklama

Reklama