Reklama

Reklama

Útěk z vězení - Série 1

(série)
USA, (2005–2006), 15 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robin Tunney, Amaury Nolasco, Marshall Allman, Peter Stormare, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

Epizody(22)

Stavební inženýr se rozhodne vysvobodit bratra z vězení. Přepadne banku a nechá se zatknout, aby mohl do věznice propašovat plán budovy. (Netflix)

Recenze (28)

Amberjack 

všechny recenze uživatele

Je to téměř ve všech ohledech velmi podařené. Neseděly mi jen dvě věci: 1) herecký projev hlavní postavy v podání Wentwortha Millera - podle mě je to prostě špatný herec, 2) určitá schematičnost děje, kdy se v každém díle objeví zdánlivě neřešitelný problém, který je téměř vždy ještě v rámci daného dílu (případně v tom dalším) rychle neutralizován. Vede to na jednu stranu k neustálému napětí a dodává to na zajímavosti, což byl určitě cíl, který se tím pádem bez debat podařilo naplnit. Na druhou stranu diváka brzy omrzí, když se tempo a rytmus vyprávění nikdy nemění. Sledovat tenhle seriál bylo možná tím pádem ideální klasicky ve stylu jedna epizoda týdně a s napětím ve víru spekulací a domněnek čekat na další díl. Pro denní multiepizodní binge watching na streamovacích platformách to možná není úplně vhodné. Já jsem do toho vpadnul rychle (na začátku i čtyři díly za večer) a ke konci jsem pouštěl tak jednu epizodu během dvou tří dní a občas jsem se koukal, kolik zbývá do konce. Přitom ty poslední epizody 1. série jsou vlastně naprosto vynikající. Jen to pro mě bylo pořád na jedno brdo... Tak nějak si ale zároveň myslím, že v sezóně 2005/06, kdy to šlo do vysílání bych z toho byl unešený. Nároky zmlsaných diváků od té doby obecně asi docela povyrostly. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem velkým fanouškem vězeňských filmů, takže úspěch a moje líbivost v Prison break pro mě není žádným překvápkem. Rád bych řekl, že nic lepšího jsem neviděl, ale to zas prrr. Trošku mi tu vadí celkovej průběh série, kterej se dostkrát točí trošku dokola, jakoby tvůrci chtěli co nejvíc natahovat děj. Úmysl je to samozřejmě dobrej, jen na mě to zkrátka působí trochu toporně, spíš jako vaření z vody. Je to ale jen muj osobní pocit, kterej bere týhle startovní sérce jen pár bodů. Na 5 to každopádně ale stačí. 87%. ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jen ta neskutečná atmosféra celého Fox River je k nezaplacení. Každá epizoda napínavá, každá postava je charismatická, exceluje a zvraty rozhodně nechybí až to někdy zachází do infarktových (až nezdravých :D) situací. Celkově se první série prostě neskutečně povedla a palec nahoru pro všechny hlavní postavy, protože ty tenhle seriál pozvedly tam, kde dneska je. Legendární série. 1. série - 200% ()

Tlakomor 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete připomenout zlatou éru televizní zábavy alá „Breaking Bad“ bude tento seriál pro vás tím pravým ořechovým. Scénáristicky naprosto vypiplaná záležitost do posledního řádku, která vás nenechá ani na chvilku vydechnout. Atmosféra a napjatost jsou hlavními taháky celého seriálu a jsou odváděny opravdu na jedničku. Už dlouho sem nezažil takovou potřebu zapnout následující díl tak jako zde. Hlavní postavy jsou herecky i přesto, že se nejedná o žádné známá jména nad míru spokojenosti. Za zmínění stojí Michael (hlavní génius celého úniku, s očima probodávající mě každým okamžikem) a T Bag (místní magor a pedofil, který má stejná gesta jazykem jako barty skrk junior). Už teď mi je jasné, že následující série, kde bude chybět prostředí věznice zkrátka nemůže dostát takové úrovně jako tato. I přesto si myslím, že by každý fanoušek thriller 2000’s seriálů měl tomotu dát šanci a můžu vám zaručit, že nudit se opravdu nebudete. 100% ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První a asi nejlepší série představuje skvělý příběh. Hlavní dějová linka je perfektní a především epizoda 6 je velké překvapení. Mezitím vedlejší dějová linka neustále zdržuje děj a není nijak moc zábavná, co možná zklame ještě víc, že ve finále první sezóny ani tato linka nemá nějaký extra význam a do příběhu v první sezóně zasáhne významně asi dvakrát. Hlavní dějová linka má, ale o dost více prostoru a je plná napětí a akce. Na konci sezóny bych po shlédnutí 22 epizod čekal méně otevřený konec, ale nijak moc to nevadí a celkově je sezóna zajímavá. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (16)

  • Keď LJ (Marshall Allman) zhodí Quinna (Michael Gaston) do studne, tak sa poklop z dosiek zlomí, ale keď neskôr k nemu príde Paul Kellerman (Paul Adelstein), tak je poklop z dosiek položený na zemi vedľa studne. (ČSFD)
  • Vězeňská cela, ve které se v 1. sezóně natáčely scény se Scofieldem (Wentworth Miller), byla ve skutečnosti uměle postavená a měla posuvné zdi a strop. To z důvodu, aby štáb mohl v tak malém prostoru lépe nasvítit a efektivněji natočit to, co by bylo v reálné cele nemožné. (FIBO)

Reklama

Reklama