Reklama

Reklama

Útěk z vězení - Série 2

(série)
USA, (2006–2007), 15 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robin Tunney, Amaury Nolasco, Wade Williams, Robert Knepper, Rockmond Dunbar, Sarah Wayne Callies, William Fichtner (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Michaelovi (Wentworth Miller) a ostatním se podařilo z Fox River utéct. Vše vychází podle plánu, ale na scénu přichází agent Alexander Mahone (William Fichtner), který dokázal prokouknout Michaelovy plány. Jenže není jediný, kdo po Michaelovi jde. Podaří se vězňům uniknout a očistit pověst Michaelova bratra Lincolna (Dominic Purcell)? (Varan)

(více)

Recenze (20)

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mne teda šel seriál s druhou sérii s kvalitou dolů. Dost tomu pomohla slizká a přeceňovaná postava T-Baga, co si všechny maže na chleba i s čerstvě uťatou rukou, kterou mu zaživa přišil veterinář a pak si tam s ní mává, jakoby nic. Když si sám pak uhryže stehy a nechá ji tam pověšenou v poutech na radiátoru, no ty vole! A nakonec si sám aplikuje umělou 🤣 jinak, hon za penězna byl fajn, občas mi přišlo, že to měl Míša Scofíldů naplánovaný až moc dokonale dopředu. Alex Mahone je dobrý protipól k Michaleovi. Ale už to prostě nebylo to co první série. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největším problémem druhé série je její otevřenost. Zatimco první série fungovala jako celek, naprosto komplexně a veškeré dění bylo chirurgicky přesné, s otevřeným prostředím přichází i nudnější momenty, a však druhá série stále představuje vysoký nadstandart. Může za to aj angažování Fichtnera, kterého mohli rovnou v FBI zaměstnat, jeho dominatní cílevědomost z jeho postavy dělá skutečného konkurenta pro Scofielda. Veškeré jeho objevení nějakých poznatků se skládá z očekávaných momentů, a nějakých těch náhod, se kterejma se však musí počítat. Kupříkladu, někam se zadívá, přemýšlí a uvidí danou věc z jiného úhlu, nabere to novej směr a seriál dostane opět velký spád. Divák má navíc opět radost, když se celá parta sejde při kopání pokladu. 90% postav funguje pořád skvěle, problém mám však s T-Bagem, jehož povaha se začne formovat teprve v Soně, Kneeper hraje skvěle, ale zatimco ostatní postavy fungují v každý poloze, zrovna jemu chybí nějaké ty prvky navíc. Scofield se jinak vyvijí výtečně - padá na něj únava, a dopouští se věcí, ze kterých se začne sesypávat a přitom si uvědomuje, že už to není jen obyčejný inženýr, nýbrž skutečný mukl na útěku, kterej nese zodpovědnost za spoustu mrtvých, poněvadž dostal naneštěstí ven i pár nebezpečných. Jsem navíc rád, že happyendu se divák nedočká, bylo to na můj vkus nepřirozené. Kellerman projde šokující proměnou a při soudním líčení jsem měl husí kůži. Druhá série je jinak ukázkou skutečné svobody a může za to i trošku odlišný opening, hlavně jeho závěr, kdy Majkl sundává z rukou pouta a ty dopadaj na zem... ()

Reklama

Petra321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria bola takisto skvelá, ale predsa len, útek z väzenia je lepší, než útek pred spolkom a federálmi. Veľmi veľa postáv zomrelo, bohužiaľ tí, ktorí mali sú stále živí. Na malý moment som si myslela, že sa v T-Bagovi prebudilo svedomie, no mýlila som sa. Záver bol perfektný a ja sa už teším, ako začnem pozerať tretiu sériu. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávám ve finále sice 4*, ale fakt se hodně bojim, že ve trojce půjdu i na dvě. Jsou tu totiž cítit problémy, o kterých jsem všude četl a věřil, že to nebude tak hrozný. Základní premisa Útěku z vězení je jasná - dostat se z vězení. Jenže naši hrdinové utekli a najedou je pryč vše, co dělalo jedničku tak skvělou. Příběh se rozmělní na několik liníí, z kterých je snad polovina o šíleně nezajímavých postavách (mladej a zamilovanej, černej s dcerou, 3/4 příběhu se Sárou). Příběh je vleče a od průseru to zachraňují jen občasné zvraty, které ale nemohou fungovat do nekonečna. S dvojkou jsem ve finále celkem spokojený, ale před třetí sezonou se fakt bojim, že seriál bude padat tam, kam ho na přelomu poloviny posílají všichni. Do prčic. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud 1. série byla otázka, tak logicky 2. série je odpověď. Co se týká případu Lincolna Burrowse, tak zde dochází k výrazným pokrokům. Aby ne, když se o to stará hlavně agent Kellerman, který potvrzuje svoje kvality.. Nová postava v podání agenta Mahoneho mě nikterak nesedla, ztrácel jsem se v něm... Hodně se toho uzavřelo, a tak závěr série neberu úplně jako zdařilý, jelikož v určité chvíli už jsem měl pocit, že mi Prison Escape nemá co nabídnout, že už je původní děj ukončený a finální epizoda to jen natahuje... Osobně mi místy chybělo vězeňské prostředí a to napětí při plánování útěku. 85% ()

Galerie (153)

Zajímavosti (24)

  • Počas tlačovej konferencie stojí prezidentka (Patricia Wettig) pod bannerom, na ktorom je dolu odkaz na jej stránku www.reynolds-again.com. Stránka v minulosti skutočne existovala a poskytovala informácie o jej kampani. (ash99)
  • Letisko, kde je T-Bag (Robert Knepper), nie je medzinárodné letisko v Benito Juares v Mexiku, ako by malo podľa polohy byť. (ash99)

Reklama

Reklama