Reklama

Reklama

Útěk z vězení - Série 4

(série)
USA, (2008–2009), 17 h 1 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Michael Rapaport, Amaury Nolasco, Wade Williams, Robert Knepper, Chris Vance, Danay Garcia, Jodi Lyn O'Keefe (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Poté, co se naši hrdinové dostali z panamského vězení, mají další úkol. Agent Don Self (Michael Rapaport) chce zničit společnost získáním Scylly (černá kniha společnosti). Aby se Michaelova (Wentworth Miller) skupina nedostala zpět do vězení, nabídku přijímají. Úkol je jednoduchý - najít kartu k otevření Scylly... Co by se mohlo pokazit? (Varan)

(více)

Recenze (22)

SNCIS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery: Postavy, kterým usekly hlavy jsou živé. Scylla je blbost, tak jako vše okolo ní. Já nemůžu... Scénář byl tragický! Jediné, co mně bavilo byla Mahoneho msta. Slabší než předchozí 3 série a celkově mi přijde, že je tu seriál nadhodnocený. - 30%. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tolik lidí nevstalo z mrtvých ani v Bibli. Všechny otravné tendence obou předchozích sezón byly akcentovány k nesnesitelnosti: Sára je ještě otravnější a neschopnější a její vztah s Michaelem je tak prost sexuální chemie, že ho nejsem schopna vnímat jinak než jako sourozenecký/mateřsko-synovský. Vzrůstá počet mrtvol, stupidních zvratů, měněných motivací a logických děr, jimiž by projel ne tank, ale tanková brigáda. Zdůrazňování akčního podtónu vede k tomu, že na každou epizodu připadá něco mezi 5 a 186 mrtvolami, zároveň se ale nedá říct, že by násilí bylo působivější (rozhodně ne ve srovnání s 1.sérií, kde šok a zhnusení dokázalo navodit pouhé použití zahradnických nůžek). Projekty, které by dříve zabraly celou sérii a neustále by se potýkaly s lidským faktorem a vnějšími obstrukcemi, se zde odehrávají v rámci jednoho dílu, jejich příprava trvá hodinu a jsou provedeny bezchybně ve stylu Dannyho parťáků; nemám z principu nic proti, jen to jaksi popírá všechno, co jsme doposavad viděli. Nostalgie je budována stylem „pamatuješ, co jsem ti řek ve vězení to odpoledne, co jsme už osm dní v řadě kopali díru?“ Rostoucí diskrepanci mezi tím, jaký vztah máme k určitým postavám my a jaký ostatní postavy, která se výrazněji začala projevovat v 2.sérii, „řeší“ scénáristé tím, že při interakci postav jsou zohledňovány nikoli minulé vztahy, ale pocity diváků. Příkladem za všechny budiž Bellick, odporný neschopný hajzlík, který si nikdy ničím nevysloužil důvěru svých „kolegů“, my s ním ale soucítíme a máme ho rádi, a tak ho tedy budou mít rády i ostatní postavy. A poslední hřebíček do rakve: všemocná Společnost, která řídí vše a všechny. Jsem tak trošku alergická na propagaci konspiračních bludů, které obhajují pozici „za všechno mohou ti nahoře, já jsem kvůli nim naprosto bezmocný, na nic nemám vliv, jsem ovládán a jediný způsob, jak se zbavit svých pout, je násilným převratem. Pak teprve zavládne mír a blaho.“ Je mi líto, považuji to za pozici pro ufňukané líné neschopy a rozhodně neschvaluju očividnou snahu PB tyto lidi v jejich sentimentu podporovat, ba si dokonce vychovávat nové vzorky. Být Američan, jsem docela uražená závěrečným naznačováním, že ve zkorumpovaných USA plných zlých oportunistů může pořádek zjednat pouze OSN. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série je už strašně přitažená za uši. Děje se tam toho strašně moc, že vůbec nestíháte, kdo s kým, jak a proč? Říkáte si něco ve smyslu, ten neumřel, ta neumřela a udělá tohle.. Takže úplně nejnemožnější varianta a za dva díly, bum, je to tak..Ale co, bavila jsem se u toho :D ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož čtvrtá série dokonale a neskrývaně popírá všechno, co původní troj série budovala, nevidim důvod tohle nějak zakončit, protože i to že pátá řada téměř ignoruje veškeré prvky, co se zde odehrávaj, o něčem svědčí. Majkl je absolutně nevýraznej a není zde nic, co by mě uchvátilo. Je znát, že to je tupá ždímačka. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má původní recenze je samozřejmě na původní 4 série a jsem silně přesvědčený, že jsem to tenkrát viděl pouze do 22 dílu poslední série. Protože to, co přišlo pak, byla neuvěřitelná hrůza. Závěr si pamatuji z 22. dílu a těch posledních dvou si nejsem vědom. Vůbec nechápu, jak je to možné. Buď jsem je vytěsnil a nebo jsem si myslel, že to 22. skončilo. Ono to taky tam měli zakončit idi*ti. Celá 4tá série je už jen zbytečné natahované potácení se do konce, ale ten i po tom neuvěřitelném množství zvratů stále mohl být 22. dílem důstojný. Nevím jestli chtěli udělat ještě totálně nesmyslnou další sérii, nedostali zelenou, a tak ji smrskli do 2 trapných dílů, ale toto mi dnes fakt hlava nebere. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

starsne se to zamotalo..aspon ten konec byl dustojnej, ten film se sarou nvm jestli to bylo ktomu posledni prodlouzena epizoda nebo solo, ale emoce byly kdyz to koncilo a michael........no jeste ze je 5serka a nakopla to zase do cervenych ! ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okey... musím se na chvilku pozastavit co všechno jsem to viděl a co to jako mělo být :DD. Nejdřív jsem nevěděl co si o tom myslet, obzvlášť když jsem tu četl ty hejty na celou čtvrtou sérii, ale nejspíš kvůli těm hejtům jsem myslel, že půjde o něco daleko horšího. Jako chápu tu ty lidi... oblíbené postavy umíraly a zase se postupně (o něco víc než normálně) vracely, ale to určitě není důvod celou čtvrtou sérii zahazovat do koše... například napětí jsme se opět dočkaly a opět to bylo i párkrát na infarkty... Ano, byla to zbytečně natahovaná série a úplně by stačilo, kdyby série měla dvacet dílů, možná i méně. Ty poslední díly byly už lepší a slzička ukápla na konci. I přesto se, ale jedná o nejhorší sérii ze všech (ne špatnou, ale nejhorší). 4. série - 80% ()

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celé se to táhne jak žvejkačka. Plno chyb, plno nelogičností, příběh se točí v kruhu, nikam se neposunuje, takže ke konci jsem si přála,aby se postříleli všichni navzájem. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady už se tak tlačilo na pilu, že to šlo horkotěžko zkousnout. Získávání karet během několika dní, Scofield se ukázal jako ještě větší tvrďák než T-Bag, ten dokázal skákat jak čečetka i po operaci mozku. Všechno se to hnalo příliš děsivým tempem, až to bylo spíš protivný. Závěrečný záběr na náhrobek dokázal dojmout a ty dva speciály, i když také uhnané, ale aspoň bylo ukázáno jak a proč, byly v celku fajn. A tak to mělo skončit. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Jo tak dokoukat tohle opravdu bolelo :). Kromě snad jen Fitchnera je to herecky marné. Snaha o nějakou realičnost a uvěřitelnost úplně vymizela, takže si scénáristé často vymýšlejí úplné paskvily a umělé a trapné zápletky, aby si buď ulehčili práci, nebo na víc prostě neměli. No nuda, šeď, spousta vaty a 24 dílů úplně o ničem. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle zpatlaný závěr si snad nepamatuju u žádnýho seriálu. První polovina byla ještě v pohodě, jenže zhruba po polovině přišel takový "jakoby konec" a jeden velký twist, a šlo to celý totálně do kopru. A v momentu, kdy to získalo solidní emocionální konec (epizoda Konec zabíjení), tvůrci si vymysleli neuvěřitelný dno v podobě dalších 2 epizod s tak vyvařeným čajem, že to bylo až směšný. Snad mi nová série ukáže lepší tvář. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes dost malou popularitu týhle řady a prvotní strach z toho co přijde mě čtyrka nejenže nenudila, ale jako celek naopak slušně bavila, takže Vám tu na to dvouhvězdičkový hodnocení zvysoka seru. 80%. ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato sezóna opět není špatná a znovu přivádí některé staré postavy zpět. První polovina sezóny je celkem silná a má jasný cíl, ale naopak druhá polovina sezóny je docela nudná a to především kvůli neskutečným zvratům v příběhu, kterých bylo dost už v celém seriálu, ale tentokrát je toho opravdu moc. Když bych si tyto zvraty odmyslel, tak se ale jedná o slušné pokračování a dvacátá druhá epizoda představuje silné zakončení (poslední dvě epizody dokreslují příběh). ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy se mi žádná série nehodnotila takhle složitě... Celé to bylo hrozně roztahané a nesourodé. Tolik se tady toho odehrálo, že už se mi i těžko vybavuje, co se dělo na začátku série. Jakože co mělo znamenat to přebíhání Dona Selfa jsem totálně nepochopil, jednou je s bratry, pak zase ne.. Ale celé to pořád nějak fungovalo, i když spíš než Prison Break to bylo jak Dannyho parťáci na drogách. Ale pak přichází ten největší twist v dějinách seriálu, kdy zjistíme, že je na živu paní Scofieldová.. Najednou dojde k natahování série a začíná to být nefunkční. Michael dokonce několikrát opustil svůj charakter, jen aby tomu všemu dodal pocit napětí. Promyšlenost se spláchla.. No a na závěr, kdy se nám vrací deus ex machina v podobě agenta Kellermana, který je jistojistě mrtví! Dočkáváme se relativně i uspokojivého konce.. Ale aby toho nebylo málo, tak ani tím nám to tvůrci neukončí..  Následuje řekněme bonusový dvojdíl, kde zabásnou Saru. Počkat co?! Sara přece taky umřela ne?! ... Oh ano, já se nezmínil Sara byla taky oživena a dokázala být otravnější než kdy před tím. V ženské věznici je to prostě otřesné, jakože Sara nádherně potvrdila, že není hlavní postava seriálu a není schopná to utáhnout! Ale Michael nemůže dopustit, aby jeho žena byla takhle s dítětem ve vězení, takže ji zachraní a sám u toho umře.. Fakt paráda! Pro záchranu nejhorší postavy umřela ta řekněme nejlepší! Tahle série bolela jako už dlouho nic!  Celkově je to tak moc nefunkční, že mi to brání dát i ty 4 hvězdy na které by to díky 0,85 série mělo i nárok, ale tak moc mě to zklamalo, že si naserte! 65% ()

CirkAtum 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stale nejsem u konce, ale zatim si myslim, ze tato serie ke dosti ubohá. Nastesti Bellica uz utopili, ikdyz tato zapletka se l jeho charakteru fakt nehodila a ted uz jen cekam zda odkrouhnou iSaru, ktera serial brzdi ()

Reklama

Reklama