Reklama

Reklama

Útěk z vězení - Vzkříšení

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Hrdinové legendárního akčního seriálu jsou zpátky. Připravte se na dosud největší Útěk z vězení! Všechno začalo, když byl nevinný muž odsouzen k smrti. Jeho geniální bratr, o kterém neměl nikdo tušení, se nechal schválně zavřít za mříže, aby mu pomohl utéct. Vymyslel kvůli tomu složitě propracovaný plán a překonal řadu nečekaných překážek. Po letech strávených za mřížemi, na útěku a v boji proti konspiracím tajných organizací nakonec našli hrdinové svobodu. Bohužel Michael (Wentworth Miller) zemřel. Ale teď se vynořily zvláštní informace, že je ve skutečnosti naživu! Sedm let poté se objevil pod cizím jménem zavřený v nejobávanějším vězení v Jemenu. V zemi zuří krvavá válka a Michaelův bratr Lincoln (Dominic Purcell) i dřívější spoluvězeň C-Note (Rockmond Dunbar) riskují životy, aby ho zachránili. Zpátky do akce se vrací také další bývalí trestanci z věznice Fox River – sympatický dobrák Sucre (Amaury Nolasco) a oblíbený psychopat T-Bag (Robert Knepper). Bývalou Michaelovu manželku Saru (Sarah Wayne Calliesovou), která se znovu vdala, mezitím v Americe ohrožují agenti tajné organizace Poseidon. Jak se Michael dostal do vězení v Jemenu? Podaří se ho zachránit? A jak to, že je vůbec naživu? (TV Prima)

(více)

Recenze (74)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje náznaky spoilerů. Prison Break jsem v době jeho vzniku sledoval jako všichni a první série mi tehdy přišla výjimečná, od té doby jsem ovšem viděl (bez přehánění cca dvě) stovky dalších (a často výrazně lepších) seriálů, a tak ve chvíli, kdy celá řada diváků srovnává kvalitu pětky s jedničkou, říkám si: "Byl Prison Break i na samém začátku hloupou trapárnou?" Upřímně doufám, že ne, pátá série jí ovšem je. Navázání na prakticky definitivní dořešení původního seriálu proběhne přinejlepším problematicky (divák si sice může leccos domyslet, přesto to jednoduše skřípe), celým sequelem se jako smrad táhne dlouhá série zázračně vyřešených "neřešitelných" cliffhangerů (např. na konci jednoho dílu parta prchá pouhé metry od po zuby ozbrojených teroristů, na začátku dalšího už jsou v bezpečné vzdálenosti s celou řadou možností na záchranu), navrátivší se postavy mnohdy nemají co na práci (Sucre, C-Note a jeho konvertování k islámu jakožto spojka s Jemenem a jediná jeho pointa), jedna trapná hláška střídá druhou (objednávka pizzy aka nejvíc cheesy scéna ever, pun intended), a konečně i v samém závěru se Prison Break bez jakéhokoliv nadhledu dopouští těch nejostudnějších seriálových klišé a obzvlášť možná největšího seriálového WTF momentu (v nejhorším smyslu slova) tohohle roku (kdo viděl, zřejmě tuší, o čem mluvím, pokud jste viděli, a netušíte, klidně mi napište, rád si o tom momentu popovídám, a strašlivě nerad bych to překvapení pokazil všem, kdo to ještě neviděli). Najdou se i světlejší chvilky, nostalgie vůči původnímu castu funguje, stejně jako tradičně atmosferický a kvalitní soundtrack, seriál zůstává i po dlouhé pauze věrný původním charakterům (Lincoln je stále tou stejnou hloupou horou svalů, jakou jsme si zamilovali na začátku) a konečně i vynikající herectví Roberta Kneppera, který v roli T-Baga s bravurou i ty papírově nejtrapnější a nejslabší chvíle prodá líp než zbytek osazenstva. Celkově to ale nestačí na víc než nějakých pětadvacet procent. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tolik let jsme žili v domnění, že tvůrci skoro zabili jeden ze dvou nejoblíbenějších seriálů, které jsem kdy sledoval, pak zčistajasna ohlásili comeback...a to čekání se rozhodně vyplatilo. Tvůrci si dali tu práci uklidit ten bordel, co se děl od třetí série. Napodobit kvalitu první série je úkol takřka nemožný, ovšem Dominic Purcell s mým velkým oblíbencem Wentworthem Millerem evidentně na place seriálového Flashe nelenili a řekli si, že ten návrat musí stát za to. Vrátila se spousta vedlejších oblíbených postav, i když někteří by si zasloužili více prostoru, ale co je důležitější, na každý díl se dobře koukalo a ač mě to pořádně až do konce nestrhlo, překvapilo mě, že jsou i tací, kteří jsou z nové série nadšení a ty ohlasy se určitě započtou sequelu k dobru. Je to možná dáno i určitou připosraností Foxů s odklepnutím pouze 9-dílné minisérie, kde ale nebylo tolik prostoru na natahování, jak jsem kritizoval tehdy u čtvrté série, a zkrátka to pěkně uteklo a uzavřelo se bez zbytečného cliffhangeru, což se dneska sakra cení. Foxové se sice co se týče sledovanosti malinko spálili, ale pokud se ještě někdy za pár let, když ne hned ten další, dočkáme třebas takovéhle podobné minisérie a ne klasické mnohadílné, budu opět rád u toho...8/10 ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý rozjezd, staří dobří bráchové, nejobávanějším vězení v Jemenu, dokud byli všichni zavření ve vězení a ještě do útěku z Jemenu to mělo skvěle našlápnuté, ale konec byl psaný horkou jehlou a to se odrazilo i v hodnocení. Jednoduše dokud se jedná o útěk z vězení je všechno velmi nadprůměrné, závěr šitý horkou jehlou. Prostě zaběhnutá šablona. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na návrat super seriálu som sa mimoriadne tešil. O to viac ma potešili prvé 3-4 časti, ktoré sa reálne odohrávali vo väzení, kde by sa i podľa názvu dej odohrávať mal. Nechýbal tradične dobrý Wentworth Miller, ktorý sa takmer nezmenil a najlepší herec série Robert Knepper. Od zhruba 5. časti ide kvalita úplne dole. Odstavenie najlepšieho herca T- Baga na minimum, dej ide mimo väzenských ciel, čiže sa stáva z toho taká obyčajná naháňačka s trápnymi zloduchmi. Ešteže tvorcovia ponechali aspoň tie napínavé závery. Najslabším článkom je Dominic Purcell, ktorý sa stáva nudnou hlavnou postavou. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál se nám po letech vrátil a snažil se, abychom zapomněli na zpackanou a překombinovanou čtvrtou sérii. Jede se tedy zase od nuly, vrací se část staré party, dokonce někteří i z druhé série a naopak chybí výrazná postava Mahone. Scénáristé si dali celkem záležet, aby fanouškům osvětlili návrat zesnulé postavy a současně, aby správně zahráli na nostalgickou notu, kdy jsme první sérii sjížděli do ranních hodin. Musím říct, že se jim celkem povedlo zapomenout na nepovedenou čtvrtou sérii a nabídli docela slušnou akční a napínavou zábavu. Mně jen vadí až příliš se nabízející základní zvrat a občas až příliš nereálné situace. Ale klidně se podívám na šestou sérii, ale prosím, ať se vrátí Mahone... ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Prison Break jsem měl hodně rád, ale vzhledem k nevyrovnané kvalitě posledních dvou serií jsem byl dost skeptický k oznámenému sequelu. Po devíti dílech "oživeného" Prison Breaku však musím konstatovat, že to celé tvůrci dobře promysleli (ano, především návrat Michaela) a i vzhledem k počtu epizod nebylo potřeba používat žádnou scénaristickou vatu a ve většině dějových linek se tak šlo rovnou na věc. Stará parta je zpět a já osobně se těším na další vězeňská dobrodružství. P.S. T-Bag by si zasloužil spin-off. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY: První věc, na kterou by měl divák přistoupit je lacinnost a nízký rozpočet, občas nelogičnost a uspěchanost. Devět dílů je prostě málo. Právě za tohle osekání nese zodpovědnost nízkej budget, a jde to vidět i na nesouvisejícím střihu a neúplnosti některých scén. Lépe řečeno, začne nějaká scéna a v dalším díle se člověk nedočká vysvětlení. Bylo zde spoustu nápadů, ale bez peněz to nejde. Projevilo se to i na Fox River, ze kterého jsou některé scény přeskinovány. Znovuzrození Scofielda je jinak vysvětleno bravůrně, logicky a i jeho vývoj mě bral dech. Pořád je to génius, stále čerpá ze svého tetování a však dělá chyby, je nerozhodný a Miller zdecimovaného Majkla zahrál prvotřídně. Přeci jen, 7 let žít způsobem, že se necháte zavřít do vězení a utíkáte, na vás holt dolehne. Chyběl Mahone, Sucre měl málo prostoru, C-note se objevil někde v pěti dílech a solidně se předvedl v několika bitkách, T-bag se taky moc neohřál, ale jeho konec je logický a přesto smutný, naštěstí Kneeper si bere celkově prostor pro sebe, jakmile se objeví před kamerou, co slovo to perla a jeho chemie (a pointa!!!) s Whipem neměla chybičku. Lincoln je bez problému, ale přijde mi, že se Purcell celkově utápí v pěkných hovnech a právě role v Prison Break je jeho jediná pořádná. Záporáci jako v pohodě, a však mě vůbec nezajímalo jaký maj motivace, neměl jsem důvod s nimi soucítit (krom toho agenta). Objevil se i Kellerman, kterej válel, ovšem dlouho se neohřál. Série byla jinak opravdu napínavá, strhující, měla raketové tempo a vše skončilo tak jak mělo, o další řadu nemám nějak zájem a doufám, že to nechaj bejt. Řada novejch vedlejších postav (Sheba, ten korejec, Whip) dobré posily. Chválim úvodní znělku, která má působivou atmosféru. Vyvrcholení se záporákem výtečné (až na ty dlaně.....) jen to bylo moc uspěchané. Akce je dost, honičky, sem tam fajn souboj, střílení. Dal bych čtyři hvězdy, vzhledem k neúplnosti a scénáristickým kolapsům, jelikož však neměli solidní prachy, tak se z toho vytěžilo zřejmě asi úplné maximum a ta nostalgie pořád funguje, navíc se to nese v duchu prvních třech řadách (Sona, útěk v civilu, zápletka s vyšší moci.) Věřim, že s více epizodama by to mohlo bejt daleko lepší. Ale dostal jsem to co jsem chtěl a mě to stačí. Místy mě to i vyloženě překvapilo, až nadchlo. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stará dobrá parta se po mnoha letech dala zase dohromady. Prostředí Jemenu nebylo za mě tolik atraktivní a to, jak postavy v podstatě všech 9 dílů pořád utíkají, bylo už taky trochu ohrané. Na druhou stranu jsem byl za návrat moc rád, PB jsem vždy žral a vždy ho budu mít rád. O napětí a překvapivé zvraty nebyla nouze, což bylo to, co seriál táhlo a na mě platilo. Každý díl jsem byl přiškvařenej k sedadlu. Za další díly bych se nezlobil. 90% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem fanouškem téhle podívané i přes její upadajíc kvalitu s každou další sérií. To co ovšem tvůrci předvedli s tímhle návratem předčilo i má divoká očekávání. Absolutně nechápu to nadšení z téhle devítidílné minisérie, která nemá snad jediný moment, kvůli kterému by stálo za to ji doporučit (a jeden relativně slušný twist těch necelých sedm hodin fakt nezachrání). Již od první části se jedná o neustálé motání nepravděpodobných zvratů, absurdních konstruktů (i na poměry série) a neskutečně neobratně vykonstruovaného šlapání vody, kde snad tvůrci doufají v to, že když se nahodí pár aktuálních témat, nikdo si nevšimne, že vlastně neví, co dělají. Tohle fakt ne. Tupé, nudné, špatně zahrané a ještě hůře napsané. S každým dalším dílem klesá tenhle návrat do větší a větší břečky, jen aby v závěrečné epizodě v tom všem věrným fanouškům, kteří to dotáhli až tak daleko, pěkně vymáchal obličej. ()

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat do tohto sveta som skutočne nepredpokladal. V rámci Prison Breaku som nikdy nebol jedným z logiku hľadajúcich hnidopichov, práve naopak, no toľko scenáristických skokov, lapsusov a výmyslov pohromade ako v Resurrection sa len tak nevidí. Človeka to núti zamyslieť sa, či to tak bolo vždy a len fanúšikovské oči zaslepovali do očí bijúce kraviny. Nevertheless, vidieť opäť tieto postavy a byť opäť v tomto svete bolo fajn, i keď to boli poslabšie časti. Pekne ma to navnadilo na zhliadnutie prvých sérií. Triezve hodnotenie 2,5*, fanúšikovské 3,5*. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nad znovuoživením seriál jsem kroutil hlavou, po shlédnutí traileru jsem klel ještě víc, nicméně jsem byl velice příjemně překvapen. Seriál doplácí na hodně nízký rozpočet (prázdné scény, málo života v nich, použití starých záběrů - zdravíme Johna Abuzziho), na druhou stranu tomu ale díky málo dílům nechybí spád. Ospravedlnění Michaelova zmrtvýchvstání jsem tak nějak vzal, druhá půlka série se ale točí okolo znovuzískání protivné Sáry, takže pro diváka chybí pořádná motivace. Nicméně je na co koukat a je spousta důvodů, proč se těšit na poslední díl. Další série ale už potřeba není... ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově vzato dobře provedené pokračování série, rozhodně mu přidalo, že nebylo hned po ukončení čtvrté série, ale že si tvůrci dali 7 let oddych. Navázání na předchozí díly asi nešlo vymyslet jinak, to rozhodně ne. V sérii mi scházeli takové ty prostřihy, které ukazovali cestu z vězení v dřívějších sériích. Škoda. Jinak jsem se rozhodně nenudil, spíš naopak. Jen doufám, že hned nepokusí navázat další řadou, tím by sérii asi moc nepřidali. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto dokonalý návrat Michaela. Vše urovnáno, vyjasněno. Největší chudák je T-Bag, který se tedy naprosto otočil a pro mě byl snad top postava. To samé Kellerman. Některé scénky předvídatelné ale i tak výborné. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

skvele me to bavilo, po letech videt zase tyhle typky jak se dostavaj z dalsiho vezeni a dalsich pruseru..skvelej Tbag kterej byl topovej hajzlik co skocil vzdy na prachy a snazil se to pak hrat na svoji stranu a michael kterej mel vzdy plan a byl vzdy napred...prostredi taky top..hodne dobry, dal bych klido dalsi serku, ale prvni 3 sou neprekonatelny! ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle se mi ještě nestalo, že bych za jeden den zkoukl celý seriál do konce. Sice měl jenom 8 epizod v poměrně krátké stopáži, ale úplně mě sežral zaživa, ano mluvím "o 5 řadě útěku z vězení. Těm co se líbily předešlé série, tak tímhle určitě nepohrdnou i kdyby ne, tak já jsem nadšený. První půle mě bavila více prostředí věznice, samotný útěk a zdrhání po Yemenu. Druhá půle už hrála dost na city a byla to klasická hra o čas s vynalézavými nápady. 9ti letá odmlka seriál skoro nepoznamela a ztrátu na kvalitě jsem nějak zvlášť nezaznamenal. Když vezmu hlavní postavy, tak za prvé vypadají pořád stejně Michael aka Kaniel Outis jen trochu zestříbřel, ale vkus pro kérky a skvělé nápady jsou brilantní, Lincoln má více životů než Chuck Norris a dokonce si našel děvče, Sáře bych tu roli matky taky věřil, ale ta mě nikdy moc neohromovala, takže herecky to dali jako přes kopírák. Staří dobří trestanci jako T-Bag poloviční Terminátor, Sucre jako pasák nafukovaček, C-Note náboženského mága i neunávného agenta Kellermana jsem zase rád viděl. S nových mě mile překvapil ujetec, feťáckej korejec, co nedá dopustit na Queeny viz. "We Are The Champions" , sexy Šíba s šibalskýma očima i mladej Whipe ušel. Záporacký hovado Poseidon si myslel, že je stále o krok dál než Michael, ale šeredně se zmýlil. Konec mi vyhovuje už by do toho nemuseli, šťourat, doporučuji. Dávám 100% ()

Nyck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv jsem měl největší obavy z vysvětlení Michaelova osudu, hlavním problémem páté řady, resp. sequelu byl příběh, který na to navazoval. Protivní kamarádi, které Scofield dostal z dalšího vězení, bezmyšlenkovité pobíhání z jednoho místa na druhé, scény, které postrádají logiku, hraní na nostalgickou notu. To je málo, a je to škoda. Závěrečné dvě epizody potěšily a společně s úvodními dvěma patřily k tomu nejlepšímu, zbylých pět dílů však táhne hodnocení nezadržitelně dolů. 60 % ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Když další a další díl nemilosrdně rozfoukával nahromaděnou nostalgii ze shledání s původní skvadrou po dlouhých letech, uvědomil jsem si, jak svéhlavě si Prison Break pořád jede tu svou. Za 9 epizod stihl utéct z vězení i odhalit zvlčilého tajného agenta uvnitř (resp. "mimo grid") CIA, čímž připomněl zběsilé čachry sérií 3 a 4. Bohužel i jejich kvalitu, kdy příběh "trademarkově" splašeně / adrenalinově uháněl vpřed, ovšem bez vypnutého mozku nešlo ignorovat tu myriádu logických (časových, místních, motivačních i jednoduše dějových = střihových, filmařských) nesrovnalostí, zkratek a uměle vytvářeného napětí (řeknou něco jako: „Jsme v pasti, odtud se nikdy nedostanem!“, aby po střihu / reklamní pauze vesele zdrhali zadem). Klasika, jejíž návrat jsme si přáli? ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jemen atraktívny, no nie naplno využitý, nemám totiž pocit, žeby krajina postavy pohltila, skôr vďaka Michaelovi oni krajinu len využívajú. Útek z väzenia príliš jednoduchý, útek z krajiny príliš nudný. Po skončení časti ju môžete označiť len za presun z bodu A do bodu B bez zastávok rozvíjania postáv. Agenti sa javia na prvý pohľad ako charizmatické postavy, no na druhý už nie a pod pozláteným obalom nemajú čo ponúknuť. Najväčším nositeľom kvality je Robert Kneeper v roli T-Baga, ktorého každá scéna je udalosťou. Len on jediný dosiahol herecky aj postavou charizmu prvej série. Prvá polovica série využíva exotiku krajiny, atraktívne nové prostredie a tajomno Michaelovho správania, plánu a záhadných záporných hrdinov v rukách neznámej postavy ťahajúcej za nitky. V druhej polovici toto všetko omrzí, prvotné nadšenie vyprchá a odhalí priemernú dejovú zápletku bez vývoja postáv naplnenú nudným klišé. ()

Reklama

Reklama