Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 2
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Recenze uživatele Grogan k tomuto seriálu (5)

Útěk z vězení (2005) 

Tenhle seriál patřil v prvních 2 sériích mezi mé nejoblíbenější. Skvělé napětí, jeden vymakaný plán, který ovšem musí počítat s vnějšími okolnosti, sympatické obsazení většiny postav (bohužel ty nejméně zajímavé jsou ony dvě hlavní) a strhující tempo. Oproti mnoha dalším uživatelům mi druhá série přišla jako logické pokračování té první (představovat si to můžu různě, ale když jsem si ty postavy oblíbil, tak chci vědět, jak to s nimi dopadne, kdo to zvládne a kdo ne), postava agenta Mahona byla rovněž zajímavá, byť mě tam postupně štvala ta narůstající konspirace (místo ní bych dal víc prostoru útěkové linii Abruzziho, Patoshika a Tweenera). Ten násilný zvrat v posledním dílu, kdy byla většina dění již dostatečně uzavřena mě vyloženě naštval, ovšem ze zvědavosti jsem pokračoval dále. Stojím si za tím, že 3 a 4. série kvalitu seriálu hodně snížily, místo vymakaných plánů se začalo strašně hrát na náhodu, nové exotické vězení nudí, staré postavy postupně ztratily svůj význam, nové mě nijak nezaujaly (s čestnou výjimkou Gretchen, nejenže to byla proklatě sexy kost, ale v porovnání s jinými novými postavami se mi líbil i její herecký projev), zoufalé dějové zvraty (postavy vstávají z mrtvých, postavy konají extrémní proměny v charakterech, neustálé změny stran), reputaci trochu napravily až závěrečné dva díly, ty se mi opravdu líbily a trochu mi spravily celkový pohled na seriál. Za první 2 řady pět hvězd, za ty dvě další vždy po hvězdičce dolů ()

Štvanice (2006) (S02E01) 

Slušný úvod nové série, který přivádí na scénu novou charismatickou postavu a jedna z důležitých postav 1. série (velmi sympatická osůbka) bohužel skončila s kulkou v hlavě. Zamrzí nevysvětlený útěk z letiště a taky zde začal trend nezničitelného T-Baga, který přežije cokoliv sebevážnějšího (díkybohu, že Knepper to umí uhrát, u jiné postavy bych s tím měl vážnější problémy). ()

Zahrabaný (2006) (S02E07) 

Skvělý díl s množstvím zvratů, děj se pořádně zašmodrchal a posunul. Taky jsme tu ztratili hned dvě významnější postavy, hlavně ta druhá byl pro mě při prvním zhlédnutí pořádný šok. Napínavý děj byl skvěle odlehčen humornými scénkami s Haywirem a jeho novým cílem cesty. ()

Rande (2006) (S02E10) 

Z tohohle dílu se mi hodně líbila linie T-Bag - Geary - Bellick, Geary se nakonec ukázal jako pěkná sketa. Ovšem zbytek dílu mi přišel dost nudný a vyplňující, ať už šlo o bratry, Sáru či Sucreho, tak mě jejich děj tentokrát nijak zvlášť neoslovil. ()

Chicago (2007) (S02E16) 

Jeden ze slabších dílu téhle série, kde mě většina dějových linek docela nudila. T-Bag a jeho rodinka nic moc, C-Notova linka o trochu lepší (ale zbytečně to protahovali, imho by vycvičenej voják sejmul tu smažku během vteřiny), z hlavní linie bratrů mě zaujalo jen to, jak Kellerman prokoukl Kima. Haywire byl světlé místo dílu, dost mě mrzí, že právě jeho postava dostala v seriálu tak málo prostoru, protože měl ohromnej potenciál. ()

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama