Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 1
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Recenze (1 455)

danco123 

všechny recenze uživatele

Takže asi jeden z najlepších seriálov doteraz.Tento seriál vás vie držať v napätí od prvej časti až po poslednú.Boli chvíle kedy mi bolo až skutočne do plaču, a ten koniec celého seriálu je najvac emotívny.Všetci herci zo seriálu skvele zapadajú do postáv ktoré hrajú a miestami som mal pocit akoby tomu tak skutočne bolo.Michael ako supermozog to celé tiahne dopredu a jeho spoluväzni na úteku sním mu pomáhajú riešiť všetky prekážky.Osobne, lepší serial som ešte nevidel.Dá sa pozerať niekoľkokrát po sebe a stále ho proste žerete.Ja dávam tomuto seriálu plných 100%. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Prison Break si na nic nehraje, jde do všeho tvrdě. Více než parádní pilot a další rozjezd první řady. Jde vidět že Scofield je vážně génius, který za každou cenu chce zachránit svého bratra. Mimo vězeňské scény, tedy potyčky právníků nasazují první řadě korunku. Velké napětí v každém díle. T-Bag, pro mě nejzajímavější postava z celého seriálu, dále Bellick a samotný Michael. Druhá řada je o stupeň horší, ale stále si drží kvalitu i když je venkovní. Třetí řada je pro mě takový remake první řady. A čtvrtá? Tu nehodnotím, jinak bych místo pěti hvězdiček dal tři. Prison Break je skvělý seriál který si celou dobu (do třetí série) držel kvalitu. Sakra Final Break mě skoro rozbrečel. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Skláňam klobúk pred hercami, scenáristami a režisérmi, lebo títo ľudia stoja za tým, že tento seriál nie len taký obyčajný, rýchlo vykvasený, natočený a ešte rýchlejšie zabudnuteľný. Nie. Tento seriál je niečo, s čím žijete, rozmýšľate pri jeho sledovaní, spočiatku sa snažíte a potom už chcete predvídať, ale proste to neide, lebo vždy sa tam stane niečo nečakané. Až vo štvrtej sérií sa dá povedať, že začínate rozmýšľať tak ako scenáristi a už Vás tak ľahko niečo neprekvapí. Prvá séria je proste pecka. Prináša niečo, čo tu ešte nebolo. Dej, postavy, prostredie. Jednoducho presne táká séria, akú si začiatok zaslúžil. Potom to už ale nie je pre bežných divákoch, ale pre fanúšikov. Druhá séria, keď sú na úteku, prináša náčrty Spoločnosti v širšom meradle a pripravuje pôdu pre ďalšie časti. Taktiež príchod Mahouna je niečo, čo každý fanúšik ocení. Život na úteku, večné obzeranie cez plece, spletité rodinné vzťahy a jasné motivácie robia robia aj túto sériu skvelou. V trojke sa opäť dostávame do väzenia, ale nie do toho čistého, aké bolo Fox River, ale do špinavej Soni, kde sa nedá veriť nikomu. Asi najdramatickejšia séria zo všetkých, lebo okrem všade číhajúcej smrti Scofielda tlačí čas a strach o jeho blízkych. A prichádza na scénu nová postava, kerú radím tak do TOP 3 charakterov a síce krásna Gretchen, ktorá je ale mrcha. Po tejto sérií ale prichádza absolútny vrchol. Štvorka mi odjebala dekel a nechala ho ďaleko v kúte. Najlepšia séria o všetkých, Zo začiatku mi zážitok z pozerania kazila tá veľká čierna opica, ale scénu, keď ho Mahoun mučí som si patrične užil. Objavuje sa aj tajná agentka Miriam, ktorá zaujme svojím výstrihom. Štvorka je proste bomba. Pre skalných, ktorí vidia, ako sa seriál vyvíja, začínajú rozmýšľať ako postavy, fandia im najviac. Kruh sa začína uzatvárať, na povrch začínajú vyplávať staré tajomstvá, Kellerman, Scylla. Spoločnosť sa konečne naplno prejaví. Kradnutie Scylly je jeden z vrcholov tejto série, ak nie celého seriálu ( v momente, keď Sucremu spadla flaša s dusíkom, krvi by ste sa mi nedorezal ). Táto séria je najkomplexnešia, čo sa deja týka, postáv, vzťahov a emócií. Tu si proste poviete, že áno, celé to ich smerovanie malo zmysel a buď sa tu rozhodne alebo nie. Samozrejme, seriál mal aj svoje chyby, mal postavy, ktoré ste buď milovali alebo nenávideli, mal momenty, kde postavy svoje konanie mali pozmeniť ( Generál, ktorého mohli asi 5 - krát zabiť a nikdy sa z toho, že ho nechali nažive nepoučili ), ale všetky tieto neduhy sa mu dajú odpustiť. A pri závere, keď sa to konečne skončilo, kedy už nemuseli utekať, keď boli voľní, tak aj vy ste si vydýchli. Budem sa opakovať, ale musím. Herecké obsadenie, postavy, prevedenie bolo proste jedinečné, vrcholné a úžasné. Celý príbeh vypiplaný od prvej až do poslednej série. Odporúčam všetkým, hocikedy. Pre mňa najlepší seriál. 5 z 5 ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Tenhle serial je velmi chytlavy, bohuzel takrka vsechno se tomuhle rychlemu spadu velmi podrizuje a tvurci tak delaji zasadni logicke chyby v deji coz neni zrovna nejlepsi vizitka. Jestli ma nekdo pocit ze takhle to ve vezeni opravdu chodi tak se mu musi soudny clovek jedine vysmat. Ale proto aby se jim utek z vezeni nakonec nepovedl tenhle serial asi tvurci nedelali takze radim primhourit oko a dobre se bavit. EDIT: Posledni sezona je bohuzel hrozna... ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený seriál, neustálé napětí a dobré herecké výkony drží diváka díl po díle. Bohužel jako většina nových seriálů, po polovině dílů ztrácí na svižnosti a propracovanosti, stopáž se zbytečně protahuje, konec je zase nášup. Znovu musim napsat jak mě mrzí, že kvůli komerci se natáčí mnoho dílů zbytečně a to co bylo v první sérii jen ojediněle, v druhé je o to víc, je to škoda, ale přesto je to seriál na úrovni a člověk se nenudí. ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky neříkají, že to nemám rád, říkají, že si to nezslouží více. S první sérií by to bylo snad na čtyři. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

V prvních 22 dílech mě seriál držel přikovanou u monitoru a nemohla jsem se ani pohnout. Neuvěřitelný - to je to slovo, které vystihuje první sérii Prison Breaku. Skvělé, neohrané postavy, kterým vše uvěříte. Samozřejmě po tak velkém úspěchu se dalo očekávat pokračování, ale trošku nebo spíše více vše pokazili a hvězda musela jít dolů. Já za to nemohu - to oni!!! ()

PierrevanH 

všechny recenze uživatele

Ať si říká každý co chce, pro mě byl konec prison breaku vymyšlený na jedničku. Teda úplně poslední díl si mohli autoři odpustit ( co se stalo za ty 4 roky), ale final break byl hodně dobrej. První série byla asi nejlepší, ale i ty další stále udržovali diváka ve velkém napětí. Dalo se na to koukat až do konce. Rozhodně prison break neměl zhoršující se kvalitu postupem sérií o nic horší než ztraceni. ()

drederik 

všechny recenze uživatele

Za první serii (až na pár vyjímek) jednoznačných 5*. Bohuzel autoři neměli dost a zplácali druhou serii, která svou překombinovaností obrovsky sráží můj celkový dojem ze seriálu (za druhou serii 3*). Třetí serii už sem raději vynechal, abych si zachoval alespoň ty dobré vzpomínky na začátky seriálu a nemusel ještě víc srážet hodnocení. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Je to ako závislosť na návykovej látke, nevedel som sa toho zbaviť dokým som to celé nedopozeral, 4 až 5 hodín vkuse nebol problém niekedy aj hlboko do noci... ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

První série byla nepřekonatelná, to se opravdu nevidí každý den. S druhou však, jako kdyby začal nový seriál. Ten mě však, i přesto, že většina lidí nad ním zanevřela a postupně jej přestala sledovat, stále bavil (nevím však, jestli bych ho sledoval, kdyby nebylo první série). Třetí řada se vrací téměř do starých zajetých kolejí. Zase se k nám vrací prostředí věznice, i když na tu první nemá ani omylem. Čtvrtá už je spíše jakási krimi-akční řež, ve které se děje už opravdu vše, co by vás mohlo napadnout. Konec byl však povedený. Když seriál po zhlédnutí všech sérií zhodnotím, určitě zklamán nejsem a nelituji času, který jsem pro něj obětoval. Byla to svižná jízda od začátku do konce s pár hrboly, ale ty se nepočítají. ()

Iwory_ 

všechny recenze uživatele

Byl snad muj první seriál který jsem sledoval díl po dílu a ani jeden nezmeškal. Zajímalo vždy co bude dál a nedělalo mi problém si počkat. Viděl jsem každý díl i když bych je už teď asi nerozeznal vím přesně o čem to je. ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem viděla první díl nechtěla jsem od obrazovky odejit, Musela jsem hned vidět další a další, První serie napínavá díl od dílu se stalo něco kvůli čemu sem musela vidět pokračovaní.Napětí, nervy co se v každém díle odehrávalo bylo ohromující. Sedět u toho a čekat co bude dál jestli to dopadne tak či onak bylo fakt překvapivé. Prožívala jsem to za ně.Nejlepší seriál co jsem zatím viděla, ()

tomxxx 

všechny recenze uživatele

Budeme dělat, jako by nikdy nevznikla 2.,3.,4. řada, protože jinak bych musel dát odpad, zvlášť za poslední dvě řady...škoda, velká škoda, protože rozjezd je skvostnej. ()

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama