Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 2
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 455)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

První řada tohoto seriálu byla naprosto peckou, odehrávající se v zajímavém prostředí, já totiž ty z vězení tak rád :-), byla herecky i scénáristicky na výši. Podle mého názoru se jednalo o vůbec nejlepší seriál všech dob, co se tedy první série týče. Ta druhá již byla typickou nastavovanou kaší, která těžila pouze ze skvělé první série, děj již tak dost zběsilý se ještě více posunul za hranice chápání a až ke konci trochu opět nabral dech. Třetí série vrátila hlavní hrdiny zpět do vězení. Zkrácená 13dílová série byla však nahuštěná a téměř stejně dobrá jako ta první. Tak mě pohltila, že jsem za den zkouknul prvních deset dílů a zbytek dodíval druhý den. Čtvrtá série je totální sračka. Prvních 13 dílů má ještě jakž takž myšlenku, i když dost pokřivenou. Ale zbytek seriálu je nesmysl za nesmyslem, který sráží tento výtečný seriál ke dnu. Neuvěřitelné zvraty, mrtvoly povstávají, partičky se přetvářejí do všech možných i nemožných kombinací. Reputaci trochu napraví až závěrečné dvě epizody. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Soap opera (rodinné etudy) se potkává s mysteriózním a politickým thrillerem (vyšetřovací linie) a celé to zaštiťuje klasická úniková podívaná. Ta se postupem času, stejně jako celý seriál, stává čím dál tím více překombinovanější záležitostí a divák díky neuvěřitelnému hromadění vedlejších postav poněkud ztrácí orientaci. Ze zprvu svižné a uvěřitelné podívané se tak seriál transformuje na monotónní čekání na obvyklý cliffhanger, který se s drtivou pravděpodobností vyřeší nejbanálnějším možným způsobem. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Toto je mé hodnocení první řady. Zhruba 20 dílů bylo vynikajících (i když já se opravdu chytl až u pátého). Jenže... Pak se z velice zábavné a vysoce napínavé vězeňské šarády začalo stávat jakési polit-fiction (prezidentka???), což pro mě bylo velkým zklamáním. A začalo být hůř. Vydržel jsem ještě první díl druhé série a bez nejmenších výčitek to típl. Tvůrci měli obrovskou šanci udělat jeden naprosto výborný, nenatahovaný (!) seriál, ale nestalo se tak. Lze to pochopit: Kdo by zabíjel slepici, dokud nosí zlatá vejce? ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

První série velmi slušná, byť logika v některých epizodách (a nakonec i v celku) poněkud pokulhávala. Úspěch seriálu jistě podpořilo sympatické herecké obsazení, zvláště vězni-záporáci si ve svých rolích vyloženě rochnili a největší hnusák byl prostě k sežrání:-). Pak přišel útěk, druhá série, a můj zájem po pár dílech bohužel opadl... navzdory Williamu Fichtnerovi, jehož zjevení v roli agenta mi udělalo radost. Možná někdy příště zkusím udržet pozornost a vylepšit si mínění. Zatím solidních 65%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Stává se to málokdy, ale Prison break je jedním z mála seriálů, u nichž je jejich patrná dějová vykonstruovanost lehce opomenutelná díky perfektnímu zpracování. Tolik infarktových situací, kdy hrdinové „prolamují“ vězení a kdy v každé vteřině očekáváme nenadálé zjevení bachaře či jiného spoluvězně, má v tomto dílku až nezdravé účinky. Genialita celého plánu útěku společně s jeho provedením by nebyla nic bez výborně napsaných a zahraných postav. Ty totiž staví Prison break na žánrovou delikatesu, které sice chybí bezútěšnost Půlnočního expresu, ale zároveň se v něm dost těžce hledají pozitivní nálady Vykoupení z věznice Shawshank. Jediná chyba tak tedy tkví v nekonečném čekání na další díly, ale za to Prison break jaksi nemůže ()

Galerie (675)

Zajímavosti (119)

  • Reálné tetování jako je to, které má Michael Scofield (Wentworth Miller), by stálo kolem 10 000 liber. (zigot7)
  • Trvalo 4,5 hodiny nanést na tělo Wentwortha Millera (Michael Scofield) jeho tetování. Pokud by si někdo nechal takové tetování skutečně pořídit, strávil by na křesle u tatéra zhruba 200 hodin. (don corleone)
  • Ve státě Illinois, kde se seriál odehrává, se nepoužívalo k trestu smrti elektrické křeslo, ale smrtící injekce. Pro větší efekt ale filmaři použili křeslo. Momentálně je ve státě Illinois vykonávání trestu smrti pozastaveno. (don corleone)

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama