Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 1
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Recenze uživatele Frajer42 k tomuto seriálu (10)

Útěk z vězení (2005) 

První a druhá série byla totálně skvělá. Zbytek už pouze dobrý. Napětí, akce, vše tam prostě bylo. Plno skvělých charakterů precizně zahraných. Vyzvedl bych snad postavu T-baga, která byla fenomenální. Moc jsem se těšíval na každý další díl. Tento seriál je určitě jeden z nejlepších a možná i nejlepší seriál, který jsem zatím viděl. Tohle je jasných 5*. Takový seriál se vidí zřídka. Děkuji za něj. ()

Věznice Ogygia (2017) (S05E01) 

V dobách své slávy byl seriál neskutečná pecka. Brutálně jsem se těšil na každý další díl. Bude stejný koncept fungovat i po osmi letech, kdy se divácké chutě s příchodem dalších seriálů dost pomíchaly? To určitě zjistíme v následujících dílech. Pilotní díl byl slibným startem, který naznačuje, že by to fungovat přeci jen mohlo. Připomenul nám starou bandu, odhalil nějaký ten prázdný hrob a nastínil, o co by mělo v následujících dílech jít. V hlavní roli je opět pořádné vězení, takže by to snad fungovat mohlo a doufám, že to fungovat bude. Přeci jen série, kde se pobíhalo na svobodě byly výrazně slabší. Snad nás čeká návrat ke kořenům. Jsem dost zvědavý i na prostředí blízkého východu a na to, kterak hrdinové využijí občanskou válku k zorganizování útěku. ()

Kdo je Kaniel Outis (2017) (S05E02) 

Neskutečně mě nebaví dějová linka Sáry Tancrediové, které je po přestávce ještě ošklivější než bývala. Naopak mě potěšilo první zavítání do věznice, která je zase trošku jiná, než tomu bývalo dříve. Kromě vymýšlení plánu útěku musí vězni čelit hrozbě rostoucího napětí a občanské války. Nemohu si pomoct, ale něco tomu seriálu zkrátka chybí. Už to není ani zdaleka tak WOW jako před lety. Pořád doufám ve zhoustnutí napětí. Lepší 3 hvězdy. ()

Lhář (2017) (S05E03) 

Spoilery! Konečně se to roztočilo na ty správné obrátky a seriál nám kromě šedin hlavního hrdiny naservíroval taky kopec dramatické akce a především vynikající závěr, ve kterém se posralo co se jen posrat mohlo a Michael, který konečně prozradil, že není Kaniel - ""WAU""(dvojitá uvozovka), se dostal do pořádných sraček. Začínám se velmi těšit na další díl. Jedinou výtku mám stále k dějové lince ošklivé emancipované píče Sáry, kterou nahání ještě více škaredá a ještě více emancipovaná píča detektivka. Z napínavého Jemenu se vždy v nejméně vhodný okamžik odskočí pro pár minut nudy a hnusu do USA. Dost mi to kurví zážitek ()

Vězňovo dilema (2017) (S05E04) 

Spoilery! Musím tvůrcům poděkovat, že vyslyšeli moje přání. Na scéně se ani jednou neobjevila emancipovaná píča Sára a tento díl tak neměl větší chybu. Zážitek mi kurvila už jen ta blonďatá píča agentka, ale naštěstí ji nebylo dáno moc prostoru. Neskutečná dávka napětí od první do poslední minuty. Atmosféra nabrala tu správnou hustotu. V zemi nastal převrat a z party hrdinů se stali nejhledanější osoby v Jemenu. Přiznám se, že jsem před sledováním nové série byl lehce skeptický. Nevěřil jsem, že se seriálu může podařit navázat na svoje nejlepší časy a může být až takhle dobrý. ()

Nepředvídaná událost (2017) (S05E05) 

Spoilery! Po předchozí brutální náloži a ukázkou toho, jak asi vypadá seriálové nebe, přišel velmi slabý čajíček. Už samotný úvod nevěstil vůbec nic dobrého, když v samém počátku vystrčila na diváky svůj feťácký ksicht emancipovaná píča Sára a ukázalo se, že její vzorný manžílek je ve skutečnosti podrazáckej čůrák. Přiznám se, že jsem si představoval malinko jinak, kterak probíhá pátrání po nejhledanější pětici v Jemenu. Napětí si v tomto díle vzalo dovolenou. Od samého počátku bylo jasné, že z pětice uprchlíků, jsou tři členové navíc a jejich jediné poslání je nějak dramaticky zemřít při záchraně svých přátel. Bylo cítit, že už se kluci nemůžou dočkat, až pronesou větu: "Bylo nás pět!". Odnesla to postava, kterou budou oplakávat pouze 4 % divácké populace, takže alespoň v tomto ohledu panuje z mé strany spokojenost. Lepší 3 hvězdy. ()

Cesta do Phaecie (2017) (S05E06) odpad!

Tohle snad páni tvůrci nemohli myslet vážně. Nejlépe by udělali, kdyby si tento díl strčili někam hluboko do prdele. Z mého odborného pohledu se jednalo o zatím nejméně záživný díl. Na režisérské židli vystřídal Paul Scheuringa žlutý filmový kazisvět Kevin Tancharoen a rozdíl v kvalitě je propastný. Pouštní naháněná s kokotem kyklopem mi tedy s adrenalinem nepohnula. Zoufalý díl se zcela předvídatelným a neskutečně nudným průběhem. Konečně dokážu pojmenovat důvod, proč je tato nová série horší než ty předešlé. Můžou za to především katastrofálně vybrané vedlejší postavy. Nejenom, že mi jsou osudy těchto postav naprosto lhostejné, to bych ještě nějak překousl. Nicméně, ony mě ke všemu neskutečně iritují (čti serou). Na prvním místě v otravnosti je rozhodně ta bílovlasá píča. Takovou postavu mohl napsat jen naprostý píčus, který se brutálně minul povoláním. Nevěřil jsem, že někdy dojde k tomu, že svůj oblíbený seriál takto pohaním, ale toto je od tvůrců plivnutí do ksichtu a já nemohu hodnotit jinak než odpadem. Nejsmutnější na tom je, že ten žlutý píčus bude reřírovat i následující díl. Už teď zvracím! ()

Vínové moře (2017) (S05E07) 

Po úvodních minutách jsem žluťáska Tancharoena opět proklínal. Naštěstí se děj postupně dokázal rozběhnout. Dost dobře nechápu, že je mezi pány o šerednou a emancipovanou Sáru takový zájem. Prison Break patří za mříže, tam je nejlepší. Pobyt na svobodě mu nesvědčí. V ději taktéž značně postrádám T-Baga. Michael mi v nové řadě přijde neskutečně trapný a postupně se řadí mezi postavy, které mě v rámci tohoto seriálu iritují. Rozehraná zápletka mi přijde nekonečně prvoplánová. Jsem zvědavý, co z ní tvůrci v závěru vykouzlí. Slabší 3 kusy. ()

Potomstvo (2017) (S05E08) 

Spoilery! Docela mě mrzí výskyt takového počtu laciných zvratů. Šachová partie mezi dvěma velmistry poté celkem znatelně ztrácí na kráse. Úvod byl neskutečně o ničem, ale díl nakonec dokázal nabrat ty správné obrátky. Divák se dozví o následcích protrhnutého kondomu T-baga. Solidní předskokan pro finále, u kterého budu mít velká očekávání. Jináč jsem si po 5 sériích uvědomil, že Dominic Purcell disponuje hlasem, který dává pořádně zabrat basovým reproduktorům. ()

Za očima (2017) (S05E09) 

Spoilery! Nevím, jak moc je moje hodnocení relevantní, když hodnotím v emocích. Hrozně mě totiž potěšilo, že se konečně dočkala smrti ta blonďatá emancipovaná píča, která mě 8 dílů znepříjemňovala zážitek. Taktéž mě velmi potěšilo, že konečně dostal prostor T-bag - úžasná postava, která celou sérii šmudlila poslední housle. Závěr byl až příliš happy. Rozhodně jsem nic takového nečekal. Zvraty byly tentokrát celkem fajn. Snad kromě toho úvodního vymotání se z neřešitelné situace. Celkově hodnotím sérii lehce nadprůměrně. Jak jsem již předeslal dříve. Seriálu strašně chyběly zajímavější postavy a snad i promakanější zápletka. Přeci jen boj o šerednou Sáru byla trošku trapošina. Další série už snad není třeba, pokud by se celá neodehrála za mřížemi. To pobíhání po svobodě je přeci jen o několik levelů níže. ()

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama