Reklama

Reklama

Vetřelci z hlubin

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní
USA, (2005–2006), 10 h 34 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Jonas Pate, Josh Pate

Hrají:

Lake Bell, Jay R. Ferguson, Carter Jenkins, Leighton Meester, Ian Anthony Dale, Lou Anne Cooper, Ric Reitz, Eddie Hassell, Michael Harding, Bobby Coleman (více)
(další profese)

Epizody(15)

Obsahy(1)

Čo majú spoločné námorní dôstojníci pri Severnom ľadovom oceáne, vedci z Inštitútu pre oceánológiu v Monterey, rodina vo Wlmingtone a skupina rybárov v Mexickom zálive? Títo všetci boli jedni z prvých, ktorí sa stetli s novou formou života. A je vôbec možné, aby sa nová forma života vyskytla súčasne na celej Zemi? Toto sú príbehy štyroch rôznych ľudí, ktorých nový objav zaviedol na štyri rôzne a predsa tie isté cesty. Oceanologička Lara Daughtery, ktorá objaví tajomstvo. Vládny vedec Dr. Aleksander Cirko, ktorý by všetko najradšej udržal pod pokličkou Poisťovací agent Richard Connelly z Louisianny, ktorý stratil za záhadných okolností v mori svojho brata. A Miles Bennett, ktorý priviedol nový druh k brehu. Na prvý pohľad nádhený druh, ktorý musí byť najmä deťmi zbožňovaný. Lenže na začiatku nikto netušil, že svet stojí pred katastrofou, na konci ktorej bude veľký otáznik... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušný seriál, který postupem času sílý a 14tým dílem dokazuje jasné 4*. Od nebezpečí zatajování celosvětové hrozby Americkou armádou se dostaneme k Firmě, která má neomezené prostředky a prakticky může vládnout světu. Sledujeme příběh tří lidí. Mladého Milese, který s kamarádem nalezne vajíčko neznámého původu a to se mu doma v akváriu vylýhne. Nový přírustek do rodiny se stane jeho mazlíčkem a přítelem. Avšak, že jeho kamarád není tak normální jak ostatní zvířáta je patrné, když elektrickým proudem zabije rybku, kterou poté sní ... Další postavou je Dr. Daughterty, která se jako bioložka snaží rozluštit tajemství nového obratlovce, který se objevil v moři. Její snaha je kazena tajnou službou, která se s vědcem Alexandrem Cirkem snaží celému novému druhu přijít v tajnosti na kloub. Třetí postavou je Rich Connelly, jehož bratr je při společném potápění odtáhnut jednou z těchto potvor do hlubin oceánu. Jednoho dne se Richi, který od této události trpí halucinacemi a sny o díře, která pohltila jeho bratra. setkává s doktorkou Daughtery a společnými silami se snaží rozluštit nový druh tvora, který se začíná nebezpečně množit v oceánu i mimo něj. Obrovským rozmnožováním je silně narušen ekosystém moře a potravinový řětězec jaký jsme znali dosud se rozpadá, protože tyto obrovské potvory pojídají opravdu všechno... Postupem času se dovídáme stále nové a nové poznatky o novém druhu a všechny dějové linie jsou velmi rychle sunuty dopředu. Pár nečekaných zvratů ještě přidá na otáčkách a jen škoda, že je na neurčito tento velmi dobrý seriál přerušen. Možná, že kdyby NBC tento seriál dala na lepší vysílací čas brzy by se dostavil větší divácký úspěch. Jinak film získal Young Artist Award za nejlepší rodiný televizní seriál (Drama) a nejlepší roli mladého herce hrajícího Milese. Pokud máte rádí trochu scifi strčené do dnešního světa, který je viděn z úhlu vědy a ekologie určitě se na tuto slušnou jízdu podívejte. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Průměr po všech stránkách a je docela otázka proč tomu vůbec v době Invasion, Prison Breaku či Lostu věnovat čas. Děj je těžce předvídatelný, postavy nedobře napsané a ještě hůře zahrané. Postavy jsou vůbec velký kámen úrazu, naprosto zde chybí nějaký tahoun, který by to podržel i ve slabších dílech (a že jich je!). Zajímavá dějová linka ohledně tvorů z vody, jenže ta je často zcela odsunuta do pozadí a prostor zabírají strasti klučiny a jeho "příšeřího" kamaráda či nějaké podobně "záživné" dějové peripetie. To vše dohromady dává seriál, který papírově a premisou potenciál má, ale utápí ho v "rodinném" přístupu k ději. Sice se to kolem osmé epizody výrazně zlepší, ale stále je to jen v mezích průměrnosti, a tak se vlastně ani není co divit, že to bylo patnácti dílech zrušeno. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Triky úchvatné, dějová zápletka mě čím dál víc nudila. Navíc mi jedna linie připomněla jeden dětský film, který pracuje s podobným tématem, a ten se mi pak pořád vybavoval. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Strašně nudný seriál, u kterého mě nedokázala udržet ani fascinace různými mořskými obludami. O těch to sice celé bylo resp. mělo být, ale prostoru dostávaly z mého pohledu až příliš málo. Na druhou stranu když se objevily, tak obstály na chvalitebnou, ale 90% stopáže zabíraly linie neskutečně nesympatických postav, které byly mizerně zahrány stejně nesympatickými herci. Výjimkou je Rade Šerbedžija. 30% za potvory. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší mysteriózny seriál, ktorý sa snažil zviesť na vlne úspechu Lostu, ale tentokrát sa to vôbec nepodarilo a seriál právom zrušili. Zápletka o nejakej záhade v oceáne dvakrát zaujímavá nebola. Postavy boli nevýrazné a kasting nesympatický. Triková stránka príliš neoslnila. Vyzeralo to dosť lacno. Po nejakých štyroch dieloch som to vzdal. 3/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- 1. SÉRIE --- Seriál, který bych asi nejvíc ze všeho přirovnal ke kultovní Invazi.Má to hodně podobný námět, takřka stejnou stavbu příběhu a rodinný feeling. Zpočátku jsem trochu váhal, hlavní postavy mi byly ne zcela sympatické. Naštěstí se jednalo pouze o první dojem a já si je po několika málo epizodách dokázal oblíbit. Líbilo se mi pomalé rozvíjení zápletky a postupná gradace děje. Sledujeme dvě linie - osudy expertky na oceány Lary Daughtery a jednoho mladíka, který nevědomky objeví to, po čem Lara pátrá. Obě linie jsou zcela samostatné, avšak postupně se začnou splétat dohromady a vyvrcholí ve výborném finále, které je na jednu stranu totálním cliffhangerem, ale na druhou působí až neskutečně uzavřeně. Přirovnal bych to k citátu: "Něco končí a něco začíná". Já tyhle konspiračně dobrodružné seriály strašně rád! Hodnocení seriálu: 5/5 ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

V jednom ohledu jde o unikátní seriál - tvůrci zde udělali z tradičního triku natahování zápletky téměř umění. V životě jsem neviděl nic tak fascinujícího - fastforwardem jsem přeskočil zhruba 80% každého dílu a stejně jsem nepřišel prakticky o nic. Kromě toho je většina herců extrémně otravná a seriál byl ukončen po první sezóně, aniž by tvůrci pustili do médií plánovaný náčrt děje, takže vlastně nikdo neví, co tím vším chtěl básník říct. Naprostá, absolutní fraška. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Surface neprináša nič nové. Používa všetky osvedčené seriálové klišé v rámci hesla: Fear and conspiracy sells!. A ono to čuduj sa svete aj funguje, teda najmä čo sa hlavnej dejovej linky týka. Už horšie to je s tou nudnou omáčkou okolo a verte, že jej výskyt s postupom seriálu neúnosne stúpa. A tak pomerne veľa času s trávite len čakaním kým sa dej posunie ďalej. Podobne ako u Jericho vás teda budú hrdinovia otravovať svojimi pseudoromantickými techtlemechtle. Napriek všetkým negatívam ale v prípade, že nemáte nič lepšie na práci a hľadáte oddych nie je Surface zase až tak zlou voľbou. 3,5* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z řady nedokončených sci-fi seriálů, tady se vlastně ani nedivím že to nepokračovalo dál. Důvody jsou celkem jasné (a nemyslím tím klasickou sledovanost, která s tím samozřejmě souvisí) bylo to příliš dělané pro mládež, ale tu to evidentně moc nezaujalo a pro dospělé to zase bylo moc pitomé či přesněji naivní. Mě se to celkem líbí, taková příjemná pohodovka. Poměrně zajímavý herci, který působí velice přirozeně a normálně. Postupně děj dává smysl a jak už to bývá v nejlepším to skončí, ale i když to nebyl plánovaný konec, tak se poměrně vše zásadní dozvíme či si to můžeme domyslet. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

To bych blil, seriál s OBROVSKÝM potencionálem, který vás během nekolika prvních dílů naprosto uchvátí. Jenže seriál se vyvijí naprosto stejně jako INVASION. Jsou tedy seriály které končí předčasně a proste nedokážu pochopit proč, pak sou takové které skončí a vim přesně proč, ke dvema zminovaným mužu přidat třeba ješte TRESHOLD. Slibné začátky se postupně mění v naprostou režisérskou demenci seriál co nejvíc natahovat a tudíž prijdou na radu naprosto dementní linky děje, kde se místo hlavní linie (zpravdila likvidace světa :o) ) řeší ruzné kokotské zápletky, rádoby romantické vztahy atd atd.....Navíc k tomu všemu Surface má dvě linie...jedna která se věnuje onomu novému druhu a další celkem vtipnou linii, která mi připomínala jeden film, název bohužel nepísnu, jelikož by to byl brutální spoiler. Jenže i ona vtipná linie začně po chvíli srát, protože stále odsouvá a zabijí tu hlavní. Ačkoliv seriál skončil předčasně a 15tý díl jasně ukázal o co v celku vlastně šlo, každý si lehce domyslí jak tohle skončilo. Ovšem za předpokladu že tvurci měli pořádny koule na takový konec, onen nový druh mohl logicky způsobit pouze jeden konec, a to absolutní......i když jeden nikdy neví... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Taková milá pohádka o jedné ještěrce jménem Nim, co má tak trochu drápek v blížící se apokalypse. Teď, ale vážně. Dva protínající se příběhy jsou docela zajímavé, jeden odhaluje obrovskou konspirační teorii, během které jde Richovi a Lauře každou chvíli o krk. A druhej, během kterého se Miles snaží vychovat Nima. Některé části mi přijdou docela slabší a ani gradace v závěru neni nikterak oslňující. Což znamená, že to pro mě nemá až takovej drive a hodnitm to jen lehce nadprůměrně. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

prijemny oddychovy rodinny serial s prichuti vody a tajemna, skoda ze se nedozvime vice, jelikoz byl serial po prvni serii zrusen :( ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Kombinace sci-fi / konspirace / katastroficky. Dalsi serial zruseny po prvni sezone. Po pravde receno si za to tentokrat tvurci muzou sami. Hlavni dejova linie je sice prekvapive dobre promyslena (coz je videt bohuzel az v zaveru sezony), ale herecke vykony obcas slusne haprujou, o blatantnim porusovani fyzikalnich zakonu, kterym by se vysmali zaci prvniho rocniku nemluve. Plus ty kretensky 100x ohrany sceny vycpavajici spoustu stopaze.. Ke konci se to lepsilo, ale je pozde. Serial nema moc sanci, ze ho nekdo koupi a zkusi dokoncit. R.I.P. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V mořích se objevuje nová forma života - podivný mořský savec, který používá zelenou elektřinu k usmrcování jiných ryb. Mladá oceánoložka Laura Daughtry se snaží přijít tvorovi na kloub, ale její snaha je bržděna vládní agenturou, která se neštítí ničeho. Kromě ní sledujeme drsňáckého pojišťováka Riche Connellyho, kterému jeden z tvorů zabil bratra a který chce zjistit co jsou zač a také 14letého kluka Milese, který jednoho z tvorů vychovává od vajíčka. Slušný námět, ale bohužel i přes pouhých 15 dílů je to celkem nuda. Místo posunování děje dopředu v podání Laury a později i Riche sledujeme většinu času Milese a jeho přátelství s tvorem, které jako by vypadlo z 80 a taky spoustu rodinné, romantické nebo jiné vaty. Na druhou stranu - posledních pár dílů se dočkáme i odpovědí, jednotlivé linie se celkem uzavřou a vše vrcholí opravdu luxusním apokalyptickým finálem - odpovědi na to co bude dále se ale nedovíme. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda tohoto seriálu. Skončil super otvoreným koncom a skvele načrtnutou mytológiou podobne ako The Event. Večná škoda. Normálne by som si koniec aj dočítal, keby to bolo niekde napísané. Škoda preškoda. Normálny seriál s klasickými pletkami hlavných postáv podobne aj ako v ďalších podobných sériách, možno viac naťahovaný, ale v posledných častiach skvele gradovaný. Kurnik, keby debilní scenáristi skúsili aspoň dopísať záver... ()

Laku 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí všech 15 dílů musím říci, že je to opravdu velmi povedený seriál. Hlavně v druhé polovině se vše parádně rozjede... Surface má na televizní poměry velmi solidní triky - digitální Nym vypadá parádně. Škoda, že vlivem silné seriálové konkurence od Foxů a ABC musela NBC seriál pozastavit (stále doufám, že přijde čas, kdy se Miles s Nymem vrátí ;) ()

Reklama

Reklama