Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Recenze (155)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Skvelá záverečná polhodina s ongbakovsky tvrdým súbojom medzi Donniem a Sammom, dovtedy slušný, ale nie celkom uspokojujúci pokus o návrat k wooovským "buddy" kriminálkam (to "buddy" myslím v hongkongskom duchu, kde nejde o fóry a parťácku chémiu, ale o tragicky osudové spojenie dvoch mužov, ktorí navzdory všetkému spolu kráčajú v ústrety takmer istej prehre). Lepšie ako drôtom do oka, ale už sme videli onakvejšie HK masakre... ()

imf 

všechny recenze uživatele

Donnie je zpátky! Měl bych sice chválit Wilsona Yipa za báječnou režii a perfektní zvládnutí chatrného scénáře (stačí nasypat pár noirových filtrů a vědět, kdy stříhat a kdy naopak počkat, až si to ti kluci před kamerou vyříkají), měl bych ocenit návrat legendárního Sammo Hunga, který pořád ještě umí "praštit" a vyzdvihnout mladého Wu Jinga, který coby zabiják porcuje na kusy všechno živé v dohledu a člověk se ho opravdu bojí, ale... zdaleka nejlepší je, že Donnie Yen se konečně přesunul z pozice (mizerného) režiséra a (průměrného) choreografa do pozice, která mu sedí mnohem líp. Když je před kamerou, najednou mu nedělá potíže vymýšlet pro sebe kvalitní akční scény... hnán vlastní ješitností, která dostala úder po zhlédnutí Ong-Baku (Donnie to sám přiznal), se tahle Hollywoodem minimálně dotčená asijská akční celebrita rozhodla znovu dobýt svět a daří se jí to dechberoucím způsobem. Akční scény na jedničku, jednoduchý děj, který neurazí a postavy, kterým budete tleskat za každou povedenou otočku. Pokud je to start nové vlny kung-fu filmů, tak jsem rád, že jsem chytnul hned první vlak do ráje. ;) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo pro mě zklamání. Další film s Donnie Yenem na který jsem se moc těšil a výsledek? Do půlky filmu se Donnie asi 4krát ukázal před kamerou, aby jediné jeho bojové scény byli na konci filmu a nepatřili zrovna do toho nejlepšího co divák může vidět. Všechno vypadá jako by film byl vymyšlen a připravován bez Donieho a ten se nakonec k filmu připojil a rychle mu museli najít nějakou roličku. Velká škoda a ještě větší nevyužití jedné velké osobnosti. Jinak je film postaven na osobní pomstě jednoho policisty(Simon Yam), který se snaží za pomoci jakýchkoliv postupů zbavit svět svého nenáviděného protivníka mafiánského bosse Po-a(Sammo Hung). Pokud někdo ve filmu uvidí nějakou extrémně skvělou akční sekvenci ať mi dá vědět, protože já prostě nic takového neviděl. PS: mluví tady někdo o noir-u? Sakra další věc, po které jsem ve filmu nenašel ani památku...Asi ten film, chtěl být a tváři se jinak než původně všichni chtěli a to je možná nejsmutnější. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Alternatívny názov aj Sha Po Lang. Hodnotenie je za necenzurovanú HK verziu. Tá ma oproti čínskej v sebe zakomponovanú jednu scénu navyše, ktorá však zásadne mení vyznenie ako aj pointu celého filmu smerom k temnejším prúdom, čo len spätne podtrhuje noirovosť príbehu a snímky ako celku. Okrem úsmevných chybičiek v podobe takmer neustále čistého obleku zabijaka v bielom (aj potom, čo so zopár protivníkov spravil cednik na hemoglobín) a občasnej skratkovitosti v deji niet čo vytknúť. Atmosféra funguje ajv neakčných sekvenciách, pričom samotné konfrontačné súboje (precízne a prehľadne nasnímané aj vďaka existencii dlhších záberov a menej frekventovaných strihových zásahov) prepínajú snímku na vyšší bojový level, ktorý vám pripomenie zlaté časy honkongskej "mlátičkovej" výrobne. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Televizní kamera, nepřesvědčiví herci, vykradený a špatný scénář. Navíc nefungující napětí mezi jednotlivými charaktery. K tomu málo akce a ještě je taková nijaká. Celé je to podbarveno dobrou, ale nevhodně využitou hudbou. Přes všechny zápory to ale není vůbec nudné. Jen děsně průměrné a nezajímavé. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mazec. Celé je to spíše o dost drsném (a dobrém) příběhu, takže lidi navnadění nabušeným trailerem možná budou trochu zklamaní. Ano, "S.P.L." je totiž asi tak akční jako "Utržený ze řetězu." Když už ale na ty bitky dojde jsou fakt hodně dobré, Donnie je stále masér a Sammo Hungovi nepřekáží ani jeho dvoutunová váha, aby si to dával. Za zmínku stojí i (pro mě) zatím neznámý Wu Jing chodící stále v bílém a killuje nožem, jen je možná škoda že se s Donniem nepoprali rukama, ale pouze zbraněma. Režie je fakt dobrá, až nečekaně a herci se snaží. Celou dobu jsem byl zvědav jestli mám tu necenzurovanou verzi a podle konce jsem pochopil, že ano. Takovejhle konec vám totiž naservírujou málokde a dost se i hodí k celkovému ponurému vyznění filmu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

UUumm.. Co dostanem když zasadíme do filmu Dvě největší Martial Arts Legendy proti sobě? Poutavý,sadistický, Akční film s perfektní Choreografií! Musím řici, že místy jsem se dokonce i nudil, poněvadž v první hodině se toho moc neudálo, ale naštěstí v poslední půl hodině mi naservírovali parádní Čínské Peklo! Kung-fu smíchané ze StreetFightem nemohlo dopadnout zle! Finální scéna mezi Donniem a Sammem působila tak krvavě a bolestivě, že stojí za to, tenhle flick Vidět!! 70% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

S filmy s bojovým uměním je to jako s pornem - příběh je spíše třešničkou na dortu, která nerozhoduje o kvalitách snímku. Ty určuje provedení scén, kvůli kterým se diváci na daný film chtějí kouknout. Zdejší bojové scény bez nadsázky patří k tomu nejlepšímu, co za poslední léta v Hongkongu vzniklo. Ty tam jsou uhlazené kung-fu sestavy. Na jejich místo nastupují drsné a nemilosrdné souboje plné krve a potu, které nadchnou propracovanou choreografií a dechberoucím nasmímáním. Jako bonus přičtěte poutavý příběh o morálce policistů a gangsterů. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Stačilo trochu dynamičtěji zrežírovat první hodinu filmu a bylo by to za stovku. Jedná se v podstatě o kriminálku, která se ve své druhé polovině neuvěřitelným způsobem rozjede, co se akce týče a třeba souboj teleskopický obušek (Yen) versus dýka (Wu Jing) je naprosto nadstandardní záležitostí. Totéž se dá říci o závěrečném duelu, kde pětapadesátiletý Sammo Hung předvádí, že zdaleka nepatří do starého železa. Drsnou atmosféru podtrhne tlustou čárou konec, hrozivý, depresivní a nečekaný pro obě válčící strany barikády. Celkově neobyčejný zážitek s dobrými herci, tvrdou zápletkou a ještě tvrdším rozuzlením. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Skvělý policajtský akční film, kde po hongkongském způsobu umírá jedna charismatická postava za druhou a bitky jsou jedna úžasnější, než druhá a všechno spěje k dokonalému závěru. Trošku mi vadil jen jinak výborný zabiják mafiánského bosse, protože s takovým obličejem by měl hrát spíš chovance z nějakého ústavu, než dokonalý stroj na zabíjení. 4,5* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Drsnější detektivka ve stylu Wooových filmů, ale chybí tady Chow Yun-Fat, nicméně to vůbec nevadí, protože je tady fakt ultimátní bijec Donnie Yen, ten se sice v první hodince tak projevuje hodně zřídka, ale to co tam předváděl v poslední půlhodince, když tam neuvěřitelně krutě seřezal nejdřív ultimátního řezníka v bílým (mimochodem skvělej záporák v podání Jackyho Wu ) a následně naflákal prdel i tlustýmu kung-fu šefíkovi, to byl fakt strašnej masakr a zároveň skvělý finále. Krom toho to má i solidní příběh a výbornej originální konec ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrvavějších soubojů všech dob (viz. text distributora)? Bohužel ne, ale kupodivu to ani moc nevadí, protože silný příběh, temná atmosféra, parádní kamera, charizmatičtí herci a originální brutální konec se postarají, abyste se u tohohle drsného HK kriminálního dramatu o posedlosti a respektu nenudili. Z počátku jsem to sledoval s trochu smíšenými pocity, protože jsem čekal zmíněnou akční řežbu a akce je tu málo, byť na tradičně vysoké úrovni, ale v druhé půlce odehrávající se za jedné poslední služební noci, kdy se to krvavě rozsekne mezi fanatickým poldou a bezskrupulózním šéfem podsvětí (a zbývající členové týmu dostanou jednoduché polidšťující backgroundy), si mě film bezpečně získal. Určitou zkratkovitost děje (jak byl odhalen policista infiltrovaný do gangu?) rád odpustím. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Parádní noirovka, snoubící žánr martial arts a klasickou kriminálku, ve které exceluje především Donnie Yen. Výborná záležitost. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektný akčný kriminálny thriller. Má výborný príbeh o skupine policajtov na čele so smrteľne chorým dôstojníkom, ktorý už má len pár dní do konca služby a tak chcú za každú cenu dostať ich úhlavného nepriateľa, vplyvného mafiána, ktorý im dokonca zabil aj kolegu, pričom neváhajú aj porušiť zákony. A práve prichádza ich nový nadriadený, ktorý má dôstojníka nahradiť a musí sa rozhodnúť, ako sa k tejto vážnej situácii postaví. Spracovanie je ale skutočne úžasné, v tomto prípade sa rozhodne nejedná len o klasický akčný film, kde má dej predstavovať skôr len výplň medzi akčnými scénami, síce ešte tie prvé minúty pôsobia skôr len tak vlažnejšie, ale už po chvíli, keď sa dej prenesie do súčasnosti už o ničom inom, ako úplnom nadšení hovoriť nemôžem. Zápletka je podaná perfektne, každá strana, ale takmer aj každá postava v nej má svoj potrebný priestor, perfektne tu funguje chémia medzi všetkými stranami, či už medzi policajným tímom a mafiánom, ale aj novým šéfom a obomi, má to mimoriadne silný náboj a pocit osudovosti, jedna nezabudnuteľná scéna strieda druhú a pritom má film po celý čas len rastúcu kvalitu, takže to vygraduje až do vynikajúceho finále. A k tomu ešte ten originálny a poriadne surový záver. Síce pár prvkov pôsobí trochu nelogicky, ale to je len detail, ktorý mi ten vynikajúci dojem nemôže zmeniť. Akcie je tu priemerné množstvo, ale je vynikajúca. Súbojov je síce trochu menej, než obvykle, ale keďže v tomto prípade ide hlavne o príbeh a postavy, tak mi to vôbec neprekáža. Ale aj tak všetky majú perfektnú choreografiu, vďaka ktorej pôsobia kontaktnejšie a realistickejšie, aj keď pár trochu nereálnych prvkov sa tu tiež nájde, sú špičkovo natočené, takže sú nielen prehľadné a jednotlivé chvaty sa dajú skutočne vychutnávať, ale aj tak dynamické, že sa mi až miestami tajil dych a k tomu aj dosť surové. A navyše zaujme, že sa všetky týkajú len dôležitých postáv, súboje s radovými protivníkmi tu nie sú. A najviac sa mi páčia posledné dva, či už finálny, ale hlavne Donnie Yen proti Jacky Wu. Herecké obsadenie je prakticky dokonalé, Donnie Yen v hlavnej úlohe, ktorý je tu nesmierne charizmatický a v akcii mu nechýba vôbec nič, k tomu Simon Yam ako šéf skupiny policajtov, pričom ma bavili aj oni, perfektný Sammo Hung v nezvykle zápornej úlohe, ale zvládol ju skvelo a k tomu ešte Jacky Wu ako jeho hlavný zabijak a ani jemu nemám čo vytknúť. Réžia a technická stránka sú skvelé, Wilson Yip ukázal, že má veľký talent, všetko tu funguje dokonalo, nielen akcia, ale aj emócie, chémia medzi postavami, k tomu zaujímavá atmosféra filmu, som nadmieru spokojný. Keď som tento film videl prvýkrát, tak som bol sklamaný, očakával som klasický akčný film s množstvom súbojov, ktorý som nedostal, ale po druhom pozretí som konečne pochopil jeho pravú hodnotu a som nadšený, Zóna smrti je pre mňa jeden z najlepších akčných filmov vôbec a to mi dokázuje aj po každom ďalšom pozretí. 91% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídny béčkový scenár z akčno/woo-ovského filmového myslenia 90tych rokov, v absolútne štýlovej, profesionálne spracovanej filmovej lahôdke. Zo začiatku klasickú, no chytľavú detektívku majstrovsky dopĺňa druhá polovica filmu, nabúchaná skvostnými akčnými fightmi a záverečných dvadsať minút som vydýchal všetok vzduch v miestnosti. Záporákov (Jacky Wu a Sammo Hung Kam-Bo) zaraďujem do môjho osobného rebríčka najväčších hajzlíkov. 85%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Klasická hongkongská stylovka, kde hrdinní policisté kráčí do chřtánu jisté smrti. Nic co bych už neviděl, ale zvedám za drsné finále, které jde až na dřeň. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Trochu sklamanie, hlavne potom čo sa film prakticky vymlátil v trajleri, bolo toho bojovna menej než je zdrávo. Dobrá dark atmosféra, Samo pred ktorým pri jeho kilách a veku nad jeho mrštnosťou smekám pomyselný kalap, lesklá hruď metrosexuála a štandartný príbeh o pomste. Tu jednu hviezdičku si šetrím so zvedavosti na tu vystrihnutú scénku. Slušných 70% po zhliadnutí uncut zaokrúhľujem nahor. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pribeh prostucky, avsak tym ake emocie a sympatie dokazal reziser postavam vlozit, ho povysil a posunul uplne inam od klasickych akcnych bijakov. Film funguje a frci na plne obratky od zaciatku az do konca. Vizual je doslova gulervuci. Popravde, ani si nepamatam, ktory film by na mna chrlil kazdu sekundu tak dokonalo komponovane obrazy. Vizualna stranka mi priam zovrela hrdlo. NADHERA. Dalsia pochutka su bojove sceny, ktorych je tak akurat a svojou skvelou choreografiou a znova sposobom, akym su natocene, vzdy vypumpuju adrenalin do nebeskych vysin. Ak takto vyzera nova vlna Hong Kong-skych akcnych filmov, tak to beriem. To si necham pacit. (9/10) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ozvěna zlatých časů hongkongských kriminálek - zvlášť pokud jde o téma, atmosféru, martial arts výkony a úroveň filmařského zpracování. Jen mi bylo líto toho lacině digitálního obrazu, jenž ničí onu tradiční pohlcující atmosféru neonové metropole, bez níž si hongkongské městské thrillery málem neumím představit. ()

Reklama

Reklama