Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Texas ve čtyřicátých letech minulého století. Carrie Wattsová žije na sklonku svého života uvězněná v houstonském bytě se svou panovačnou snachou a synem, který je držen pod pantoflem. Jejím největším přáním je navštívit ještě před svou smrtí Bountiful, texaské městečko jejího mládí, které stále považuje za svůj "domov". Problém tkví v tom, že její syn Ludie se příliš obává o její zdraví, než aby ji pustil na cestu samotnou, a její úzkoprsá snacha Jessie Mae zarputile trvá na tom, že si nemůžou dovolit vyhodit peníze za jízdenky. To vede ke každoměsíčním pokusům o "útěk", které se kryjí s výplatou jejího důchodu. Jednoho dne se paní Wattsové skutečně podaří utéct a vydat se na poslední cestu domů. Ve snímku "Výlet do městečka Bountiful" exceluje Geraldine Pageová ve své oscarové roli. (Cinemax)

(více)

Recenze (8)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Masterson opět stvořil film jemný jako chmýří odkvetlých pampelišek. Film, na který se můžete s potěšením dívat znovu, i když víte, o čem bude. Dýchne na vás romantická Amerika, sice trochu jiná, než jak ji viděl Karel May, ale ve své podstatě přesně taková, plná dobrých lidí toužících po svém malém štěstí. Snímek něžně reflektuje problematiku stárnoucího člověka, ve vykreslení mezigeneračního problému není tak příkrý jako Nikdy jsem nezpíval svému otci, ale v mnohém se mu podobá. Masterson znovu na malém prostoru s omezeným počtem herců citlivě natočil komorní příběh plný emocí, lásky a touhy. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Osemdesiatkovo hysterické, uziapané a teatrálne. Geraldine Page isto bola skvelá herečka, to predviedla i v tejto role, ale keď ono nebolo príliš čo hrať....nostalgia textu neprenesená na filmové plátno. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

režisér povolil hercům aby si dělali co chtějí?Některé scény byly přepálené až hrůza.Nepřirozené.Page tu roli moc neustála,nepůsobila nenuceně ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Citlivý, důvěrný příběh staré ženy toužící se podívat do míst svého mládí, a to přes odpor snachy a syna pod pantoflem.(max.70%) ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Působí to často, jako by to ani neopustilo divadelní prkna a asi ani nemělo. Všechno je takové strašně teatrální a hlavně od hlavní postavy celkem přehrávané. 65% a lepší 3*. ()

Reklama

Reklama