Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Současné drama, které nahlíží do vztahu otce Harryho, jeho dcer a jejich manželů. Smrt dítěte jedné z dcer změní život celé rodiny a dítě, které přežilo, se stane strůjcem zvláštních sil, které rodinu pohltí. Obě ženy začínají ztrácet rovnováhu a jejich láska se mění v nepřátelství. (5150)

Recenze (7)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Harryho dcery mají velmi dobrý náběh, který však bohužel Richard Hobert nedokáže úplně dobře zužitkovat. Zpočátku idylický příběh o dvou sestrách, které jsou obě v očekávání, se po úmrtí plodu jedné z nich zvrtne v psychologické drama, které by bylo rádo hodně hutné, ale nedaří se mu to. Problém je, že režisér dokáže naznačovat a párkrát se mu podaří příjít s poměrně hutnou scénou, nicméně nikdy nepřekročí pomyslnou linii, ba spíš pokaždé podivně couvne a nechává předešlé dění zapomenuté. Je to škoda, protože Harryho dcery nejsou špatným filmem a v několika momentech se opravdu zdá, že dokáže využívat koncept nespolehlivého vypravěče skrze rodinou anamnézu a dobře dávkovat pocit beznaděje a schizofrenie. Závěrečné rozuzlení patří však do ranku až bizarních. Celý příběh se rozuzlí absurdně jednoduše a během několika sekund je vše co jsme doposud mohli sledovat zahozeno. Totéž nejde říct o hudebním doprovodu Zbigniewa Preisnera, který jakoby snímek tlačil ještě o jeden level dál, směrem k psychologickému hororu, o kterém se režisérovi možná snilo... ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Úplne jednoduchý vzorec vhodný pre divadelnú hru. Dve sestry - obe tehotné, jedna potratí, druhá porodí. A potom začne drbať najprv jednej, potom druhej, a nakoniec zistia, že sú obidve úplne drbnuté. Mimochodom, budem skákať na aerobiku v konečnom štádiu tehotenstva, a potom sa čudujem, že dieťa v bruchu je kaput! ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Naprosto se ztotožňuji s komentářem od uživatele Dudek. Námět skvělý, škoda že nebyl dotažený do konce. Film se mohl vydat více směry, nakonec se v podstatě nevydal pořádně žádným. Závěr je potom příliš rychle vyřešený, což neodpovídá předcházejícímu ději. Ale filmařsky skvělé, hudba úplně dokonalá. ()

smilownik 

všechny recenze uživatele

Temné, filmové, intenzivní.... Nevím, zda to bylo tou hudbou Zbigniewa Preisnera, ale trochu jsem tam toho Kieślowského viděl, nebo přinejmenším cítil. Doporučuji! ()

Reklama

Reklama