Reklama

Reklama

8 žen

  • Francie 8 femmes (více)
Trailer

Francúzsko päťdesiatych rokov. Osamelé sídlo v zasneženej krajine. Rodina sa stretáva na sviatky. Oslava sa však nekoná - milovaný otec bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmych žien tak blízkych pánovi domu. Dominantná manželka? Jeho staropanenská švagriná? Lakomá svokra? Drzá slúžka alebo lojálna gazdiná? Alebo jedna z jeho dvoch pekných mladých dcér? Prekvapujúca návšteva očarujúcej sestry obete zvráti pátranie na hystériu a rivalitu. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Humorné situácie sú okorenené hudobnými vsuvkami i zvodne zradnými tancami. Tajomstvo ženskej duše je odhalené. Osem žien: krásnych, vášnivých, inteligentných, citlivých a nebezpečných. Jedna z nich je vinná. Ktorá to je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (233)

sklennenka 

všechny recenze uživatele

François Ozon umí překvapit a v tomto případě pro mne velice mile. Nevím, co se mi vlastně líbilo nejvíc. Elitní výběr dam francouzského filmového nebe, atmosféra padesátých let, příběh, naprosto nádherné kostýmy, zasněžená okna. V neposlední řadě i ta muzikálová čísla, která v původním jazyce mají ten správný šmrnc. Teatrálnost a kýčovitost v přesně únosné míře a nakonec prozření, že nic není tak, jak vypadá. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Tento film je takovou mojí srdeční záležitostí. Chodím na dramaťák a už dlouho jsme chtěli hrát něco celovečerního. Tak jsem pro soubor našel divadelní hru Roberta Thomase 8 žen (bylo tam právě osm holek + já, mně se speciálně na tělo připsala role Marcela, který ožívá ve vzpomínkách žen). Samozřejmě jsme museli příběh nějak uchopit, a tak jsme si pro inspiraci pustili stejnojmenný film. A nejdřív se mi to moc nelíbilo. Bylo to moc ukecané, místy až nudné, dlouhé... Pak jsme začali zkoušet a já se rozhodl pustit si to ještě jednou. A bylo to mnohem lepší! Ty písničky, úchylky hnané ad absurdum... A nedávno jsme měli premiéru a já si tento film krátce před ní pustil znovu. A byl jsem naprosto okouzlen! KRÁSNÉ francouzské šansony, ze kterých běhá mráz po zádech, ÚŽASNÉ herecké výkony největších hvězd francouzského filmu, které byly připravené plazit se po sobě a dělat další odvážné věci, ty úchylky, BEZCHYBNÁ atmosféra, konečná pointa. Všechno to do sebe zaklaplo! Kdybych měl říci, jaký film nejlépe zobrazuje ženství jako takové, řekl bych 8 žen! Jistěže si nemyslím, že všechny ženy jsou lakomé, závistivé, nevěrné lesby, ale něco do sebe to zkrátka má. Intenzivně jsem strávil s tímhle filmem téměř rok a při soudtracku mi běhá mráz po zádech... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €8miliónovTržby USA $3,098,776Tržby Celosvetovo $42,426,583║ šikovné spracovanie v ktorom sa divák nestratí, aj keď možnosť pokiaľ by nepozorne sledoval dej má, ale herecky je to krásne sfilmované, ukážka toho keď režisér to dokáže zručne ukočírovať, k tomu ladia aj muzikálové vsuvky, je to iskrivé, zmyselné, zábavné ako taká čierna komédia, plus to má úžasný nádych 50.rokov /videl v kine: 80%/ (videl na festivale Art Film Fest 2012) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Vražedná kombinace (ne)umělce Ozona, divadelnosti a mnou nevyhledávaných, do sebe namixovaných žánrů krimi/muzikál mi před projekcí způsobila záchvat anxiety. Jenže to obsazení! Deneuve s Huppert jsou sázkou na jistotu a sledovat jejich um byla radost, Ledoyen se svými kostýmy nejlépe přizpůsobila barevné atmosféře snímku a hlavní perlou celé estrády se zcela nepochybně stala Louise v úchvatném provedení Béartové. Problém ovšem nastal s muzikálovými čísly, není horšího tanečníka než já, ovšem Deneuvové "šlapání zelí" se mi zdatně vyrovná, z Richardové vynucené homosexuální zpovědi (Ozóne, ty si nedáš pokoj!) mi bylo vyloženě šoufl, ostatní čísla byla velmi průměrná, do nadprůměru vystoupala jen živočišná Emmanuelle, jen její číslo mělo šmrnc. Co se týká scénáře, tak ten považuji za průměrný, tohle "christieovské" odhalování důkazů mi ani na papíře nic moc neříká a ve filmu to působilo strašně nahodile. Když se to hodilo, přišla některá z holek s "šokujícím odhalením" a indicií, bylo toho moc a mě to pak příliš nebaví. Závěrečnou pointu jsem neočekával, ale tušil jsem postavu, která ji bude mít na svědomí (nemohl to být nikdo jiný než ta nejméně výrazná). Jen nevím, jestli mě potěšila nebo naštvala. Vlastně mě asi ani příliš nezajímala a to je špatně. A i po tomto snímku si stojím za svým, že divadlo se na filmové plátno nehodí. Vidět holky na prkně, byl bych nadšenej, tahle...no průměr. Ale ještě se na to podívám. A s Tebou Ozone, se definitivně rozcházím. Nesedíme si. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Tisíc a jedna tvář ženy aneb milé slečny a dámy, nikdo vás nikdy nepochopí!! Výtvarně a hudebně brilantní dílo sází především na výkony titulní osmičky, a že se tahle sázka vyplatila, je bez debat. Inspirace v divadelní hře je víc než zřejmá, ale je to právě tato statičnost a omezení prostoru, které dovoluje rozehrát hru plnou intrik, pomluv a vynášení rodinných kostlivců z všudypřítomných skříní, hru v níž exceluje kompletní osazenstvo domu. Cena z Berlinale pro všech osm hereček najednou je sympatickým a patřičným uznáním jejich kvalit...A co že se to o ženách, my muži, vlastně dozvíme? Tatínek Marcel vám to ve velmi omezeném prostoru, který mu byl svěřen, názorně předvede :)). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Roli Augustine měla hrát francouzská herečka Marléne Jobert, ale odmítla. Roli tak získala Isabelle Huppert. (Terva)
  • Když Louise ukazuje fotku svého bývalého zaměstnavatele, tak ukazuje fotku Romy Schneider. (Teres)
  • Hlavní inspirací byla řežisérovi atmosféra detektivek Agathy Christie. (cubajz)

Reklama

Reklama