Reklama

Reklama

Měla to být jen obyčejná rodinná dovolená Paula, jeho ženy a malé dcerky. Na cestě jsou však napadeni agresivním motorkářským gangem. Když se Paul probere, dceru i manželku nalezne zavražděné. Policie ihned zahájí vyšetřování, ale Paul hledá vrahy sám. Všichni měli neprůhledné helmy, nikomu nelze nic dokázat. Jako by město bylo nabito agresivitou, Paulovi vyhrožují, napadnou ho. Neušetří ani Sarah, sestru jeho ženy, která se k Paulovi připojila. Paul se rozhodne jednat. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, kterému bohužel dost chybělo k dokonalosti a myslím, že to byla škoda. Především hudba byla v mnoha místech přímo příšerná. Příběhy mužů či žen, beroucí spravedlnost do vlastních rukou, není právě revoluční téma a závěr většinou bývá klišovitě stejný nebo dost podobný. Nicméně lze dobře sledovat proměnu charakteru Paula (J.-L. Trintignant), od spokojeného otce rodiny po zuřivého a agresivního muže, jehož jedinou myšlenkou je pomsta. Závěr filmu Agrese přináší zajímavé rozuzlení. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přání smíchu. Paulovi nejbližší jsou sice zavražděni, ale ho to tankuje asi tak, jako by mu někdo na jeho kombíku Volvo promáčkl blatník. Trintignantův podivný projev, střelená švagrová Deneuve, pár vteřinový štěk ucha Daniela Auteuila a při honičce hudba ve stylu Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (takže vlastně agrese). Pirès to sice od úvodního konfliktu kočíroval „no reason“ směrem, ale bylo to jakýmsi zvráceným způsobem zábavné.. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavě natočené krimidrama muže, který přišel o vše, ale nic není tak, jak to na prvý pohled vypadá.! Hudba trochu zavazela, ale nic nezkazila. PS: Konečně se český dabing s E.Klosem pokouší o dabing dalších starších titulů z Francie a dalších zemí, jak doufám.. :-) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Agrese není nic jiného než francouzská odpověď na o rok starší americkou klasiku Death Wish, obohacená o vnady Catherine Deneuve a o přihlouplý twist na konci. Ovšem z velké míry ochuzená o atmosféru a o sympatického tahouna v hlavní roli, jakým byl Charlie Bronson. Zpracovává téma, jež bylo na filmové plátno převedeno mnohokrát a mnohdy lépe. Toto provedení značně pokulhává. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa svoje posolstvo snaží vtĺcť divákovi do hlavy snáď v každej scéne. Každý človek je agresívny, v súčasnosti dominuje násilie a sex. A presne o to tu ide, na každého dôjde, každý dostane tú svoju chvíľku, kedy sa prejaví ako násilník. Bohužiaľ to postavám nedodáva na ambivalentnosti, ale skôr na vykalkulovanosti prezentácie dôležitej témy. Menej by bolo určite v tomto prípade viac. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Herecké obsadenie ma lákalo, námet taktiež, bohužiaľ, výsledok bol zlý. Samoúčelná agresivita, nevyspytateľné chovanie postáv, bez atmosféry, a to je len časť negatív filmu. Zbytočný film. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takovou sbírku nesympatických postav aby člověk pohledal. Agrese v nás, v něm, v tomhle - ale vlastně ne v motorkářích, jak to na první pohled vypadá a jak to nakonec soudkyně řekne - vlastně motorkáři, i když se chovali taky jako idioti, byli tu nejhodnější a zbytečně se na ně hážou všechna obvinění. Zato otec od rodiny, ten je byl už předtím pěkný nácek a agresor, a ta sestřička je taky pěkně vykutálená, a co teprvá ten scenáristův obětní beránek, ten barman - chudák Brasseur, když takovou ptákovinu musel hrát. Nesympatický film o hnusných lidech, bez nadhledu, bez reálnějšího a objektivnějšího pohledu na svět. Strašné, ale skutečně strašné dialogy a postavy se chovají všechny jak po lobotomii. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že díky ČT2 jsem mohl tento filmeček vidět v českém dabingu, protože francouzsky neumím skoro nic a docela jsem se na toto kriminální drama i těšil. Jenže po jeho skončení musím říct, že má očekávání byla tedy mnohem větší. Po velmi slibném rozjezdu totiž přichází na řadu dost velký útlum vyvrcholený hodně přehnaným finále. Pořádná pomsta se nekoná, chvílemi mi to spíš připomínalo nechtěnou komedii a ústřední dvojice mi sem tam lezla i na nervy. Průměrný kousek, který měl každopádně na víc…50% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Takhle bizarní zpracování provařeného námětu jsem věru nečekal. Nedokázal jsem se od toho odtrhnout. A Daniel Auteuil i zamlada vypadal jako francouzský Robert De Niro. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja teda sa zase rozidem s vystudovanymi filmovymi teoretikmi - elitarmi, ktori zase dstia siru okolo seba pri tomto filme a uz pocuvam tie reci : rezisersky roztriestene, je to len francuzska odpoved na Death Wish, zaujimavy namet, ktoremu dost chybalo k dokonalosti ...... a podobne bla bla bla. Rezisera Gerarda Piresa poznam hlavne ako rejzu Taxi z roku 1998 a tohoto filmu -obe diela patri medzi jeho najlepsie filmy. Ide tu o vysetrovanie vrazdy a to je vzdy dobry namet na film + motorkarsky gang. Za seba teda beriem, vo filme prevazuju obycajne dialogy tak ako v realite, Jean-Louis Trintignant /Muz a Zena 1966, Nebezepcny Cestujici 1976, Povidka o Policajtovi/ vzdy vedel hrat, takze nudza o herecke vykony urcite nebude. Hlavne ked sa k tomu pridruzila vyborna Catherine Deneuve /Tanec v Temnotach, African 1983/ a Claude Brasseur /Rvacka v Paname, Zaletnik, Cerny Talar pro Vraha/ za nimi nijak nezaostaval. Vsimol som si aj mladeho Anjela Dauteuila /Jean od Floretty, valka Policajtu, Kondomedie/, ale ten bol pravom v uzadi. Len tak mimochodom, Snorlax je jeho fundom a sa cudujem, ze to este ani nehodnotila. Kazdopadne zaujimavy film, kde nuda nehrozila a vyborne som sa bavil : 77 % ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Nepredvídateľný, skoro každou ďaľšou scénou a prudkými zmenami ich nálad prekvapujúci, skvele napísaný thriller s chvíľami až príliš ujetými momentmi v hudobnom podmaze, hereckom prejave a dialógoch. Tie ostatne okamžite prezrádzajú spisovateľskú ruku, vybrúsené, nápadité, na často až dosť uletené detaily zamerané, ale vždy zaujímavo posúvajúce dej. Najvzrušujúcejšia je ale tá trvalá nejednoznačnosť v ponímaní dobra a zla, ktorá pretrváva aj po odhalení vskutku vypointovanej pointy a stále akoby ďalej pátra v hlbinách ľudskej duše, odkiaľ vytryskáva praveká agresivita. V americkom filme by ma takáto neistota a nečiernobielosť šokovala omnoho viac. PRIANIE SMRTI, ktoré viacerí považujú za predobraz AGRESIE je proti tomu jasne rozčlenené a yankeeovsky správňácke, čiernobielo primitívne. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

..., mimoděk vyprovokovaná na všech frontách, vetřela se pod kůži. Překročily mez bláznovy touhy, jedové činy. Atak bez motivu, beze svědků, bez tváře, splývající v krvavou tmu, ústí do úst rozedřené rány. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

První třetina se pěkně rozjíždí, pak ale přicházejí na řadu režijní i scénáristické nesmysly, takže ani tři velké hvězdy francouzského filmu nemají šanci film zachránit. Catherine Denevue předvádí svou krásu, Jean-Louis Trintignant charisma a křivé zuby. Bláznivá dlouhá honička uprostřed filmu s veselou westernovou hudbou je naprosto nepatřičná a Claude Brasseur - to byla tedy role!? .. 60% (aktuálně 196 hodnotících je na průměru 54%). ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, který ovšem zprasilo zpracování. Že se ve francouzských krimi z tohoto období postavy chovají poněkud nelogicky, jsem si už zvykl, ale tohle bylo fakt moc... ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdičku zachránil až překvapivý závěr, kdy byl odhalen pravý vrah. Na druhé straně zase poselství, v němž se de facto obhajovalo výtržnictví motorkářů, muselo poněkud zklamat, i když - přiznejme si - samotná povaha Paulova byla dost svérázná a způsob, jakým řešil nebezpečí, které číhalo v okamžiku útoku motorkářů, byl nesmyslný a provokativní, takže si dost zavinil sám. Jinak byl film dost fádní, řada scén byla zbytečně zdlouhavá, ba i zbytečná, zdálo se, že bylo třeba dát dost prostoru umění kaskadéru, ostatně honičky ve francouzském filmu 60. a 70. let byly velmi časté a byly i rysem francouzského filmu té doby. Deneuveovou mám jako herečku rád, ale zde také vyznělo její herectví naprázdno. To snad nejlepší byl onen vrah - Claude Brasseur. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% - Navzdory hvězdnému obsazení hlavních rolí vznikl jenom průměrný film, jehož rozuzlení bylo zřejmé prakticky od začátku. Zapomenutelné. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

To byla ale nuda, to bylo jasné, jak to dopadne od té doby, co CB řekl, že mu končí směna.Chování hlavního hrdiny naprosto dementni od první minuty.Takový hvězdy a tak divný a nezábavný film..... ()

Reklama

Reklama