Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mnozí lidé věří, že proroctví z knihy Zjevení je předzvěstí děsivé budoucnosti, která náš svět čeká. nebo že sestává ze střípků historie, které v naší době ožily. Znamení vidíme všude kolem: teroristické útoky, extrémní projevy počasí. jejich výčet je dlouhý. Tato pasáž Bible pojednává konkrétně o příchodu Antikrista, který na svém těle nese numerickou sekvenci 666: znamení Bestie. Svou sílu bude čerpat přímo od Satana, který mu tak pomůže vytvořit falešné království, což bude signál počátku Armagedonu. Robert Thorn o podobných temných proroctvích nic neví - jako zkušený americký diplomat má jiné starosti. Jeho žena Kathryn právě prodělala komplikovaný porod a zatím ještě neví, že během něj dítě zemřelo. Thorn, který je nenadálou ztrátou zdrcen, o ni má velké obavy - v minulosti potratila již dvakrát a tato zpráva jí jistě vezme poslední zbytky naděje.

Nemocniční kněz, otec Spiletto, Thornovi ukáže jiné dítě, které se narodilo té noci a jehož matka zemřela při porodu. Přemluví jej, aby si nemluvně vzal - Kathryn se nikdy nedozví pravdu a syn, kterému dali jméno Damien, bude vyrůstat jako jejich vlastní. Po přestěhování celé rodiny do Velké Británie se začínají okolo nyní již pětiletého Damiena objevovat silně znepokojivé věci: Na oslavě jeho narozenin se oběsí chůva, Thorn je důrazně varován záhadným knězem, výlet dětí do zoo vyvrcholí šíleným chaosem, Damien během návštěvy kostela propadá hysterii a rozmazané pohyby na sérii fotografií jsou předzvěstí šokujících úmrtí. Pak ale tragédie udeří ještě blíže a Thorna čeká odhalení děsivé pravdy: Damien není obyčejné dítě, ale ztělesněný Antikrist, jehož příchod byl již dlouho očekáván. Aby dokázal zabránit nevýslovnému teroru, který svět v případě dokonání Satanova díla čeká, musí Thorn učinit hrůznou oběť. Film je založený na dnes již klasickém hororu Richarda Donnera Přichází Satan! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (299)

imf 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější remake všech dob. Moore operuje s omezeným rozpočtem, nedokáže z herců, ani vyumělkovaného prostředí vykřesat atmosféru a starý příběh s novou fasádou místy působí až směšně. Naprosto nudné peklo pro všechny znalce originálu, nevýrazná a vysušená hororovka pro nováčky. Vraťte se k Donnerově verzi a tohle hezky roztrhejte, spalte a nechte rozptýlit do čtyř různých veletoků. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkom zbytočný film. Remake málokedy predčí originál a toto je ďalším dôkazom. Nie zlý, ale ani nie moc dobrý. Možno sa až moc drží pôvodnej verzie a kopíruje jednu scénu za druhou. To by až tak nevadilo, ale jednoducho tomu chýba atmosféra a trochu viac svižnosti by tiež neuškodilo. Na film som sa tešil z osobných dôvodov, bohužiaľ zbytočne. To najlepšie na filme je prvých 5 minút kedy rabíni (či kto sú to) citujú z biblie (či z čoho) a zakomponujú do toho pád Svetového obchodného centra. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Problém filmu je, že absolutně nepřináší nic nového a scénář je prakticky totožný do puntíku s původním filmem. Bohužel temná, zneklidňující atmosféra úplně chybí a vůbec nic v člověku nedokáže vyvolat. Nefunguje to i z důvodu, že přes skvělý casting jsou postavy špatně napsané a nemají se čeho chytit. Pozitivum jsou určitě případy úmrtí a docela povedená akce, ale to je vše. Tyto původní kultovní kousky by se prostě remakovat neměly......4/10 ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

nechapem ako mohli producenti dat do ruk taky ambiciozny projekt akym the omen dozaiste je, priemernemu , niekedy az podpriemernemu rezovi johnovi mooreovi?film sa chce tvarit ako horor, ale az na jednu lakaciu scenu nemozme predsa hovorit o horore a nieto este o thrillery. celemu scenaru nieco chyba, a to nieco je poriadny scenarista. po hereckej stranke liev schreiber nema co hrat a vobec mi nesedi do roly tata, ktory ma zachranit svet pred skazou.ostatni herci len su do partie, a vlastne cely film je na nic.30% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Žena amerického guvernéra Róberta Thorna prichádza počas pôrodu v cirkevnej nemocnici o svoje prvorodené dieťa. Nakoľko bol potomok rodiny jej životným snom, Róbert svojej partnerke neuvedie pravdu, ale na odporúčanie miestneho kňaza príjme za svojho cudzieho novorodenca. Malý chlapec Damian však nie je len tak obyčajným dieťaťom. Toto bol a doposiaľ je, jeden z najslabších hororov o potomkovi samotného Satana (nie Mira), aký som videl. Absurdita tohto snímku je priam neuveriteľná. Kňaz, ktorý je pri pôrode "mini" diabla pustí do obehu "zlo" jak nejaký akciový tovar z Lidla. Od prvého momentu slizky pofiderne vtieravá opatrovateľka si príde na konkurz jednému z naj vplyvnejších ľudí akoby sa nechumelilo, nikto si ju "nečekne", v baráku domáceho si robí čo chce jak podnájomník so zmluvou na dobu neurčitú. Neveriaci cituje verše z Biblie jak posledný z apoštolov, až človeku padá sánka. Aspoň že tie mordovačky, náramne "zvratný" osud pripomínajúce stáli za niečo, lebo inak verte neverte, toto je útok na hlavu nie len inteligentného diváka - 40%. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (20)

  • Remake klasického hororu promítali už od úterý, aby pokryli sympatické datum 6. 6. 2006, což je zároveň stejný počet let po premiéře původního snímku. Během tohoto dne snímek vydělal 12,6 mil. dolarů, přičemž poslední tři číslice jsou možná jen marketingovým tahem. Od té doby to byl nejlepší úterkový výsledek a během následujícího víkendu zaznamenali výdělek 16 milionů. Celková suma z kin Severní Ameriky se vyšplhala na 54,1 milionu. (imro)
  • Velká část filmu byla natočena v Praze, a tak lze v různých scénách poznat např. Karlův most, Strahovský klášter nebo Vyšehrad, kde vznikaly záběry z podzemí Jeruzaléma. Sídlem Thornových se stal zámek Lednice, v jehož zahradách probíhá také Damienova (Seamus Davey-Fitzpatrick) narozeninová párty. Scéna, ve které navštíví Robert Thorn (Liev Schreiber) a Keith Jennings (David Thewlis) otce Spiletta (Giovanni Lombardo Radice), se natáčela na hradě Zvíkov. (pajik)

Související novinky

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

09.12.2019

Že je Praha lákadlem pro filmové štáby, již dlouho není tajemstvím. Nehledě na krásu města, jsou to ale také šikovné týmy, na které se přijíždějící producenti mohou spolehnout. Díky českému… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama