Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

lekr 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů s Hugh Grantem, na který se dá koukat, ale celkově to na mě působilo hodně přehnaně a místy až trapně. Kdyby tvůrci přidali více situační komiky, vystřihly některé Grantovy scény a naopak více zapojily Dennise Quaida v roli natvrdlého prezidenta, určitě by to dopadlo lépe. Slabé tři hvězdičky. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Scénář 5/10/// PLUS: oblíbení herci a (kdysi) pro mě oblíbené téma MÍNUS: ze kterého už jsem vyrostl, navíc tenhle film není o hudbě, o talentech nebo o příběhu, maximálně je o zkaženosti Ameriky, o zkaženosti těchto soutěží a o terorismu, který ve filmech prvního desetiletí prostě rezonoval/// Shrnutí: Hledáme Idol jsem považoval za romantický film o cestě za slávou. Dost jsem se mýlil. Je to komedie, která si napůl utahuje z terorizmu a pěveckých soutěží a vlastně to zvládá docela dobře a protože je to zároveň drama, tak tyto kategorie zároveň obžalovává a vlastně docela trefně. Zpracováno je to však dost průměrně, nemá to příběhovou osudovost a z části je ten film dnes už zastaralý./// Celkem 53%/// ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Viděli jsme film ´Hledáme Ydol´ a prostě jsme nemohli jinak". Kdyby se s takovýmto argumentem v budoucnu vytasili teroristé, kteří právě spáchali bombový útok na centrum Washingtonu, snad bych je i pochopil a možná jim i odpustil. Hvězdu této nevtipné slátanině dávám jen za Dennise Quaida, který si očividně (a velice zdařile) střílí z George Bushe. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu si ani po druhém shlédnutí nevybavím nic, než posledních 15 minut. Lehce retardovaný americký prezident v podání Dennise Quaida nebo naivně zamilovaný Chris Klein, k tomu hlášky jako "vyhodím to tu do vzduchu bombou, kterou jsem našel na záchodě. Postě neskutečná prdel. Aspoň teda ten konec. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Spojit v jednom satirickém tématu dva tak odlišné světy, jako je ten terorismu a televizního showbizu, je slušný nápad, který ale pravděpodobně dojel na tu skutečnost, že míří na mnoho terčů naráz. I když i tak šlo dopadnout na úrodnou půdu, sám jsem toho příkladem, a kdyby se ještě víc zatlačilo na pilu, mohl jsem hodnotit ještě výš. Líbí se mi, že Grant pravděpodobně natrvalo konvertoval z představitelů nesmělých romantiků na cynické hláškaře, protože tahle poloha mu sedí (jakkoliv bych mu nepřál ani tuto škatulku) a Mandy Moorová si zase s chutí vystřihla blonďatou bezcitnou bitch, která je pro svůj cíl ochotná obětovat cokoliv (a velmi trefně střílí do vlastních řad). Nenudil jsem se, smál jsem se a ve finále jsem byl rád, že si zhrzený Chris Klein nenechal svůj úmysl rozmluvit :-) 80% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)
  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)

Reklama

Reklama