Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Já chci větší pestrost. Já chci mít někoho rád, chci někoho litovat, někomu se smát, chci někoho u koho budu masturbovat. To poslední už možná máme." USA jsou skutečně zemí neomezených možností. Prezidentova inteligence se může skrývat ve štěnici v uchu, k válečnému hrdinství se dá dostat již cestou do války, arabsko broadwayský terorista se může prošaškovat až do finále soutěže American Dreamz, kterou může s přehledem vyhrát mrtvola, která v ní vůbec neučinkovala. Já tento snímek považuji za vcelku zábavné rýpnutí do činnosti nejmenovaného 43. prezidenta USA, pseudohrdinství i do nekonečně skvělých reality show. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Podle mě je tato hořká komedie o lidech prahnoucích po krátkodobé slávě podhodnocena. Problém je v tom, že režisér Paul Weitz ji v prvé řadě prezentuje jako komedii a sociální vyznění odsunuje jakoby na druhou kolej respektive nabízí ho divákovi tak nesměle až je to škoda. V době reality show, které jsou už v současnosti na ústupu, však tomuto filmu nechybí odvaha pro kritiku společnosti a sebestředný, egoistický moderátor nakonec zaplatí za svoje manýry a postoje. Herci byli naprosto bezchybní, trio Grant, Quaid a Mandy Moore je tak silné, že je radost na ně pohledět. Je zde prostor pro komické, přepjaté a tragické situace. Lépe už to nešlo natočit a bylo to pro mě milé překvapení. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jsou chvíle, kdy od filmu očekávám jen velmi málo, a je přímo tragické, když dostanu ještě méně. American Dreamz je přesně takovým snímkem. Absolutně netuším, jak je možné, že se zde vyskytuje tolik známých jmen. Kecám, je mi to jasné. Scénář byl po celou dobu jedním velkým špatným, obsahoval humor, kterému se mi nechtělo smát, a jak příběh (he, he... příběh...), tak postavy mi byly od počátku do konce úplně ukradené. Byl to typ filmu, jež by raději neměl opustit území Spojených států, protože právě tam by mohl najít větší množství fanoušků. Hvězdička hlavně za masky, bo Willem Dafoe:-) / Poučení: Bez kvalitního scénáře nemají ani známí herci co předvést. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

A ono to vzhledem k místnímu hodnocení nebylo vůbec špatné. Hugh Grant, i když většinou je stále obsazován do rolí stejných umíněnců a arogantních zbohatlíků, byl opět perfektní a já k jeho hraní nemám nejmenší výhrady. Filmy si vybírat umí a vybírá tak, aby jeho postava byla vždy středem veškerého zájmu. Tentokrát je však překonán osobou, která měla ve snímku o mnoho menší prostor, a to Dennisem Quaidem v roli amerického prezidenta. Ani bych se nedivil, kdyby to takhle opravdu fungovalo, ať už v prezidentském úřadu, nebo v showbusinessu.... První řadu Česko hledá superstar jsem sledoval, přiznávám se. Celkový boom nejrůznějších reality show jsem zpočátku sledoval se zájmem. Až později jsem si uvědomil, že na starší reality show typu Klíče od pevnosti Boyard ty nové prostě nemají. A Hledáme Ydol si mě získal hlavně proto, že si z nové reality vlny dělá jen a jen legraci. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Celosvětově populární pěvecká soutěž a k tomu současné americké problémy a stanoviska. Vznikl tak podivný paskvil, který měl asi pobavit, ale nějak se nezdařilo. Scény s oné soutěže jsou tak nudné, že opravdu kdyby to tak vypadalo, na sledovanosti by pořad prohrál na celé čáře. V porotě prezident USA. Zřejmá parodie na něj spíše hraničí až s trapností a že se tam objeví i teroristé a nálož sebevražedného atentátníka už snad ani překvapit nemůže. Tvůrci zkrátka krapet přestřelili a vytvořilo dílo, které po shlédnutí upadne okamžitě v zapomnění. Nu což, není každý den posvícení. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)
  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)

Reklama

Reklama