Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

otík 

všechny recenze uživatele

Americká blbůstka o tom, jak americký showbyznys je hloupý. Nevím, co chtěl tento film parodovat dříve. Zda amerického prezidenta, nebo americké soutěže, nebo teroristy, .... ? Prostě mám v tom guláš. Film ničím výrazně nezaujme, nechytne za srdce, pár scén je sice úsměvných, ale to nestačí. Hloupost na jedno podívání. Hudba: Stephen Trask ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Satira na americkou politiku (aneb už víme, odkud se braly všechny ty "bushismy" - byl to špatný příjem do sluchátka), zároveň i satira na televizní pořady umožňující splnit si sny a najít skutečně talenty (chci lidi, kteří mě budou bavit sledovat, tj. nejde o talenty, ale o divnost, což všichni víme díky Hvězdné pěchotě), satira na propagovaný model lásky, válečného hrdinství atd. Na JEDEN film je to snaha převelká, tudíž nikdo nestojí v centru pozornosti, nikdo není skutečně propracovaný a závěrečné spletení a zapletení osudů je jen vyčpělým dojezdem. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Spojit v jednom satirickém tématu dva tak odlišné světy, jako je ten terorismu a televizního showbizu, je slušný nápad, který ale pravděpodobně dojel na tu skutečnost, že míří na mnoho terčů naráz. I když i tak šlo dopadnout na úrodnou půdu, sám jsem toho příkladem, a kdyby se ještě víc zatlačilo na pilu, mohl jsem hodnotit ještě výš. Líbí se mi, že Grant pravděpodobně natrvalo konvertoval z představitelů nesmělých romantiků na cynické hláškaře, protože tahle poloha mu sedí (jakkoliv bych mu nepřál ani tuto škatulku) a Mandy Moorová si zase s chutí vystřihla blonďatou bezcitnou bitch, která je pro svůj cíl ochotná obětovat cokoliv (a velmi trefně střílí do vlastních řad). Nenudil jsem se, smál jsem se a ve finále jsem byl rád, že si zhrzený Chris Klein nenechal svůj úmysl rozmluvit :-) 80% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tato komedie je založená na dvou dobrých postřezích: 1.) Hugh Grant má lecos společného se Simonem Cowellem, "zlým Angličanem" z americké Superstar. 2.) Dennis Quaid je trošku podobný Georgi Bushovi. Pro účely filmu nastudoval jeho mimiku tak dokonale, že má člověk sto chutí podat mu banán. Jenže s dějem je to horší - satira na Superstar i na nekompetenci mocných by si zasloužily každá vlastní film. Autorům dalo tolik práce proplést ta dvě témata dohromady, že už nezbylo moc místa na humor. :( 50% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Scénář 5/10/// PLUS: oblíbení herci a (kdysi) pro mě oblíbené téma MÍNUS: ze kterého už jsem vyrostl, navíc tenhle film není o hudbě, o talentech nebo o příběhu, maximálně je o zkaženosti Ameriky, o zkaženosti těchto soutěží a o terorismu, který ve filmech prvního desetiletí prostě rezonoval/// Shrnutí: Hledáme Idol jsem považoval za romantický film o cestě za slávou. Dost jsem se mýlil. Je to komedie, která si napůl utahuje z terorizmu a pěveckých soutěží a vlastně to zvládá docela dobře a protože je to zároveň drama, tak tyto kategorie zároveň obžalovává a vlastně docela trefně. Zpracováno je to však dost průměrně, nemá to příběhovou osudovost a z části je ten film dnes už zastaralý./// Celkem 53%/// ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)
  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)

Reklama

Reklama