Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Parodie na všechno, co je dnes populární ale i aktuální - soutěž pěveckých talentů, nesamostatný prezident, problémy s Irákem, konzumní mládež atd. atd. Těch odkazů je ale na jeden film tak trochu moc, vtipných míst bylo docela poskrovnu (hodně jsem se zasmála asi 3x) a když už, tak jsem je už většinou viděla dřív. Postavy jsou neuvěřitelné karikatury (schválně), ale bohužel dost nudné. Ono už samo o sobě skloubení teroristického útoku a Superstar nebyl nejspíš nejchytřejší scénáristický tah a tím spíš, když je děj předvídatelný tak 40 minut dopředu, někdy i víc. Škoda, nápad parodovat tuhle celosvětově populární show nebyl marný, musel by ho ovšem dostat do ruky nějaký šikovnější scénárista a nejspíš i režisér. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Bratři Weitzové (potažmo Paul) jsou podle mě průměrní režiséři. Lavinu, kterou spustili svým prvním snímkem, bych nerad komentoval, tak jen dodám, že zkrátka a dobře POTŘEBUJÍ silný scénář. Jako v případě Jak na věc. V tomhle filmu se Paul rozhodl, že do něj nacpe všechno, co je v dnešním světě aktuální, z hlediska nadsázky to vynásobí na třetí a nejspíš doufal, že se smíchy umlátíme. Povedlo se mu to jen tak napůl, Dennis Quaid nemá ve filmu mnoho prostoru (ovšem až na závěrečné finále, kdy opravdu hezky mluví) a tak z toho, čemu se smějeme, zbývá jen ona soutěž American Dreamz (ve skutečnosti v USA Pop Idol, u nás Česko hledá Superstar) a její moderátor Hugh Grant, který sice hraje podobnou roli již po několikáté za sebou (jeho další oblíbená poloha je "nesmělý frajírek" ;-), ale mě to vůbec nevadí. Právě v oné dějové linii hudební soutěže jsem s autorem snímku nejvíce souhlasil a ona vyplňovala největší část filmu. Příběh "teroristy" je totiž poněkud pofidérní z hlediska jeho vyústění. Zkrátka a dobře, nejsou to čisté čtyři hvězdičky, ale velice silných 70%. Snímek V dobré společnosti si určitě co nejdříve pustím. Tak trošku podle zdejších ohlasů věřím, že nebudu zklamán :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zase tak strašný, jak to tu zdejší uživatelé vidí to teda nebylo. Objevilo se tam pár suprových nápadů, který musí neameričan ocenit, protože kdo by se chtěl koukat na film, kde Arabové chystají atentát na prezidenta, legrační formou? Trošku tam je vidět ta americká nátura, a když si z ní dokážou samotní Američani udělat prdel, tak proč ne... ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.... „Mám lidi na psaní projevů, píšou pro mě celou kariéru a poradci mi říkají jaké mám zaujmout stanovisko. Už si ani nepamatuji, proč jsem chtěl začít s politikou. Myslím, že to chtěla má matka. Ukázat mému tátovi, že to může dokázat každý idiot.“ Tak tahle sebekritika „amerického prezidenta“ nakonec rozhodla, že jsem přidala 1*, jinak jsem naprosto nepochopila „co tím chtěl básník říct.“ ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tato komedie je založená na dvou dobrých postřezích: 1.) Hugh Grant má lecos společného se Simonem Cowellem, "zlým Angličanem" z americké Superstar. 2.) Dennis Quaid je trošku podobný Georgi Bushovi. Pro účely filmu nastudoval jeho mimiku tak dokonale, že má člověk sto chutí podat mu banán. Jenže s dějem je to horší - satira na Superstar i na nekompetenci mocných by si zasloužily každá vlastní film. Autorům dalo tolik práce proplést ta dvě témata dohromady, že už nezbylo moc místa na humor. :( 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Já chci větší pestrost. Já chci mít někoho rád, chci někoho litovat, někomu se smát, chci někoho u koho budu masturbovat. To poslední už možná máme." USA jsou skutečně zemí neomezených možností. Prezidentova inteligence se může skrývat ve štěnici v uchu, k válečnému hrdinství se dá dostat již cestou do války, arabsko broadwayský terorista se může prošaškovat až do finále soutěže American Dreamz, kterou může s přehledem vyhrát mrtvola, která v ní vůbec neučinkovala. Já tento snímek považuji za vcelku zábavné rýpnutí do činnosti nejmenovaného 43. prezidenta USA, pseudohrdinství i do nekonečně skvělých reality show. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě nic neříkající film, kterej se sice tváři všelijak, ale nakonec z toho vyleze jedno veký hovno a nic víc. On totiž velkej problém filmu je, že sem se neměl v podstatě čeho chytit, žádná postava neni zrovna moc sympatická, i když Mandy Moore je moc pěkná a roztomilá, ale je tady i zároveň slušná svině a děj je více méně o ničem. Hugh Grant by se měl spíš držet romantických komedií, který mu jdou daleko líp, i když na druhou stranu, takovej pěknej hajzl jakýho ztvárnil tady, mu docela seděl, jen ten film je fakt debilní a americkej prezident v podání Quaida spíš k pláči, byl až trošku moc retardovanej. Ovšem William Dafoe jako starej poradce prezidenta nemá chybu ()

choze 

všechny recenze uživatele

Je to tak za dvě a půl. Skloubení války s teroristy s americkou Superstar se tvůrcům povedlo, ale jejich cynický a hořký smysl pro humor mě neoslovil a tak jsem se většinu času nudil, což poněkud napravilo až skvělé finále. Čekal jsem zkrátka řachandu na téma Superstar a ne jízlivou a hysterickou politicko-mediální satiru. Grantův hajzlík byl spíš tragický než komický, dementního bushovského prezidenta v podání Dennise Quaida jsem z duše nenáviděl a roztomilá Mandy Moore mě překvapila tím, že byla schopná něco uhrát. Když už jsme u castingu, pobavilo mě, že je převážně poskládán z herců z předchozích filmů bří Weitzových - Chris Klein a Jennifer Coolidge z PRCIČEK a ZPÁTKY NA ZEM, John Cho ze ZPÁTKY NA ZEM a V DOBRÉ SPOLEČNOSTI, Grant z JAK NA VĚC a Quaid z V DOBRÉ SPOLEČNOSTI. Není to vůbec špatný film, ale já nepatřím do jeho cílové skupiny. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádné Guantánamo a útoky bezpilotních letounů! Přihlaste arabské teroristy do nějaké hédonistické Superstar, aby přišli na to, že lépe, než na velbloudovi, se jezdí v Bentleyi a taky, že je lepší souložit se sedmi štětkami po koncertu na hotelu, než se spoléhat na nejistých sedmdesát panen v nebi. Dejte jim šanci splnit si své sny a Džihád pak už jen bude komerčně úspěšnou hrou na Broadwayi.. Light satira o pokrytectví, neosobnosti a vypočítavosti jak politiky, tak současného fenoménu hledání idolů od zpěvu až po umění udělat ze sebe idiota, které chyběl o něco agresivnější scénář a silnější úvodní polovina. Hugh Grant se zjevně v novém tisíciletí zasekl na rolích sebestředných arogantních floutků a jde mu to k pleti.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

A ono to vzhledem k místnímu hodnocení nebylo vůbec špatné. Hugh Grant, i když většinou je stále obsazován do rolí stejných umíněnců a arogantních zbohatlíků, byl opět perfektní a já k jeho hraní nemám nejmenší výhrady. Filmy si vybírat umí a vybírá tak, aby jeho postava byla vždy středem veškerého zájmu. Tentokrát je však překonán osobou, která měla ve snímku o mnoho menší prostor, a to Dennisem Quaidem v roli amerického prezidenta. Ani bych se nedivil, kdyby to takhle opravdu fungovalo, ať už v prezidentském úřadu, nebo v showbusinessu.... První řadu Česko hledá superstar jsem sledoval, přiznávám se. Celkový boom nejrůznějších reality show jsem zpočátku sledoval se zájmem. Až později jsem si uvědomil, že na starší reality show typu Klíče od pevnosti Boyard ty nové prostě nemají. A Hledáme Ydol si mě získal hlavně proto, že si z nové reality vlny dělá jen a jen legraci. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda útoky na americkou politiku od lidí, kteří o ní neví nic víc, než že si přečtou nějaké vtipy o Bushovi na internetu. Nemám ráda, když někdo tvrdí, že Bush šel do Iráku kvůli ropě. Na druhou stranu musím přiznat, že lepší a zábavnější parodii na politiku USA jsem už dlouho neviděla. Mám takový pocit, že Dennis Quaid snad studoval výrazy obličeje George W. Bushe, protože jakožto člověk, který Bushovy projevy celkem často sleduje, jsem se při nástupu Quaida na scénu často pomalu zřítila ze sedačky smíchy. Tenhle film totiž není komedie a už v žádném případě drama. Je to prachobyčejná (a přiznejme si, že často i hodně dobře udělaná) parodie na všechno, co hýbe Amerikou: na American Idol (u nás pojmenované jako Česko hledá SuperStar), na jeho soutěžící, na americkou politiku, na válku v Iráku, na Al Kaidu. A může vám být úplně ukradené, že postavy nejdou do hloubky třeba tolik jako V dobré společnosti nebo že pitomější scénář jen tak nenajdete; tenhle film si vzal za úkol pobavit vás. A myslím, že pokud máte rádi satiru, líbit se vám bude. Mě osobně překvapil, protože jsem čekala něco mnohem horšího. Není to na čistý 4* (dokonce bych bez Quaidovi role házela hodnocení někde mezi 1 a 2 hvězdičkami), mým filmem roku se to nestane, na druhou stranu by ale American Dreamz do zapomnění úplně upadnout neměl. Už je kvůli té jedné, v tomto komentáři tolikrát zmiňované, postavě. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zvláštní americká komedie...je tu reality show, problém Středního Východu a taky trochu pomatený Americký prezident v podání skvělého Dennise Quaida. Když to celé dáme dohromady, tak to opravdu pracuje tak, jak má. Navíc i ten konec není zas až tak moc klišovitý, jak to u tohoto druhu komedií bývá...jistě, nějaké ty nedostatky tu najdeme, proto jsem koneckonců dal jenom 4*, že jo...ale jinak musím říct, že jsem byl celkem příjemně překvapen. A málem bych zapomněl na opravdu vynikajícího Willema Dafoe, který má opravdu velký komediální talent (což dokazuje i jeho role v Life Aquatic with Steve Zissou )..při jeho "He nailed her" jsem málem spadl ze židle :) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Viděli jsme film ´Hledáme Ydol´ a prostě jsme nemohli jinak". Kdyby se s takovýmto argumentem v budoucnu vytasili teroristé, kteří právě spáchali bombový útok na centrum Washingtonu, snad bych je i pochopil a možná jim i odpustil. Hvězdu této nevtipné slátanině dávám jen za Dennise Quaida, který si očividně (a velice zdařile) střílí z George Bushe. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch novějších filmů s mým oblíbencem jménem Hugh Grant. A dopadlo to relativně dobře. Film srší zajímavými nápady i vtipem, což je jen dobře. Nádherně jsou zde zparodovány hudební reality show a také prezident USA. Je vidět, že Paul Weitz si s filmem pohrál a je to na výsledku znát. Co mne naprosto odbourávalo byly především záběry na teroristy na íránsko-pákistánské hranici, kterak koukají na show Americký sen. Ale dost vtipná byla například i vsuvka s Williamem, se kterým se rozešla jeho přítelkyně, on vstoupil do armády, odjel do Íráku, hned první den ho postřelili do ruky a on se domů vrátil jako válečný veterán po jednom dnu v Íráku. Prostě sranda. Tenhle film originalitou přímo čiší a konec je doslova překvapivý, ale o to více zajímavý. A Hugh Grant jako cynický moderátor a Dennis Quaid jako americký prezident filmu dodávají na zajímavosti. Celkově jsem si film užil a příjemně pobavil. Prostě super zážitek a opět se mi potvrdilo, že v poslední době si Hugh Grant pečlivě vybírá scénáře a nekývne na každou blbost. Takže celkově jsem byl spokojený a dávám čtyři hvězdičky, protože tato komedie je určitě solidní nadprůměr. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozné, trapné, a snažící se úplně na zbytečném písečku. Mandy Moore je sice hezká, ale přes tu obrazovku bych ji nejraději jednu liskl, stejně tak nudného Quaidovi, který by měl jít do hereckého důchodu. Grant obsazený do "své" role nepřekvapuje vůbec ničím a vlastně tam ani moc není. Po vizuálnís tránce hodně vyblité a neoslňující. Pro mě pyčovina tohohle měsíce! ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Vtipné svedectvo o tom, ako sa hýbe masami, manipuluje jednotlivcom. Amerika udáva, čo je trendy a šik. Medzi riadkami sa dajú nájsť latentné aj okaté návody, ako predstierať kadejaké kraviny s jediným cieĺom: byť zbožňovaný a milovaný. American dream odkrýva pravý lesk a podstatu biznisu atraktívnym nevtieravým humorom. Vydarený sprievodca úžasným svetom šoubiznisu za štyri body. ()

Reklama

Reklama