Reklama

Reklama

Bublina

Trailer

Obsahy(1)

Protagonisty vyprávění situovaného do městečka na hranicích Ohia a západní Virginie jsou tři dělníci z továrny na panenky, jejichž životy se protnou na ploše svérázného milostného trojúhelníku. Postarší Martha udržuje s mladším kolegou Kylem mateřský vztah na základě společných cest do práce a společně trávených přestávek na jídlo. Poklidnou rutinu jejich kamarádského soužití rozbouří příchod nové kolegyně, svobodné matky Rose. Důležitou roli ve vyprávění hraje vedle obtížně vyjádřitelných citů i lehce nahozená kriminální zápletka. Steven Soderbergh se na nezvyklém snímku natočeném s improvizujícími neherci v reálných prostředích podílel také jako kameraman (pod pseudonymem Peter Andrews). Ke specifikům projektu, který režisér označuje jako první z plánované série, patří i způsob distribuce: do kin zamířil prakticky zároveň s uvedením na DVD a placeném televizním kanále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak druhý film z cyklu Americké nezávislé léto 2010 jsem si opravdu užil, zatímco předchozí film z tohoto cyklu byl zklamáním, tak nyní jsem si to plně vykompenzoval, protože pokud mám něco na filmech ze Spojených států nejradši, tak je to poklidné prostředí maloměsta, jestliže se nějaký film v takovémto prostředí odehrává, tak má u mě už dopředu plusové body. A pokud je to ještě navíc příběh jako ze života, pokud zde hrají méně známí herci nebo dokonce v tomto případě přímo neherci, tak už toho není mnoho, co by mi mohlo pokazit zážitek z takového filmu, to by musel být ten děj opravdu hodně nezáživný, a to se v tomto případě nestalo. Tento film totiž má velice zajímavý a prostý příběh, u kterého jsem nemusel nijak zvlášť přemýšlet a který mi ani nedal šanci začít se nudit, celé to uteklo velmi rychle a především velmi příjemně. Dá se tedy říci, že v tomto případě se spojilo několik prvků, které ve filmech mám rád, a díky tomu u mě dokázal film Bublina bez větších problémů hodně zabodovat. A herecké výkony, to už je jen jakási pomyslná třešnička na dortu, kdy všichni tři hlavní aktéři byli zajímaví a příjemní. Herečka, která hrála Marthu mi dokonce připomínala mou bývalou učitelku, které jako by z oka vypadla, a o to byl ten film ještě zajímavější. Celkově se tedy z mého pohledu jedná o hodně příjemné překvapení a neváhám udělit nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Alternatívny film ktorý svojou jednoduchou ľudskou formou a krátkou stopážou bez zbytočnej vaty rozhodne cinefilného diváka neurazí. Snímka zachytáva robotnícku triedu predmestia ktorá sa utápa vo svojej každodennej stereotypnosti. Herci príjemne realistický, príbeh takisto a nečakaný koniec iba dokrášil viac menej bezdejovosť a pointu. Nerozplýval som sa ale rozhodne to neurazilo. ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

Není radno brát chudákovi jedinou radost života neboli, chce-li Bůh udělat z člověka poslušnou ničivou zbraň, zraní ho do srdce, zbaví ho rozumu, oslepí ho emocemi nebo mu je sebere. Jinak řečeno biblický Samson a shakespearovský Othello americké každodennosti. ___ Syrové, naturální, pravdivé – možná nejlepší Soderberghův film. Rozhodně nic pro diváky, kteří hledají ve filmech zábavu, ani pro ty, kdo hledá unik z tohoto světa. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Od tohto filmu (vážne neviem prečo) som čakal viac. Zaujímavý priestor fabriky na bábiky poskytuje toľko vizuálnych aj významových možností, že mám pocit nenaplnenosti, ale na druhej strane je film vo vyjadrovaní celkom presný, všetko sedí a som si takmer istý, že Soderbergh dosiahol to, čo chcel, so všetkými tými nehercami, ostrou kovovou gitarovou muzikou, v nude a studených farbách utopené americké malomesto, fast foody, všetko. na rozdiel od ostatných režisérových filmov vybočuje okrem distribučnej zvláštnosti a iných špecifík aj samotným názvom, s ktorými sa pri dielach minulých veľmi netrápil a boli popisne jasné a trefné, kdežto tu sa človek musí aj zamyslieť, čo je tou stevenovou "bublinou". ()

ad 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má moji nehynoucí podporu a obdiv. Soderbergh natočil film jednoduchou minimalistickou formou, ze které banalita a obyčejnost dní přímo odkapává, kde jsou všichni naprosto přirození a dokazuje, že skutečně dobrý filmař natočí zajímavý film i bez hvězd, velikého rozpočtu a studiem za zády... Není to asi film pro každého, ale mě velmi sednul... 4,5* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Debbie Doebereiner (Martha) byla filmaři „objevena“ v okénku KFC Drive Thru ve městě Parkersburg v Západní Virginii, kde pracovala. (ČSFD)

Související novinky

Sex, pravda a video

Sex, pravda a video

01.05.2008

Tak tahle zpráva přímo žadonila o bulvární titulek. Soderbergh ve světě luxusní prostituce, Soderbergh chce pornohvězdu, Soderberghovy zážitky s profesionální přítelkyní nebo něco takového. Steven… (více)

Dojme krávu dokud dává

Dojme krávu dokud dává

26.04.2006

Aneb dvě slepice více nesou či čím větší rána, tím větší gól. O čem je řeč? O Oceanově třináctce, čili Dannyho parťácích 3. Ano, režisér Steven Soderbergh na konci července začne natáčet třetí díl… (více)

Reklama

Reklama