Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britská Kolumbie. Lesnická společnost zasahuje do genetické skladby stromů, aby měla co největší těžební výsledky. Jejich ilegální pokusy vedou k mimo-řádně hrůzným následkům. Místo stromů se počínají měnit v hladové zombie zaměstnanci a ekologičtí aktivisté, kteří les brání. (oficiální text distributora)

Recenze (62)

tron 

všechny recenze uživatele

„Neodpovedajú nám, tak tam pôjdeš a zistíš, čo sa stalo.“ Toto ak zaznie v nejakom horore, minimálne od dôb VOTRELCOV je zrejmé, že s daným miestom je amen tma a je lepšie tam nikdy nechodiť. Tento nesympatický mladík ale nevidel nikdy v živote žiadny horor a tak poslúchne radu svojho namysleného otca a sám (!) odchádza do lesov fantastickej Britskej Kolumbie, kde sa odmlčala otcova drevospracujúca firma. Ako sa ukáže priamo na mrazivo mlčanlivom mieste, z pilčíkov sa stali krvilační, utekajúci zombíci. Našťastie mladík uprostred krásnych lesov okrem „živých mŕtvych“ nájde aj normálnych „nenakazených“ (zbabelec, pekná baba, s ktorou bude mať na konci sex, odvážny Afroameričan). S nimi sa dá na útek naprieč nekonečnými lesmi. Roztrasená „dokumentárna“ kamera fajn, výprava môže byť, herci byť rozhodne nemôžu, ale dajú sa pri troške trpezlivosti vydržať. Určite slabší príspevok do Novej zombíckej vlny (odštartovanej 2002 hitmi RESIDENT EVIL a O 28 DNÍ...), ale nie je to také strašné, ako som si myslel, že bude. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/150235/Tiene-z-lesa-40.html ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pomineme-li zápletku a vysvětlení původu zombie, vedle kterého je jakýkoli meteorit nesoucí nebezpečný virus dokonalým vědeckým vysvětlením, je Severed překvapivě živoucí zářez do oblíbeného subžánru. Postavy jsou příjemně reálné a jejich chování, stejně jako vzhled a žravost zombie, v sobě mají lecos z Romera. Gore je slušně oldschoolové, bohužel se uatoři snažily nízký rozpočet schovat za kameramanovu třesavku, která sráží hodnocení někam na průměr. Tak jako tak jsem byl příjemně překvapený, v rámci poloamatérských zombiáren je Severed rozhodně tím lepším. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Noc oživlých drvoštěpů aneb zářný příklad toho, že zatímco kůrovec ekologické aktivisty a dřevaře rozděluje, krvelačné zombie je spojují.. Vcelku obstojná atmosféra hlubokých lesů zavražděná dějovou bezradností a kameramanem, kterému i přes tuhou zimu nebyla dopřána deka (na zahřátí). Abych dovršil trilogii filmů sponzorovaných Lesy ČR (zatím Stmívání a todlencto), zůstává mi ke zhlédnutí 3,5 hodiny trvající Opus Magnum Terrence Malicka, jenž pojednává o bývalém premiérovi objímajícím po celou dobu stopáže vzrostlý dub někde na Vysočině (distribuční název: Strom prognostika). Nejsem si však jist, jestli k tomu najdu někdy odvahu.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nízko-rozpočtová, snaživá zombáreň na spôsob (asi) "Left for Dead" pre skalných fanúšikov subžánru. Ostatní sa rovnako ako Ja, budú pýtať samých seba, prečo na to vôbec siahli ... - 40% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kombinace dřevařů a zelených eko-aktivistů...to když se nepatrně promíchá vznikne z toho směska neurčitelně vyhlížejících žravých zombíků...a co si přát víc...takže připravte si motorovky,sekery a jdem do toho...)-: ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ultranízkoropčtovosť snímku bije po celý čas do očí a veľmi k tomu nepomáha ani kameraman s triaškou. Brutalita snímku je až zarážajúca. Postavy dosraté strachom sa priam vyžívajú v tom ako zombíkom môžu donekonečna rozmlátiť hlavu ktovie na akú kašu. Táto brutalita sa vždy odohráva mimo záber, takže všetko čo vidieť, je iba krv špliechajúca navôkol. Zombíci sú v masových scénach doslova nerozoznateľný od iných ľudí. Proste majú na tvári nakreslené žili a to je všetko. Postavy sú charakterizované asi takto: syn šéfa drevorubárskej spoločnosti, drevorúbači a ekológovia. Toť vsjo. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelně pitomý film jsem už dlouho neviděl. Zombíci - směšní! Ta jejich elektrická chůze, jako kdyby jste do nich pouštěli elektřinu. Mnohem propracovanější jsou teda zombie ze starých filmů. Nechápu ty tuny krve na obličeji pokaždé, když zabijí nějakou zombie. Proč jim toho vystříkne vždy tolik na obličej? Tam je více krve než ve filmech Tarantina. Roztřesená kamera při soubojích se zombie je taky příšerná. Nic jsem z toho neměl a bolela mě z toho hlava. Holka přijde o kluka a už druhou noc se muchluje s dalším. Alespoň tu jednu hvězdičku dám za ten nápad se smůlou ze stromů. Jinak tento film opravdu nedoporučuji. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Slušné. V dnešnej dobe šprintujúcich zombies je príjemné opäť zas vidieť tie pravé klátiace sa mŕtvoly... a kvalitné gore. Neviem čo videl Jenda, ale v mjojej (očividne uncut) verzii neboli žiadne zatmievačky, a grafické vyobrazenie zombie-festov bolo vždy plne v zábere. Výhrady (ako to obvykle pri low budget zombie filmoch býva) smerujú k nepríjemnej predvídateľnosti a miernej prihlúplosti deja, no a k ešte jednej veci. Akonáhle sa na scéne objavia živé mŕtvoly, kamera sa začne neúnosne klepať. Chápem že kvôli väčšej dynamičnosti je trasenie kamery nevyhnutné, tu to však vyzerá tak, ako keby mal kameraman Alzhaimera... a ja po filme epileptický záchvat. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Zombíky já rád. Ale musí to mít hlavu a patu. Nebo aspoň patu, když je zombíkovi hlava useknuta, ustřelena, roztlučena či uřezána. Tady to ale většinou nemělo ani jedno. Když se k tomu přidá fakt špatnej střih, nůše klišé, prakticky nijakej děj, dementní charaktery a kameraman epileptik, je z toho nuda na odstřel. A ani ta Sára pořádně nic neukázala. 10% ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Za tu otřesnou (doslova) kameru by patřilo hovado, co s ní pořád házelo (epileptik? někdo s parkinsonem? idiot?) přivázat po vzoru ekoaktivistů ke stromu a pustit naň zombie dřevorubce, ale jinak je Severed celkem slušné béčko. ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Tak tento filmík je jeden z tých hypernízkorozpočtových, natočených za jeden víkend, ale treba povedať že stojí za to. Jednoduchý príbeh, ktorý je ale uveriteľný, zabalený do slušnej réžie a nebyť niekedy až príliš roztrasenej kamery nemal by som jej ani čo vytknúť. Dej nie je ani zďaleka dokonalý, ale presne taký ako sa na tento žáner patrí a to patrične blbý. Nečakajte žiadne extrémne gore ale minimálne striekancov krvi si užijete do sýtosti a predovšetkým sú tu opäť starí dobrí, pomalí zombie. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Maximálne nedocenený a takmer neznámy film s tematikou zombies. Vyšiel na DVD súbežne s kravinou MRTVÍ K SNÍDANI, ktorá mu nesiaha ani po členky. (23.6.2008) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho teda víc, ale zas až takový průser to nebyl. I když popravdě stát se zombie díky kontaktu s pryskyřicí je docela pakárna. Od odpadu tenhle film dělí jen několik zajímavých scén a nově pěstovaný sport, na kterém se dá vytřískat spousta prachů. Zastřel si svou zombií....Ještě že tam hrála ta pěkná herečka, protože čumět na bandu hnusných, zarostlých típků by bylo k pos.... Slabé 3* ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je otřesné asi všechno (vyjma vzhledu hlavní hrdinky, ale ten to vůbec nezachrání) - zápletka, děj, scénář, kamera, herci, zombíci, masky, triky a i samotný konec. Film si vypůjčuje z kde čeho (namátkou např. 28 dní poté). Naprostá ztráta času. Na filmu mě potěšila jen jedna věc - jeho shlédnutí mě nestálo ani korunu. Naštěstí. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Film vás prakticky neuvede do problému, skoro vám nesdělí proč se začali lidé v lese měnit v zombíky, a nemá konec. Skoro jsem měl pocit, že sleduji seriál na pokračování. Navíc mě udivila debilita dialogů a chování postav. Za všechny bych zmínil synka majitele těžební firmy, který si, nejprve nevšiml, že s dřevorubcem co žere vlastního kolegu není něco v pořádku a pak když se k němu začaly belhat další mrtvoly, utekl raději do hlubokého lesa, misto aby se vrátil k autu a ujel. Popřípadě jiná rozhodnutí, která by i člověk s průměrnou mozkovou kapacitu, jako má motýl, v životě neudělal. Předeli jsou tvořeny několikavteřinovými nevhodně střiženými blackscreeny bez zvuku, při kterých jsem měl nejprve pocit, že se mi porouchala televize. O hudebním doprovodu se nedá mluvit, pokud nepočítáte zvuky, které se linou okolím, když vykolejí tramvaj. Masky nemrtvých vypadají dobře, bohužel krmící scény spočívají v tom, že kamera poodjede a vzduchem létají hromady červeného rosolu. Jestli se chcete dívátn na zombie, tak je mnoho o hodně lepších filmu než tento. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Zápletka, režie, herci, atmosféra, to všechno stálo za hovno. Navíc zombíci, který třikrát oběhnete a kopnete do prdele dřív, než se otočej, už dávno nejsou v kurzu. Alespoň ne tak, jak jsou tady podávaný. Proč to má modrý čísla? Dyť to je jasný černo. ()

Reklama

Reklama