Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malém zámečku žil kníže se svou dcerkou, komteskou Julinkou. Měl s ní ale velké trápení. Komteska odmítala jednoho ženicha za druhým. Dala si podmínku, že si vezme za muže toho, kdo jí přinese botky, co se nikdy neprotancují. Ta zpráva se dostane až do pekla. Na pokyn Luciferovy báby starý čert Šuspajtl Julinku unese. Komteska v pekle ale dlouho nepobude – přijde ji vysvobodit mladý švec Ondra. Úsměvnou pohádku natočil Z. Kozák, který do hlavních rolí obsadil N. Divíškovou (čertovská bába), J. Pechu (Lucifer), E. Parduse (čert Šuspajtl), J. Kuneše (kníže), A. Talackovou (komteska Julinka), S. Zindulku (pohádkový dědoušek) a I. Martáka (švec Ondra). (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o novější televizní pohádku, tak celkem příjemné pokoukání. Hudba i písně navozují pohodovou nenáročnou atmosféru, nejsou přehnané a libě se poslouchají. Herci jsou veskrze sympatičtí. Příběhově samozřejmě žádnej šlágr, ale k nedělnímu obědu s dětmi, proč ne. Mimochodem, možná jsem nahluchlej, ale když je komtesce představen Luciper, říká ona "Ccože? ...Tý vole, to tady má být můj ženich?!" Fakt tam slyším to "tý vole". :-D ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Až na výjimky nenávidím pohádky, ve kterých se v jednom kuse zpívá. Tuhle jsem nerozdýchala a musela relativně brzo přepnout na snesitelnější, příjemnější podívanou - rozbor havárie raketoplánu Challenger. Za klad lze považovat, že ta zpívánková pyjovina není studiová (ono je dnes naštěstí lacinější točit někde na zámku, než platit malíře, aby spáchal kdovíjak nepohledné kulisy), další pozitiva se hledají těžko... snad Pecha a Zindulka. 25% ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co do knížete, když má dluhů víc než karbaník ?!" Jeden by tradičně zoufalého Pecu i s mladým Kozákem nechal za trest na koksu klečet, ten to totiž tradičně nedotáhl a poplancal.. Tolika výtečných režijních nápadů k ničemu !! Slušně roztančená pohádková záležitost plná zhovadilých dialogů.. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč brněnské studio neustále cpe do svých pohádek Pechu, jeho opilecké pitvoření vydávané za vrchol herectví - to je fakt síla! Jinak velmi slušná pohádka, která mne potěšila hlavně tím, že herci hrají a nepřehrávají. Talacková má šťávu, Pardus je vynikající (taková je ho škoda, moc na něj vzpomínám!!!), Apolenář je pěkně slizký a Divíšková je prostě čuprbába od rány. Tohle se dětem musí líbit. Celkem se dá odpustit i Martákův melír. Přiznávám, že pohádky brněnského studia mne po léta děsí, ale tahle patří k těm nejlepším, co tam za dobu existence studia natočili! ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Na celém světě i podsvětí je jediná holka, která by se zrovna tak mohla vdávat, takže se samozřejmě strhne mela, kdo bude šťastným ženichem. Doslova vzato - postupně všichni, ale šťastným manželem posléze jen jeden, i když s tou roztomilou, ale nablblou komteskou ani to štěstí nemohlo trvat dlouho. Ten švec měl břicho jako chcíplou chlupatou rybu, takové věci nepatří do pohádky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Buchlovice a ve skanzenu Veselý kopec. (M.B)

Reklama

Reklama