Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž je uväznený v uzavretom priestore, pripomínajúcom úzku šachtu a márne pátra v pamäti - ako a prečo sa tu ocitol. Priestorom sa ozývajú desivé zvuky, chvíľu ho dokonca akási neznáma sila vlečie po zemi a udiera do hlavy. Po čase objaví zmasakrované ľudské mŕtvoly a medzi nimi jediného živého človeka, neznámu ženu, ktorá je odhodlaná nájsť východ z tejto hrozivej pasce. Zdá sa, že cesta von vedie cez nádrž plnú krvavej vody s torzami ľudských tiel... (Nick Tow)

(více)

Recenze (39)

molotov 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu není můj šálek čaje, ale přesto musím hodnotit poměrně vysoko. Protože lepší návštěvu pekla jsem doposud neviděl. Většina filmu je ultimátní noční můra, kterou bych nikomu nepřál. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Undergroundove hororove peklo. Priam dokonale vyuzitie digitalnej kamery, vyborna tvrda elektronicka muzika - 49 minut neustavajuceho audio-vizualneho tlaku na zmysly a psychiku. Fantazia. Kam sa hrabe Inland Empire. (10/10) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Chvílemi nepřehledný blázinec, chvílemi zase slušná atmosféra s klaustrofobickými stavy. Dostat se mezi takové zdi, co jsou asi půl metru od sebe v horizontální poloze, tak by mě asi jeblo. Pointu jsem bohužel nepochopil. 55% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No není to nejhorší. Mezi sklepní dramata vežněných nebožáků patří určitě Haze k těm lepším kouskům. Vyzdvyhuje jej jeho nápaditost. Bohužel právě zpracování je zároven i to co jej pohřbívá. Japonci točí divné veci a Tsakumoto je mistrem v tomto oboru (= Tetsuo, co dodat ...). Ale tohle bylo zase až přepálené. Navíc velmi nedávno jsme videl jiný kraťas s podobnou tématikou = Fair Haired Child z miniserie Masters of Horror a Haze za timhle dost pokulhává. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zvuky a závěrečných 5 minut - to jsou výrazné klady filmu, ze kterých se vám minimálně naježí vlasy. Všechno ostatní jsem ale bohužel přes tu tmu neviděl, tudíž jsem ani nepobral pointu a to nepočítám prapodivný dialog mezi mužem a ženou uprostřed toho temna. Každopádně svoji hororovou sílu to nepochybně má, vo tom žádná. 40% ()

lillien odpad!

všechny recenze uživatele

Mít slušného kameramana, čerstvý dojezd po LSD, dva dobrovolníky a atomový kryt, natočíte takovou krávovinu taky. Bohužel jsem se jako obvykle netrefila, když jsem chtěla dát šanci asijskému hororu. Artová nuda s nepatrnou špetkou ohavnosti, ale poutavé asi jako oběd z řasy kombu (asijské, tváří se originálně, ale je to slizké a nechutné). Uspokojí jen velmi specifické publikum nebo zanícené uživatele halucinogenů. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je ľahké byť Cukamotových hrdinom. Hlavne ak tým hrdinom je sám Cukamoto. Haze je príbeh manželstva.. ktoré predstavuje " asi" emočné bludisko. Výrazná subjektivizácia konotácií nám síce môže poslúžiť k vlastnej interpretácií diela, ale na konci( kedy sa dostávame do realistickejšej roviny) sa to akosi významovo rozpadá. Je bludisko metaforou na vnútorný svet, ktorý je stiesnený a utláčaný práve vzťahom? Sú končatiny milenci, ktorých zničila nenávisť Cukamotovho bludiska? Je bodnutá žena v kuchyni dôsledok jeho vnútornej nenávisti? Sú spomienky pre vzťah dvojice relevantné? Je to hra s divákom a s formou. To ide Cukamotovi najlepšie. Ale aj tak to nie je vyslovene film z ktorého by som padal na zadok. Nie že by väčšina jeho filmov taká bola. Len osvedčené prvky vzbudzujúce nepríjemné pocity, sú pre mňa už akosi nezaujímavé. Tetsuo a Snake of June neprekonaný. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Ak trpíte klaustrofóbiou, vyhnite sa tomuto filmu oblúkom. Praktický celý "príbeh" /našťastie ide o krátkometrážny film/ sa totiž odohráva v akejsi temnej šachte, plnej desivých zvukov a výjavov, ktoré môžu byť skutočnosťou, ale rovnako tak halucináciou protagonistu. Temný, bezvýchodiskový feeling spolu s premisou človeku nemôže nepripomenúť Kocku, hoci Tsukamoto predsa len ide na "vec" trochu inak, minimalisticky - a v konečnom dôsledku introspektívnejšie. Záver filmu je prekvapivý, ale nemožno ho nazvať čistokrvnou pointou, pretože namiesto vysvetlenia iba rozširuje možnosti interpretácie. Výber je na divákovi. Vizuálna stránka a nadupaná, hoci striedmo použitá hudba umocňuje zážitok z tejto exkurzie v pekle takmer na úroveň "tripu". P.S. Pre znásobenie zážitku odporúčam pozerať v hlbokej noci, v hodne tesnom spacáku a so slúchadlami. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejznepokojivějších psychoTerorů za poslední dobu. Pokud byla myšlenka na stejné vlně jako má osobní interpretace, pak je to hezká genialitka. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Vždy mi je ľúto, keď svojím sposob geniálny film posielam do pod/priemeru, ale nemám chuť sa pretvárovať, že ma to bavilo. Polovicu som len tŕpel a sledoval, kedy to skončí, dalšiu som s otvorenými ústami. Dakedy ani nechápem, jak je to možné, že z Japonci s fakt nepríjemného filmu zrobia romantickú romancu..a ten záver? Dosť slabý na taký film.(2,5*)EDIT:25.2.2015 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Shin'ya Tsukamoto věděl, že ve filmu „Haze“ bude potřebovat víc než jen to, co je řečeno anotací. A tak přidal hodně stísněný prostor, z kterého může muž vykukovat a vidět různé děsivé věci. Tyhle obrazy nejsou pěkné, stejně jako ten, u kterého se nakonec zastaví a kde potká ženu. Tam konečně čeká rozřešení, ale vše v duchu gore a nepříjemných vizí s mrtvými lidmi. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síce mnohokrát krása no v tomto prípade to neplatí. Na mňa úzke tmavé priestory v ktorých sa chlapík vystrašený na smrť plazí nezapôsobili. Tvorca kultového Tetsuo ma týmto krátkym filmom sklamal. Má to síce potenciál, ako horrorový tak aj umelecký (scénka zo zubami prekvapila) ono to v podstate nie je ozaj nič iné iba o chlapíkovi ktorý sa plazí a stretne počas toho jednu ženskú a niekoľko umelých končatín. Malo to akú-takú atmosféru ale po pravde nič extra. 2*. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Horory moc nemusím, jsem u nich až moc napnutej, a Haze nebyl vyjímkou. "Poměrně" nepříjemnej kousek.. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Moderní forma trýznivého inferna, vyznačující se nebývalou naturalističností, porcí napětí, utrpení a soucítění zároveň. Hlavní symptomy vyskytující se během sledování: zrychlené dýchání a vyšší tepová frekvence, kousání nehtů, nezvyklé obličejové grimasy a pocuchání už tak křehkých nervů. 85% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jo, nějak takhle by mohlo vypadat peklo. Protože to prostředí je sakra hnusné. Jenom se musíte připravit na to, že je tu klaustrofobická kamera - neustále se kvrdlá, zabírá hlavního hrdinu v naprosté tmě, občas je teda vidět, že tak deset centimetrů nad ním je strop. A z toho se mi udělalo blbě. A není to jediný moment, hlavní hrdina se tu plazí po odporné podlaze, těsně nad ním strop... Mě by tam hráblo. I hlavní hrdina hraje přesvědčivě strach, věříte mu ho. Takže atmosféra funguje. Nějaké napětí je ke konci, ale jinak vůbec. Jenže jedna věc mě celkem štve - hrozně se mi líbí, když hlavní hrdina přemýšlí nad tím, z jakého důvodu tam vůbec je. A tak se člověk těší, že dostane na konci nějakou odpověď. No, asi tam někde bude, hluboko zašifrovaná. Ale když se dívám Cukamotovu filmografii, tak si jenom myslím, že nevěděl, jak to zakončit, a tak tam hodil pár záběrů s tím nějak lehce souvisejících a bum, domyslete si to po svém. Jako jo, někdo tady v tom našel podobenství, ale já teda moc nevím. Budu si muset ten konec pustit znovu a pak mi třeba něco dojde. Btw, chcete vědět, jak to asi vypadá v pekle? Pusťte si tohle... Silné 3* ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Tak do poloviny jsem to chtěl vypnout, protože záběry ve tmě byly opravdu hodně nepřehledné. Pak se objevil příběh a hned to začalo být zajímavé. Závěr se líbil moc. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Minimalistické, experimentální, klaustrofobní. Na malém prostoru (doslova) Tsakamoto vytváří neuvěřitelnou atmosféru a studuje člověka v krizové situaci. ()

Reklama

Reklama