Reklama

Reklama

Přes přísný zákaz dotýká se sněhu

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Přes přísný zákaz dotýká se sněhu je údajně doslovné znění poznámky, kterou vyfasovala na základní škole kamarádka plzeňského herce, režiséra a divadelního autora Antonína Procházky. V každém případě je to však název nejnovější komedie, kterou Antonín Procházka napsal pro své kolegy v Divadle J. K. Tyla v Plzni (ale samozřejmě taky pro sebe, neboť se v ní obsadil do hlavní role). Přes přísný zákaz dotýká se sněhu je brilantní komedie ze současnosti a kromě Antonína Procházky v roli naprosto korektního účetního Edy, který se právě vrací z vězení, v ní uvidíte: Štěpánku Křesťanovou coby mladou manželku, která se během manželova pobytu ve vězení zapletla s hráčem na triangl, Viktora Limra v roli již zmíněného svůdce - trianglisty či Moniku Švábovou v neodolatelné kreaci postarší paní domácí, která rovněž neodolá trianglistovu kouzlu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Antonín Procházka píše vynikající komedie (viz též Věrní abonenti, Vraždy a něžnosti, nebo S tvojí dcerou ne.) Zajímalo by mě, jak by si poradil s filmovým scénářem (a podle mě výborně!), aspoň by se stal protiváhou těch lidových Trošků a jim podobných. Pokud hovoříme "jen" o zábavě, můžeme být spokojeni. JSEM V PODMÍNCE. KDYBYCH VYŠEL VEN A SRAZILO MĚ AUTO, PŮJDU DO BASY ZA TO, ŽE JSEM MU ODŘEL LAK. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Pokud manžela na vánoce nečekaně propustí z vězení a vy zrovna tokáte s milencem „Ty mi dáváš víc. - Ty mi dáváš víc.“ Nezbývá než popřát „šťastné a veselé“.Manžel Eda má sice snaživou kurátorku .. „ Nebojte se. Určitě si všechny společenské normy opět osvěžíte. Nehledě na to, že jich za posledních pět let hodně ubylo.“ Milenec Erik zase zlou ženu „ a potom mi knihou „Mír v duši“ rozbila hlavu“. Bytná kuje železo dokud je žhavé, protože její ex na to moc nebyl „ byl literární vědec, k sexuálnímu vyžití mu stačila Božena Němcová“. Nina se potřebuje znovu zaměřit na manželské povinnosti, naštěstí má kamarádku, která poradí : „Soustřeď se na to, co tě dokáže v sexu vzpružit. – No, já jenom vím, co mě dokáže odrovnat, chlap v ponožkách, dechovka a zívání“. Jenže ani kamarádce to doma neklape „Představ si to, můj manžel chodí s nějakou ženskou! – To máš dobrý, můj manžel chodí s mým milencem“. Odzbrojující dialogy a sled absurdních nedorozumění a situací. Báječné!!!..... „Pomalu se tady v těch vztazích přestávám orientovat.“ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jak seznávám z hodnocení, obec televizní kvituje televizní záznam rozverné divadelní frašky ,,plzeňského Moliéra" s povděkem. A to ji inscenuje soubor budoucího Divadla A. A. Procházky v Plzni, prosím! :-) ,,A copa je túto?" ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Antonín Procházka je muž, který výrazně ovlivňuje plzeňské divadelnictví, ať už jako režisér, autor nebo herec, a v tomto případě si napsal vděčnou roli propuštěného trestance, který má problémy s návratem do svobodného života, tak říkajíc na tělo. Výsledná podoba hry odpovídá mé představě o lidové frašce na úrovni, plné sice mainstreamového, ale velice solidního humoru, který navíc dokáže oscilovat mezi spoustou témat, aniž by byl mělký nebo pokleslý. Výborná zábava, které se sice dá vytknout trošku topornější nebo naivní herectví některých zúčastněných, ale vzhledem k žánru se to dá klidně považovat i za záměrné přehrávání. Celkový dojem: 90 %. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hry Antonína Procházky patří v plzeňském divadle mezi mé nejoblíbenější. A tato výborně dokazuje, proč tomu tak je. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

To si tak někdy po trianglovém koncertu odskočíte k milence a jí se náhle vrátí manžel z lochu. Ovšem ani záchranný útěk přes balkon, nemusí být záchranou, zvlášť když dole čeká domovnice nadšená pro umění a mladší muže... Výborná komedie plná téměř shakespearovských propletenců, do nichž herci s obdivuhodnou nešikovností a skvěle trefnými hláškami padají, ale z nichž se nakonec s jistou dávkou elegance a dobrých nápadů postupně rozmotávají... Bez Antonína Procházky, perlícího po autorské, herecké i režijní stránce by si na plzeňské divadlo nikdo ani nevzpomněl, takhle může řada z nás obdivovat jeho repertoár i výborné herecké obsazení. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální zábava. Divadelní představení doslova napěchované k prasknutí neuvěřitelným množstvým geniálních fórů. Přitom velice dobře reflektuje naši polistopadovou současnost... ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Procházka napsal překvapivě vtipnou a příjemnou komedii ze současnosti, která asi ze všeho nejvíc připomíná seriál Přátelé. Už proto, že bych něco takového čekala spíš od nějakého židovského newyorského komika. A jenom dvě narážky na předlistopadovou dobu! Jinak - doktor z Rodinných pout a Princezna ze mlejna to tu docela rozjíždějí. ()

MáŠa

všechny recenze uživatele

Hra celkem vtipná, takže spokojenost. Jde o divadelní záznam, takže zde moc pořádného filmového řemesla potřeba nebylo. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Nej-sexy sociální pracovnice co jsem kdy viděl, jen tak na ni asi nezapomenu :]. A taky perfektní herci a výborně napsaná hra! Ale ta pracovnice.....huhu. Kdo by řekl že Princezna ze mlejna je v civilu taková kočanda? ()

easaque 

všechny recenze uživatele

současná situační divadelní hra plná dobrých nápadů a bez zbytečných klišé. Takhle bych to asi jednoduše definoval. Humor je tam neotřelý a působí nenuceně. Herci jsou přirození a "nepřehrávají". Je to prostě svěží a nepředvídatelná komedie, plná zvratů, kterých je v dnešní době tak málo, proto jí 5* zaslouženě patří. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Zajímavý scénář i pěkně navržené postavy, inteligentní humor a docela i solidně zahrané. Jenomže po první polovině hra ztrácí na tempu a kvalita vtipů a celé hry značně upadá, a naopak se zvyšuje její předvídatelnost. Naštěstí to zachraňuje ten konec, a tak ačkoli hra nedosahuje kvalit cimrmanovských, určitě pobaví. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

1) Neni to TV film , ale zaznam divadelni hry. 2) Melo to zde 92%, takze jsem se podival, nekolikrat jsem se bezpochyby zasmal, ale misty to vyznivalo opravdu trapne/Kamenakovsky a situace byly predvidatelne, ale nenudil jsem se. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Pod označením "brilantní" si představuju něco jiného. Problém je, že civilní prostředí současnosti se na divadelní prkna příliš nehodí. Možná dám více, jestli to někdo zfilmuje. Takhle je to jen nadprůměrná legrace (při shlédnutí v televizi). ()

Reklama

Reklama