Reklama

Reklama

Masožravá Julie

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka / Komedie
Československo, 1969, 11 min

Obsahy(1)

Ploškový film na motivy moderní pohádky Miloše Macourka. Hlavní hrdinkou je květina Julie, která žije ve škole, poctivě navštěvuje hodiny a chytá mouchy ve školníkově bytě. Náhodou je pozvána na návštěvu k jednomu z žáků, kde jí je nabídnut pečený krocan. Ten Julii tak zachutná, že už nechce nic jiného a stane se z ní nenažraný postrach města, tajně vykrádající spíže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Animace se mi sice nijak zvlášť nelíbila, ale Macourkovy jedinečně trhlé nápady a hlas Miroslava Macháčka tenhle nedostatek hravě vyvážily. Mimochodem Miroslav Macháček - je velice zajímavé vnímat jeho pečlivou dikci a představovat si, jak ta samá slova svým nezaměnitelným způsobem pronáší Petr Nárožný (schválně si to zkuste, jde to snadno), který se k namlouvání jiných macourkovin, tedy Macha a Šebestové či opičky Žofky, dostal až o pár let později. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Lidi snesou hodně, ale nesmíš jim brát krocany. Kde začínají krocani, tam končí legrace!"                                           Mělo by se spíš jmenovat Julie všežravá!! Vždyť ta křehká kytička spořádala všechno, včetně trubiček a dortu! :o)                  Animace: Břetislav Dvořák, Jan Klos, Karel Chocholín ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Smutné. Julie chtěla být orlem, který jak známo, much nelapá... Ale pak se naučila, že většina lidí jsou mouchy snězte si mě, dokud se jim nesáhne na krocana. Takže nakonec se musela svého ideálu vzdát, poslušně sklapnout lístky a slíbit školníkovi, že i nadále bude jeho domácnosti ty mouchy vychytávat. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Ano, kreslená adaptace, ale námětu Miloše Macourka, nikoliv Raye Bradburyho:-) O všežravé rostlině, která ovšem vypadá skoro jako malá holčička. ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Příběh o jedné masožravé rostlině,která se na malinkou chvilku vymkla kontrole.S humorem vyprávěná pohádka s krásnou piontou. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Pohádka Miloše Macourka je opět hravá, nápaditá a "moderní" v tom nejlepším slova smyslu, navíc nemravokárně poučná. Tentokrát se mi moc nelíbilo výtvarné řešení, i když s předlohou asi souzní. Výborná byla hudba J. Stivína. Poučení z této pohádky: studujte rostlinopis a "Lidé snesou hodně, ale krocany jim brát nesmíš." ()

Reklama

Reklama