Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka vypráví o tom, jak se do sebe zamilují dva mladí lidé, kteří se původně nechtěli vlastně ani poznat. Princezna Róza a princ Filip II. mají mít svatbu kvůli vyšším státnickým zájmům svých otců, aniž se kdy předtím viděli. Róza je jemná dívka, která přesto, že ji otec nutí šermovat a střílet, má nejraději hru na příčnou flétnu. Filip II. zase nemá vůbec zájem o panování, ale nesmírně rád chodí, samozřejmě tajně, vařit obyčejná hospodská jídla do místního hostince. A to je místo, kde se zcela náhodou mladí hrdinové pohádky setkají… (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Originální v téhle pohádce není nic, ani královský činitel v kuchyni (vzpomeňme na Arabelu, Oslí kůži), útěk královských dětí z domova (O zatoulané princezně, znovu Oslí kůže), ani modernizace pohádky (O statečné princezně Janě), ani přemoudřelý mladší sourozenec (Princové jsou na draka), ani ... prostě nic. Ale princezna je milá, starší princ taky, malý princ je úsměvně na facku, Jouda Nárožný je k zulíbání, královský pár Abrhám Šafránková zklamat nemůže. Proti mnohým jiným je tahle třeskutá taškařice ještě pořád k popukání. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Člověk, který dělal zvukové efekty musel být nejspíš minimálně otráven rtutí, pokud se rovnou neúčastnil nějakého šamanského rituálu za účasti houbiček kmene Ulugura taupa, protože jinak není možné, že by člověk s nezakalenou myslí dokázal vyplodit "humorné" efekty, které se jinak dají najít pouze u horších animovaných grotesek, je to tu samé vhuíí, bžíínk, bchrum a vžuíá, aneb pokaždé, když někdo do něčeho "humorně" udeří, nebo něco "humorně" spadne. Přitom jinak by to byla celkem slušná pohádka s dobrým obsazením. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Králové Filip I. a Ludvík se rozhodnou svatbou svých potomků vyřešit své mocenské záležitosti. Jejich děti o královské lajnování svého života překvapivě nestojí a tak princezna Róza i princ Filip II. zmizí ze scény dříve, než se mohou poznat. Pátrání po potenciálních posedávačích na trůnu se okamžitě rozjíždí, ale o jejich současné poloze něco ví pouze mudrlantský nezletilec princ Ferdinand, který však dal závazný předkrálovský slib mlčenlivosti a jako budoucí státník ho hodlá řádně dodržet. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pro děti to není nijak zvlášť atraktivní pohádka. Malebné kostýmově, Kateřině Janečkové to sluší, ale jinak slabší průměr, kterému chybí vtip. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Otravná pohádka s motivy, které jsme viděli už stokrát v jiných pohádkách a to mnohem líp zpracované i zahrané. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takových možností se záměnou prince-kuchtíka a princezny-pomocnice v kuchyni, a oni to nechají vyšumět. Soustředí se spíše na prvoplánové vtípky s jinglem (pokolikáté mělo to naražení na brnění být vtipné?), a přitom skutečně zásadní scény zametou pod koberec. Kurnik, setkání prince s princeznou na závěr by se dalo tak hezky a vtipně využít, nějak dramaticky sepsat, ale je z toho jen selanka. Do toho kolovrátková swingová hudba, dlouhé scény o ničem, vtipy bez vtipu.... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Další z pohádek, které vykrádají Šíleně smutnou princeznu. Slabý pokus s dobrými herci, ale to je asi tak všechno. S ohledem na nepůvodnost musím dát jednu hvězdičku dolů. Copak už nikdo nedokáže natočit originální pohádku?? ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trapný pokus o grotesku aneb Jak princ učí princeznu škrábat brambory. 1) Nejapná pohádka, v níž se, jak je v naší proletářské zemi neblahým zvykem, princezna a princ sejdou kde jinde než v kuchyni. 2) Hvězdička navíc za drobné herecké etudy králů a královny. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Téměř ihned po této pohádce vysílal jiný televizní program pohádku "Šíleně smutná princezna". Námět prakticky totožný, ale přesto takový rozdíl. Přes skvělé herecké obsazení trošičku malátný děj a občas toporné dialogy. Dojem bohužel zachraňuje milosrdná stopáž filmu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo být co? Pohádka? to snad nemůžou myslet tvůrci vážně , tahle změt nesmyslů do sebe propletených co nedává žádný smysl ani akci prostě nic a ani dobří herci to nezachrání, kde nic není ani smrt nebere. Ps- ještě že už nejsem dítě a nemusím na tomhle vyrůstat, to bych měl asi doživotní trauma. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tradiční pohádka zasazená do netradičních kulis poněkud netradičního zámku a restaurace. Herecky je to dost hrozné, Šafránková přehrává strašně, scény s Nárožným jsou výrazně lepší než cokoli ostatní. Průměr, který se celkem dá. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Producentsko-režisérská slabota. Pohádka ztracená ve vydřím šklebu, který válcuje i samotnou osnovu příběhu, a v ochotnických kulisách se scénickou statičností větší než ve zpravodajském studiu. Z herců obstojí Nárožný a Janečková. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Ty Hanušovy pohádky, přečasto stylizované do 20. let 20. století mne docela baví, je to aspoň něčím jiné. Vždycky si obsadí dobré herce (tady hlavně Šafránkové královna v každé situaci dostatečně nad věcí a Nárožného vstřícný restauratér), zápletka také není tak úplně tuctová, tak proč se to i přesto tak nějak bez nápadu vleče až do očekávatelného konce? Zvukové žertíky a opakované gagy (s brněním a ceremoniální tyčkou) bych (jako mnoho ostatních) velmi ráda oželela nebo aspoň eliminovala na minimum. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Scény s Nárožným jsou výborné, ale bohužel jich není mnoho, jinak je to celkem slabota. Vydrův způsob komiky vskutku není můj šálek čaje, podobně jako rádobyvtipné postavy přemoudřelých dětí. Takže hodně slabé 3* ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Parafrazovano volne slovy Calculona z Futuramy: "To bylo tak blby, ze jsem z toho malem dostal rakovinu!" Tenhle pohadce chybelo cokoliv. Napad, vtip, elan, zajimava hudba. Proste serialovej papundekl! :-P ()

Reklama

Reklama