Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vodník Jakoubek (J. Korn) se musí kvůli jednomu nemoudrému knížecímu rozhodnutí odstěhovat ze svého domova. Dozví se to jeho syn Tonda (V. Jílek) a rozhodne se, že tomu zabrání. Což ovšem není pro obyčejného venkovského chasníka zrovna snadný úkol. A navíc se vmísí do děje ještě pan kníže (J. Abrhám), princezna Aneta (Z. Kajnarová), její nápadník, urozený vikomt z dalekých krajů (O. Vízner), a Vendula, napůl tulačka a napůl zlodějka (T. Pauhofová). Tonda nakonec svého tátu vodníka zachrání a přitom najde i své štěstí… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Když má jeden tátu vodníka a mámu člověka je polovodník? A co to udělá s jeho výkony ve vodních sportech? Vodník Jakoubek je luxusní vodník, škoda že je v pohádce tak málo. Pan kníže si myslí, že se jeho dcera chce vdát a princezna Aneta si naoplátku myslí, že po jejím sňatku touží pan kníže a nechce tatínka zarmoutit. Vodníkův syn, "rytíř Antonín z Jakoubkova říkejte mi Tondo" tenhle komunikační problém vyřeší. Vyřeší ještě kde co jiného a dočkáme se jednoho ze dvou nabízejících se dobrých konců. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +Táňa Pauhofová a další herci -některé herecké výkony, jinak nic proti ničemu, prostě TV pohádka/// A žili šťastně až do smrti. Klasika, která kromě herců ničím nevynikne. Doubře se na ní dívá, pěkně se u ní usíná. Prostě průměr, který neurazí a ani nenadchne./// Celkem 56%/// ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, za co ta hvězdička. Možná za jihočeské lokality a Korna. Hlavní hrdina přehrává, jako kdyby se účastnil soutěže o nejtrapnější neherecký výstup, Chytrová tomu taky moc nedodá, takže spousta replik vyznívá spíše jako parodie. Ten příběh by docela ušel, ale podané je to rádoby vtipně, ha ha ha, jenže na dobrý vtip a pointu musíte mít cit - jak ve výslovnosti a kladení důrazu na jednotlivá slova a věty, což zde nemá snad ani jeden herec, tak i střihem a skladbou obrazu - což se zase nepovedlo, žel, Olmerovi, ani kameramanovi. Jinak logické nesmysly, kdy se máma v mládí chodila pelešit s vodníkem na hráz, a on se devět let schovává, ona neví, kde je, ale posílá mu jídlo? ()

MM11 

všechny recenze uživatele

K současným pohádkám přistupuji se značnou nedůvěrou a o těch televizních ani nemluvě. O tento film bych nohou asi nezavadil, ale Olmer v říši za sedmero horami a sedmero lesy mě zajímal. Výsledek není nejhorší, režisér si odpustil využití trapných kulis a vituálně připravil slušné zázemí. Obsazení vypovídá o Olmerově renomé (které je slabé...). Ačkoli neuvidíte pohádkovou školu s nejlepších časů Olmer natočil příjemnou vsuvku naší veřejnoprávní televize, což je na něj dobrý. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Konečně příjemná televizní pohádka, která má hlavu a patu, vtipný scénář, kvalitní herce a navíc není studiová. Dobrých 70%. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Asi nemáme dost dobrých herců, proč tam nacpali Korna. To neznamená, že když zahrál v jedné pohádce tak umí hrát.Samotný námět velká slabota. A to mám pro pohádky slabost a jelikož jsou určeny dětem, většinou dávám vysoké hodnocení. Tohle mě fakt naštvalo.. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Vít Olmer zabrousil i do pohádkových vod, a to přímo k vodě, natočil pohádku o vodníkovi. Herecké obsazení, až na milenku režiséra, je vcelku dobré, velmi oceňuji exteriéry, ale Jirka Korn v roli vodníka mi skutečně nesedl. Ostatně, ani příběh není nijak světoborný. Průměrná televizní pohádka, která zaujme opravdu asi jen těmi exteriéry. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, ze pohadky toci hlavne Troska, ze sa tento zaner dal aj Olmer /Bony a Klid/ je mi zahadou. Nic, dialogy plane, nepocuvatelne, herecke vykony o nicom, Pauhofovu mam na haku : 10 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nudná pohádka, která má přece jenom pár těch světlých monentů viz zlodějka, která je přece jenom kladná postava a nebo vykutálený rádcové. Ale jinak televizní nesmysl, který nepobaví. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nemám ponětí co jsem to právě viděl. Tenhle styl českých pohádek nemám moc rád, ale tohle byla aspoň trochu čurina. Vizuálně odpudivá a páchnoucí čurina. Piss ()

zette 

všechny recenze uživatele

Scenar je slabsi, coz je skoda. Protoze vyprava je na televizni pohadku vice nez povedena a v zadnem pripade neurazi ani herecke obsazeni... ()

Reklama

Reklama