Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vodník Jakoubek (J. Korn) se musí kvůli jednomu nemoudrému knížecímu rozhodnutí odstěhovat ze svého domova. Dozví se to jeho syn Tonda (V. Jílek) a rozhodne se, že tomu zabrání. Což ovšem není pro obyčejného venkovského chasníka zrovna snadný úkol. A navíc se vmísí do děje ještě pan kníže (J. Abrhám), princezna Aneta (Z. Kajnarová), její nápadník, urozený vikomt z dalekých krajů (O. Vízner), a Vendula, napůl tulačka a napůl zlodějka (T. Pauhofová). Tonda nakonec svého tátu vodníka zachrání a přitom najde i své štěstí… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

honajz 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, za co ta hvězdička. Možná za jihočeské lokality a Korna. Hlavní hrdina přehrává, jako kdyby se účastnil soutěže o nejtrapnější neherecký výstup, Chytrová tomu taky moc nedodá, takže spousta replik vyznívá spíše jako parodie. Ten příběh by docela ušel, ale podané je to rádoby vtipně, ha ha ha, jenže na dobrý vtip a pointu musíte mít cit - jak ve výslovnosti a kladení důrazu na jednotlivá slova a věty, což zde nemá snad ani jeden herec, tak i střihem a skladbou obrazu - což se zase nepovedlo, žel, Olmerovi, ani kameramanovi. Jinak logické nesmysly, kdy se máma v mládí chodila pelešit s vodníkem na hráz, a on se devět let schovává, ona neví, kde je, ale posílá mu jídlo? ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Těžký průměr. Podle hereckého obsazení to mohla být pohádková bomba. Pan kuchař Olmer však vaří neslané a nemastné pokrmy. Nikdo neví co a jak má hrát a tak si to každý hraje sám podle sebe. Výsledek tomu odpovídá. Kdo a kde vyhrabal Václava Jílka se raději ani neptám. Diváka čeká několik one-man show vedle sebe, ale skládačka do sebe nezapadá. Dávám 2 hvězdy a to jsem mírný. ()

Reklama

Aidina 

všechny recenze uživatele

Tak tuto pohádku jsem ještě neviděla, režie Vít Olmer??, Tak snad tam nebude hrát paní režisérová Chytrová. Sotva skončí úvodní titulky, už tam je. Musí vždycky hrát v jeho filmech??? Taky nechápu obsazení Jirky Korna, toho jsem poznala jen podle hlasu – mluvit nosem jen tak někdo neumí. Pohádku jsem nedokoukala, uši mi trhaly hrozné dialogy: „Ty jsi po tátovi vodník! Aha, tak proto se mi děti smály, když pod mojí židličkou ve škole byla loužička…“ ()

Alenuch 

všechny recenze uživatele

Soudě podle obsazení jsem se na pohádku fakt těšila, ale byla jsem hrozně zklamaná (a to říkám jako někdo, kdo má pohádky rád a je k nim shovívavý). Vadil mi hlavní "polovodník" a jeho trapné scénky s nějakými zbrojnoši u vchodu do zámku, vadila mi jeho matka, která přehrávala až se hory zelenaly, navíc co slovo, to perla, vadily mi zbytečně patetické a slzopudné scény neodlehčené ani kapkou humoru. Vodníkovi jeho bývalá milá každý den posílá jídlo, ale on neví, jestli by ho chtěla a jestli na něj nezapomněla? Pche - normálně bych do zápletky pohádky nehrabala, ale přesně v takovýchhle chvílích se ve mě probouzí cynik. Princezna a král jako kdyby přišli z nějaké jiné (lepší) pohádky, ale díky aspoň za ně - byli jediné příjemné oživení celého toho díla. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

K současným pohádkám přistupuji se značnou nedůvěrou a o těch televizních ani nemluvě. O tento film bych nohou asi nezavadil, ale Olmer v říši za sedmero horami a sedmero lesy mě zajímal. Výsledek není nejhorší, režisér si odpustil využití trapných kulis a vituálně připravil slušné zázemí. Obsazení vypovídá o Olmerově renomé (které je slabé...). Ačkoli neuvidíte pohádkovou školu s nejlepších časů Olmer natočil příjemnou vsuvku naší veřejnoprávní televize, což je na něj dobrý. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Část příběhu se natáčela v blízkosti zámku v Březnici v okrese Příbram. Filmovalo se také ve Slavonicích. (Záry)

Reklama

Reklama