Reklama

Reklama

John Lennon Live in New York City

(koncert)
  • Slovensko John Lennon : Koncert v New Yorku
Hudební / Dokumentární
USA, 1986, 55 min

Obsahy(1)

Poslední velké vystoupení Johna Lennona (poté se objevil na pódiu už pouze s Eltonem Johnem v roce 1974) proběhlo v newyorské Madison Square Garden 30. srpna 1972. Doprovází ho tradičně proměnlivá sestava, kterou pro koncert pojmenoval Plastic Ono Elephants Memory Band, v níž nenajdeme slavná jména, spíš hudebníky, se kterými si Lennon rozuměl, jediným známějším hráčem je bubeník Jim Keltner. Na pódiu zaznělo 14 skladeb, mezi nimi klasický rock'n'roll dvojice Leiber/Stoller "Hound Dog", jediná skladba z repertoáru Beatles "Come Together", skandály opředený "Cold Turkey" či proslavené "Give Peace a Chance". Kromě dalších osvědčených hitů tvořilo náplň koncertu několik písní z alba SOME TIME IN NEW YORK CITY. Záznam koncertu vyšel 24. ledna 1986 pod režisérskou taktovkou Carol Dysinger a Steve Gebhardta.
Výtěžek koncertu byl věnován mentálně handicapovaným newyorským dětem. (Robbi)

(více)

Recenze (8)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Johne, Johne. Mám všechny nejprve vaše písničky (Brouků) a pak všechny Tvoje. Znám jejich texty a kousek mého života byl vámi a tebou nadsmrti ovlivněn. Paulova Linda byla pro mne oříškem, ale zvládl jsem to. Přeci jen byla docela hezká a uměla i zpívat. Ale Yoko Ono... Nikomu nic proti jeho partnerkám. Věřím, že jsi jí miloval a snad Tě i inspirovala. Ale poč jsi jí proboha nechal účinkovat na koncertech a dokonce ji nechal i ZPÍVAT? ! ! ! --- Na tomhle Live koncertíku nám John zahraje nejeden svůj nesmrtelný hit včetně navždy krásné Imagine. Zpívá v modrých lennonkách v olivové blůze US Army s indiánem 2. pěší divize ve znaku na rukávu.... Pokud se přenesete přes tu bíle oděnou účinkující hrůzu v obřích brýlých po jeho levici, je záznam koncertu krásnou památkou na tohohle hudebního génia, který si přál svět bez válek a vysnil si vlastní zemi Nutopia. Dávám 4 hvězdy, dal bych 5 nebýt Yoko... Oh Yoko!... * * * * ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Tak toto hádam nie! Toto je ten ospevovaný, nekritický obdivovaný idol? Zo 14 skladieb je tam len jedna skvelá "Imagine" (skvelú "Come together" nerátam, to je Beatles), potom je tam pár priemerných rock'n'rollovych vecí, akoby sa Lennon vrátil do 50. rokov a zabudol na progresívnu hudbu, ktorú Beatles robili na konci ich existencie a nakoniec tam bolo pár úplne príšerných piesní s hrozným kvílením tej japonskej príšery. Ešte aj potencionálne dobré skladby ("Give peace the chance") boli tak hrozne prevedené, akoby to Lennona vôbec nebavilo a odsabotoval to. Mrzí ma, že ja, fanatický obdivovateľ skupiny Beatles, musím napísať niečo také. A prekvapuje ma, že málokto z hodnotiacich to vidí podobne. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Lennon vystoupil v USA poprvé od posledního turné Beatles z roku 1966, koncert proběhl 30.8. 1972 v Madison Square Garden v New Yorku a měl benefiční charakter. Ve srovnání s koncertem v Torontu 1969 je tento koncert nesrovnatelně lepší...především výběrem skvělých a velmi výrazných songů (Imagine, Instant karma, Mother, Come together, Give peace a chance nebo třeba Hound dog) a za zmínku také stojí, že na rozdíl od Toronta zde nedostala Yoko Ono tolik prostoru k jejímu nesnesitelnému kvílení...přesto a pouze díky ní nedám plný počet. ()

Prince 

všechny recenze uživatele

Poslední společný koncert Yoko Ono a Johna Lennona. Yoko patří spíše do Hvězdné pěchoty, než k mikrofonu vedle Johna, naštěstí tomu se koncert povedl ve velkém stylu a částečně mi napravil celkový dojem. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Kdo si chce užít Johna Lennona na pódiu, pustí si buď první část Live Peace In Toronto nebo kompletní newyorský koncert. John sám sebe nikdy nehodnotil jako dobrého, nýbrž rytmického a "hlučného" kytaristu, a tady to s ostatními "no name" kolegy plně doplňuje. Škoda, že už jsme ho pak nikdy na pódiu takto neviděli. ()

barbarossa 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv tu zazní jen jedna píseň z repertoáru The Beatles, má koncert neskutečný náboj. Dva roky po rozpadu Beatles vydal John dvě sólové desky které se dodnes řadí mezi sto nejlepších rockových desek historie a tomu Paul McCartney nikdy konkurovat nemohl. ()

Kemon 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený koncert.No, jen tam tehdy být.Well Well Well je nejvetší pecka.John Lennon legenda a Imagine je píseň jak má být. ()

Reklama

Reklama