Reklama

Reklama

Rodinná dovolená a jiná neštěstí

  • USA RV (více)
Trailer

Přepracovaný Bob Munro se pokouší zachránit kdysi šťastnou rodinu, a proto chce vzít manželku Jamie, protivnou patnáctiletou Cassie a syna Carla na Havaj. Na firemním večírku však dceřina kamarádka Gretchen urazí Bobova šéfa Todda a obviní ho, že dětské nápoje, které vyrábí, jsou škodlivé. Todd sice Boba nepropustí, ale zruší mu dovolenou a pošle ho do Boulderu v Coloradu jednat o fůzi firmy s místní výrobnou sodovek. Protože nechce rodině prozradit pravdu, pronajme Bob velký karavan a tvrdí, že místo na Havaj si vyrazí do Skalistých hor, čímž všechny naštve. Na cestě se poznávají s Gornickeovými, děsivě optimistickou a dobráckou rodinou. Když je během krátké doby potkají už potřetí, přestane Bob věřit na náhody, přesvědčen, že je pronásledují. Navíc ve snaze utajit před rodinou, že dovolená je ve skutečnosti jeho služební cesta, musí práci vykonávat potají, což vede k dalším nedorozuměním. Když už je nejhůř a zdá se, že cesta skončí absolutním fiaskem, zachrání Bob děti před bandou výrostků a překvapivě si znovu získá jejich úctu. Od té chvíle si rodina začne netradiční dovolenou užívat. Jenže když už se zdá, že všechno klapne, vyjde nečekaně najevo pravda, a navíc se znovu objeví věčně optimisticky naladění Gornickeovi. (TV Nova)

(více)

Recenze (191)

Cival 

všechny recenze uživatele

Nepovedená komedie, v níž se střetává ta horší esence Williamsova komediantství s prvoplánovým moralizováním o kompaktní americké rodině. Gagy jsou většinou blbé a předvídatelné dlouho dopředu a humor spočívá v pitvoření. Nebrat. 30% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pohoda! To je to, co jsem potřeboval a co jsem od tohodle filmu dostal během typického nedělního dopoledne. Co víc byste čekali Vy? ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $71,726,025Tržby Celosvetovo $87,528,173║__║Tržby za predaj DVD v USA $31,832,459 /počet predaných kusov 2,114,480 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony, Columbia //Počet premietajúcich kín v USA: 3,651 // Otvárací Víkend v USA: $16,414,767 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na Havaj pôjdeme v zime. Len my a Židia. Zostane nám veľa šunky.“ Občas som sa uchechtol (cúvanie, vypúšťanie WC, hororový ranný útek pred Gornickeovcami), ale keď som si predstavil, že by som musel túto road movie absolvovať ešte raz, veselo mi veru nebolo. Rodina Griswoldovcov skrátka i po desaťročiach potvrdzuje svoj kultový štatút a to, že ich len tak niekto nedobehne, nedajbože nepredbehne. A to ani Robin Williams a jeho patálie plné dávno prevarených klišé (len som si odškrtával jednotlivé "nečakané" zvraty: ukradnutý notebook, výpoveď...). ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Obyčejná rodinná komedie (jakmile vidim, že je u filmu uveden tento žánr, přeběhne mi mráz po zádech), kde máme zaměstnanýho fotra, jeho slepicoidní manželku a dvě pubertální dětičky. Fotr upřednostní práci před tim, aby letěl s rodinou na Havaj, ale nakonec "překvapivě" zjistí, že rodina je důležitější než práce a všichni si padnou kolem krku. Holt nějaký to přiblblý ponaučení v takovym filmu nesmí chybět. Jinak to teda měla bejt asi komedie, což se povedlo tak napůl. Film sází spíš na lacinější formu humoru, což by mi ani nevadilo (zřejmě jsem tady jedinej, koho pobavila scéna s vypouštěnim hajzlu), jenže ty okamžiky, kdy jsem se něčemu zasmál, bych spočítal na prstech jedný ruky. Navíc většina těch "vtipnejch" scének se opakuje pořád dokola. Celkem nic zajímavýho, ale v rámci rodinnejch komedií to ještě neni nejhorší. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, jak Robin ten karavan efektně zruší, ale skončilo jen u jeho utopení v jezeře a následného bolestivého omlácení nejstaršího poselství amerických rodinných komedií (práce není přednější než rodina) o divákovu hlavu. Vtipné to moc není a Robinova rodina je nesympatická až příliš. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rodinka, ktorej rodinné vzťahy začínajú stále viac chladnúť, sa rozhodne pre strávenie spoločnej dovolenky spolu. Na ceste. Kde som to len počul. Tento scenár je ako ozvena, ktorá sa vracia v priemere raz za tri roky, len škoda, že od partičky na čele s Chevym Chaseom ju už nikto netromfol. Snáď inokedy. 35%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzerá na neškodnú, bláznivú rodinnú komédiu, ale keď začnú striekať fekálie, človeka až zamrazí z toho nepríjemného prekvapenia. Okrem scén s vypúšťaním odpadu je to pozerateľný (pod)priemer s ošúchaným humorom aj scenárom, bohužiaľ pôsobiaci, akoby sa niekto pokúsil oživiť rodinku Griswoldovcov, lenže bez nich... ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Přestože americké komedie většinou nesnáším, této blbině jsem odpustila tu americkou křečovitost (pro debílky) a při žehlení nás to docela pobavilo. Některé situace fakt vtipné§ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jako rodinná komedie to docela ušlo. Skoro nic mi tam nevadilo, u některých situací jsem se docela pobavil. Pokud u tohoto filmu vypnete myšlení, tak vám z toho filmu vznikne nenáročná rodinná oddechovka, která je místy trapná, jindy vtipná, ale nijak nevybočuje z průměru. Robin Williams dělá, co může, a docela se mu jeho role povedla. Dějově je to zkrátka docela v pohodě a nevidím důvod, proč jít na dvě hvězdičky. Jistě, možná to byl mírný podprůměr, nebo jsem jen nenáročný divák, který má rád rodinné filmy a komedie a nedokáže je hodnotit tak přísně. Ale na dvě hvězdičky mi to opravdu nepřijde. Děj to mělo, byl i relativně zajímavý, vtipné situace tam byly, a to mi stačí, abych udělil tři hvězdičky, protože tohle je ryzí průměr. Od komedie čekám pobavení a možnost oddechnout si u nenáročné zábavy, a tak se i stalo. Takže je to za tři hvězdičky. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Slušná rodinná komédia (i keď na výkaly tiež dôjde) s pomaličky hasnúcou hviezdou Robinom Williamsom si vychutnáte len v prípade nie veľkých očakávaní. Dej sa rozbieha pozvoľna, gagy vám bránicu určite neroztrhajú (no vtipné sú a hlavne žiadne nie sú trápne). Ku koncu sa to všetko zlepšuje a Williams mi po dlhom čase (resp. po prvý krát) svojím nenúteným výkonom prišiel konečne zábavný. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Ne že bych miloval takovéto komedie, ale u mě byla asi dobrá konstelace hvězd jakožto i u kamaráda s kterým jsme na to koukali a můžu říct, že smích jsme mohli přímo rozdávat. Ne že by tam byly nějaké nikdy nikým nepoužité vtipné scénky, ale Robin Williams jako Bob Munro ( otec co chce pro rodinu to nejlepší a při tom chce ještě zvládat svojí práci, které investuje také dost času ). A tak naplánuje "dovolenou", jako za starých časů při které ale bude muset chodit na schůzky a vypracovávat různé projekty. Zmínil bych ale jednu scénu, jak Robin dělá, že má průjem a tak vyšle svoji rodinu na túru a sám odjede na schůzku. Po jejím ukončení pospíchá do kempu kde byl předtím. Ale stala se nehoda a na cestě je velká zácpa. Aby to stihnul a neprovalilo se to na něj, musí jet cestou jen pro auta s pohonem 4x4 ( podle té cesty kterou jede by tam měl problém i zkušený jezdec s Hummerem ) a co se stane když tam jede s karavanem? Uvízne na vrcholku a jeho čtyři kola jsou ve vzduchu. Nejprve se snaží karavan rozhoupat zevnitř, poté zvenku stojíc na předním skle a když už ho rozhoupe natolik, že je jisté, že se karavan překulí tak mu dojde, že je zcela ztracen. Následuje smrtelná jízda na předním skle zakončená odhozením od auta na zem a následovném přejetí karavanem a příchodu jeho rodiny a pohledem jak leží na zemi celý špinavý a bledý - ještě je mu asi "špatně"? A takových to scén je tam více převelice, takže se budete bavit. (( :: ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pokud vaše televize nemá stále schopnost vypouštět vůně, buďte rádi. Po shlédnutí této vydařené komedie by bylo téměř jisté, že byste odcházeli s rukou ucpávající váš nos. Tuhle rodinku potkalo tolik nepříjemností a nakonec do toho ještě další rodinka, která je neskutečně otravná a je jim neustále v patách. To jejich troubení, když je dostihli a vystrašený výraz v jejich tvářích, co zas bude... :D ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomerne dobrá komédia, ktorá ponúkne niekoľko srandovných situácií. Vo filme sa ďalej stretávame s jednou dotieravou rodinkou, ktorá prenasleduje hlavných hrdinov na každom kroku. Dej je nenáročný, zápletka takmer žiadna. Film ponúkne pomerne očakávaný záver, ktorý by som si však ani inak nevedel predstaviť. Majstrovské dielo to síce nie je, ale občas sa zasmiať dá. Hlášky detí dopĺňa schopná situačná komika, na dcérušku je veľmi pekné pozeranie. Proste americká komercia so svojimi kladmi i zápormi. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Je to naprd. S manželkou se vídáte akorát ráno v koupelně u čištění zubů a večer u večeře... Pro odrůstající pubertální děti už nejte tím bohem co všechno ví a ke kterému je možno kdykoliv přijít se svěřit nebo schovat, ale debilem, co je trapnej a naprosto nic nechápe...Kde jsou ty časy společných výprav a výletů, dob kdy se děti chodili k rodičům pomazlit... Do toho všeho průda v práci a kompost všedních dní. Tohle všechno může osvěžit jen dobrá dovolená někde na Hawai. Bob Munro se však rodinnou dovolenou rozhodne změnit. Vymyslí dokonalé překvapení. Půjčí pořádný karavan a rodinku postaví před skvělý plán, kterým je cesta po Státech. Ta cesta není až tak náhodná, ale to nebudu vyzrazovat. Myšlenka je jasná. Ať už na palubě karavanu při dlouhých přejezdech či v kempech rodinka na sebe konečně najde tak drahocený čas.V omezeném prostoru zkrátka bude muset. Být více spolu a znovu pocítit žár rodinného krbu je ústředním námětem této komedie. Hrdiny tak potká při této road movie celá řada příhod, z nichž některé jsou trapné, většina je však příjemných a pro pohodové pobavení bohatě postačí. Oceňuji CZ dubbing. Na koprodukci Německo/USA docela v pohodě. Co jsem očekával, to jsem dostal. * * * ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Takéto americké rodinné komédie sú už dosť otrepané. Táto ponúkne všetko, čo sa od takého filmu dá očakávať a celé sa to zakončí typickým morálnym poučením. Od horšieho hodnotenia ju zachraňuje Robin Williams a to, že sa obišla bez výraznejších trápností. Občas je to aj vtipné, ale jedno pozretie mi bohato stačlo. Keď budem chcieť vidieť rodinku na ceste, pozriem si radšej Griswoldovcov. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

williams + daniels + dementní scénář + "rodinná komedie USA" = fakt velkej kravinec. 20% a vlastně ani nevím za co... ()

Reklama

Reklama